• Home
  • Games
  • Mobiel
  • Reviews
  • TV
  • 4G-special

Review: Forza Horizon 2

Forza Horizon 2 biedt een enorme spelwereld, ruim 200 van de meest uiteenlopende auto’s, maar vooral veel vrijheid. Wil jij door dat grasveld, dan ga je door dat grasveld. Wil je racen met een klassieke Jeep, dan race je met een klassieke Jeep!  
 

Microsoft verkoopt 2,4 miljoen stuks van Xbox

Het eerste kwartaal van boekjaar 2015 van softwarereus Microsoft is sterk gebleken. Het bedrijf verkocht meer exemplaren van zijn Surface-tablets, Lumia-telefoons en de Xbox.  
 

Speel Super Smash met 8 man

Nintendo heeft vannacht laten weten dat in Super Smash Bros. for Wii U acht spelers het offline tegen elkaar kunnen opnemen.  
 

Grote update voor PlayStation 4

Op 28 oktober begint PlayStation-fabrikant Sony met de uitrol van een grote update voor zijn PS4. Belangrijkste nieuwtje is de mogelijkheid om online het spel van een vriend voort te zetten.  
 

Duke Nukem-maker 3D Realm herrijst uit de dood

Gamesontwikkelaar 3D Realms is opgestaan uit de dood. Het bedrijf heeft een compilatie van bijna al zijn titels uitgebracht - waaronder klassieke games als Duke Nukem - en komt binnenkort met nieuw werk.
 

Codemasters komt met racegame Toybox Turbos

VIDEO: Codemasters heeft Toybox Turbos aangekondigd. Het is een racespelletje waar spelers in kleine autootjes rond racen over tafels en andere opvlakten in een keuken, een klaslokaal en een poolcentrum.
 

Mobiele games streven spelcomputers voorbij

Mobiele games gaan volgend voor het eerst meer opleveren dan traditionele spelcomputers. Dat voorspelt het Nederlandse gespecialiseerde marktonderzoeksbureau Newzoo.  
 

'Grootste' update voor Titanfall deze week

Gamesontwikkelaar Respawn Entertainment brengt deze week een update uit voor zijn online schietspel Titanfall. Volgens de makers is dit de grootste update tot nu toe.  
 

Game Oven wint Cinekid Award

Game Oven viel met zijn dansgame Bounden in de prijzen tijdens de Cinekid Awards. De Utrechtse studio heeft een Cinekidleeuw gewonnen in de categorie ‘Beste Nieuwe Media Productie’.  
 

Amiibo ook in Hyrule Warriors

Nintendo heeft aangekondigd dat er een update komt voor Hyrule Warriors zodat ook de Amiibo-poppetjes voortaan ook in de vechtgame gebruikt kunnen worden.  
 

Nieuwe videoreeks van
Mortal Kombat op komst

Warner Bros. gaat een reeks live action video's produceren gebaseerd op het nieuwste deel in de Mortal Kombat-reeks.  
 

”Video Games Live is geen doorsnee klassiek concert”

Video Games Live toert al bijna 10 jaar de wereld rond en volgende maand strijkt het orkest zich voor het eerst neer in Nederland. Op 12 november verzamelen gamers zich voor het gameconcert in de Heineken Music Hall. Medeoprichter en host Tommy Tallarico kijkt erg uit naar de show.
 

Hearthstone volgend jaar voor smartphones

Fans van Hearthstone kunnen pas vanaf volgend jaar de game ook spelen op de iPhone en Android-toestellen. Het oorspronkelijke plan was om deze versies nog dit jaar uit te brengen, maar dat gaat volgens Blizzard niet lukken.  
 

Dreigende ontwikkelaar stapt op

Mike Maulbeck, deze week bekend geworden vanwege zijn doodsbedreiging aan het adres van Valve-oprichter Gabe Newell, is opgestapt bij zijn bedrijf Code Avarice.  
 

Miljoen keer Stanley Parable

Het opmerkelijke puzzelspel The Stanley Parable is sinds de lancering in 2013 een miljoen keer verkocht. Dat heeft de schrijver achter het verhaal van de game, Davey Wreden, bekendgemaakt.
 

Candy Crush Soda Saga uit

Spelletjesontwikkelaar King heeft op Facebook het vervolg gelanceerd op het zeer populaire Candy Crush, met dagelijks nog 85 miljoen spelers. In Candy Crush Soda Saga moeten spelers de fris rijkelijk laten vloeien.
 

Nieuwe held: sneetje brood

VIDEO In de nieuwe game I Am Bread kruipen spelers niet in de huid van een ruimtemarinier, superninja of andere krachtige held, maar moeten zij een sneetje brood naar de broodrooster helpen.  
 

Game uit Steam verwijderd na doodsbedreiging

Gamegigant Valve heeft een spel uit zijn downloadwinkel Steam verwijderd omdat de ontwikkelaar ervan de directeur heeft gedreigd te vermoorden. De gamesmaker meende het naar eigen zeggen niet, maar bij Valve kon men niet lachen om dit 'grapje'.
 

Topvrouw weg bij Ubisoft

Gamesontwikkelaar Jade Raymond stapt op bij Ubisoft, het bedrijf waar zij jaren gewerkt heeft. Hier was ze ondermeer deels verantwoordelijk voor spellen als de eerste Assassin's Creed en Watch Dogs.  
 

Rockstar waarschuwt voor mails

Gamesontwikkelaar Rockstar, bekend van de immens populaire Grand Theft Auto-spellenreeks, waarschuwt fans voor malafide mails die de ronde doen.
 

Rob Riggle in Dead Rising-film

Komiek en acteur Rob Riggle, bekend van ondermeer de Jump Street-films en Let's Be Cops, zal de hoofdrol spelen in de aankomende film die gebaseerd is op de Dead Rising-games. Riggle kruipt in de huid van het hoofdpersonage uit het eerste deel, Frank West.  
 

Review: Skylanders: Trap Team

Activision, bekend van Call of Duty, kan niet meer stuk bij kinderen dankzij Skylanders. Het idee om plastic poppetjes tot leven te brengen in een game bleek een hit. Elk jaar verschijnt een nieuw spel en telkens vraag ik me af wat voor nieuws ze weer hebben bedacht. Toch is het ze wederom gelukt.  
 

Leren programmeren in Doctor Who-game

De BBC lanceert woensdag het Doctor Who-spelletje The Doctor and the Dalek waarin kinderen spelenderwijs logisch leren nadenken en puzzels oplossen die gebaseerd zijn op de beginselen van het programmeren.
 
11.4 °C
ZZW3
 
files 232
205 km.
Beurs AEX
AEX 396.12
+ / - -0.19%