Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: Kobo

Abonnementsdienst boeken Bol.com krijgt vorm

18 JAN 2017 Rolf Venema

AMSTERDAM - Webwinkel Bol.com lanceert in de komende maanden een abonnementsdienst waarbij klanten voor een vast bedrag per maand e-books kunnen lenen uit een online bibliotheek. De dienst is in samenwerking met e-readerfabrikant Kobo ontwikkeld. Dat hebben bronnen bekend met de plannen aan De Telegraaf laten weten.

In september 2016 liet de directeur Boeken & Entertainment van het bedrijf, Caspar Klinkhamer, al weten dat er gewerkt werd aan een dergelijke dienst.

Volgens ingewijden wordt gesproken over een prijs van €9,95 per maand. Hoe groot de Bol-bibliotheek zal zijn en of klanten ook onbeperkt boeken kunnen ‘lenen’, is nog onduidelijk.

Er wordt gewerkt met de hoop op een lancering in februari, al zou deze intern ook nog niet vast staan. Bol hoopt voor het einde van het jaar ‘enkele tienduizenden’ abonnees te hebben, zo stellen de bronnen verder.

In een reactie laat het bedrijf weten dat er gekeken wordt naar dergelijke businessmodellen, maar dat het nog niets wil bekendmaken hierover: "We onderzoeken alle mogelijkheden omtrent digitaal lezen, waaronder bijvoorbeeld een abonnementsmodel. We zijn voor nieuwe mogelijkheden continu in gesprek met onze partners, waaronder Kobo en uitgeverijen. Op dit moment kunnen wij echter nog niets concreets delen. We willen het pas brengen als we ondersteuning krijgen van alle betrokken partijen, omdat we denken dat dit model voor de hele branche voordelen kan bieden." Ook Kobo ontkent dat er concrete plannen zijn en schaart zich achter de verklaring van Bol.com.

Boekwinkelketen Bruna lanceerde eerder al Bliyoo, dat abonnees voor €9,95 per maand ongelimiteerd laat lezen. De bibliotheek van de dienst bevat 10.000 boeken, luisterboeken en stripboeken.

Elly’s Choice is ook een boekenabonnement, maar bij deze dienst krijgen klanten voor €2,99 per maand keuze uit tien verschillende boeken. Het aanbod wisselt per maand.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
14.9 °C
ONO2
Beurs AEX
AEX 527.78
+ / - -0.05%