• Home
  • Games
  • Mobiel
  • Reviews
  • TV
  • 4G-special

Nieuwe held: sneetje brood

VIDEO In de nieuwe game I Am Bread kruipen spelers niet in de huid van een ruimtemarinier, superninja of andere krachtige held, maar moeten zij een sneetje brood naar de broodrooster helpen.  
 

Game uit Steamverwijderd na doodsbedreiging

>Gamegigant Valve heeft een spel uit zijn downloadwinkel Steam verwijderd omdat de ontwikkelaar ervan de directeur heeft gedreigd te vermoorden. De gamesmaker meende het naar eigen zeggen niet, maar bij Valve kon men niet lachen om dit 'grapje'.
 

Topvrouw weg bij Ubisoft

Gamesontwikkelaar Jade Raymond stapt op bij Ubisoft, het bedrijf waar zij jaren gewerkt heeft. Hier was ze ondermeer deels verantwoordelijk voor spellen als de eerste Assassin's Creed en Watch Dogs.  
 

Rockstar waarschuwt voor mails

Gamesontwikkelaar Rockstar, bekend van de immens populaire Grand Theft Auto-spellenreeks, waarschuwt fans voor malafide mails die de ronde doen.
 

Rob Riggle in Dead Rising-film

Komiek en acteur Rob Riggle, bekend van ondermeer de Jump Street-films en Let's Be Cops, zal de hoofdrol spelen in de aankomende film die gebaseerd is op de Dead Rising-games. Riggle kruipt in de huid van het hoofdpersonage uit het eerste deel, Frank West.  
 

Review: Skylanders: Trap Team

Activision, bekend van Call of Duty, kan niet meer stuk bij kinderen dankzij Skylanders. Het idee om plastic poppetjes tot leven te brengen in een game bleek een hit. Elk jaar verschijnt een nieuw spel en telkens vraag ik me af wat voor nieuws ze weer hebben bedacht. Toch is het ze wederom gelukt.  
 

Leren programmeren in Doctor Who-game

De BBC lanceert woensdag het Doctor Who-spelletje The Doctor and the Dalek waarin kinderen spelenderwijs logisch leren nadenken en puzzels oplossen die gebaseerd zijn op de beginselen van het programmeren.
 

Meerderheid gamers kan Driveclub weer spelen

Sinds de lancering kampt Driveclub met netwerkproblemen. Sony had niet gerekend op zo'n populariteit waardoor de game bezweek, maar de meerderheid van de spelers kan inmiddels weer online.  
 

Google verstopt Flappy Bird-kloon in Android Lollipop

VIDEO: Google heeft in de nieuwe Android 5.0, genaamd Lollipop, een grapje verstopt. In het menu zit namelijk een spelletje in de stijl van Flappy Bird verstopt. In plaats van een vogel moet je veilig het Android-poppetje door een wereld van lolly's loodsen. Android Lollipop verschijnt begin november.
 

Sneeuw voor uitbreiding voor Final Fantasy XIV

VIDEO: Square Enix heeft de uitbreiding aangekondigd van zijn online game Final Fantasy XIV, die in de lente van 2015 zal verschijnen. Heavensward voegt nieuwe locaties toe, zoals het ijskoude Ishgard, en nieuwe rassen. Daarnaast kunnen spelers gezamenlijk te bouwen aan luchtschepen.
 

Kim Kardashian: Hollywood levert $51 miljoen op

De game van Kim Kardashian legt de Amerikaanse realityster geen windeieren. Volgens analistenbureau SuperData Research heeft het spelletje Kim Kardashian: Hollywood in vier maanden tijd $51 miljoen aan inkomsten gegenereerd.  
 

Project Cars pas in 2015

Officieel heeft ontwikkelaar Slightly Mad Studio nog niet aangekondigd dat Project Cars is uitgesteld, maar gamers die geld geïnvesteerd hadden in de racegame zijn wel al op de hoogte gebracht. Project Cars stond gepland voor november. De nieuwe lanceerdatum zou nu in maart 2015 zijn.  
 

République komt naar Android

République werd eind 2013 voor iOS uitgebracht door de onafhankelijke ontwikkelaar Camouflaj. Vanaf 23 oktober is de game ook beschikbaar voor Android en verschijnt op die dag tevens het derde hoofdstuk van République.  
 

Bouw in twee jaar tijd een mega stad in Minecraft

VIDEO: Een fervente Minecraft-speler heeft er twee jaar over gedaan om met 4,5 miljoen blokken een grote stad te maken in de bouwsimulator. Het populaire Minecraft is sinds de lancering in 2011 al meer dan 55 miljoen keer gedownload.
 

Parodie op LittleBigPlanet in Microsofts Project Spark

VIDEO: In Project Spark kunnen gamers zelf spelletjes maken en delen met anderen. Eerder zagen we die al bij Sony’s LittleBigPlanet. Een speler heeft Microsofts game nu gebruikt om een parodie te maken op LittleBigPlanet en hoofdpersoon Sack Boy.
 

Google onthult mediaspeler met controller

Google heeft gisteravond enkele nieuwe producten in zijn Nexus-lijn onthuld. Naast een Nexus 6-telefoon en Nexus 9-tablet verschijnt op 3 novemberde Nexus Player, een mediaspeler waarvoor ook een controller te koop zal zijn.
 

Nederlandse ontwerpster werkt mee aan Sound Shapes

De Nederlandse ontwerpster Liselore Goedhart heeft onder haar artiestennaam Lizzywanders een nieuwe wereld voor haar rekening genomen in Sony’s muzikale platformgame Sound Shapes (voor PlayStation 3, 4 en Vita). Voor €0,99 kun je de ’Lizzywanders Art Pack’ kopen.
 

Angry Birds Transformers uit voor iPhone en iPad

Rovio is met speelgoedfabrikant Hasbro een samenwerking aan gegaan voor Angry Birds Transformers. Bezitters van een iPhone of iPad kunnen al aan de slag met de nieuwe game. De Android-versie volgt later.
 

Basketballen op iPhone en iPad met NBA 2K15

2K heeft vandaag aangekondigd dat NBA 2K15 voor €6,99 te downloaden is voor iOS- en Amazon-apparaten. De gameplay van de mobiele game moet voor dezelfde spanning zorgen als op de console.
 

Spelbord en app komen samen in nieuwe Scotland Yard

Bordspellenfabrikant Ravensburger heeft een nieuwe versie van zijn klassieke spel Scotland Yard gelanceerd. In Scotland Yard Master moeten spelers ook van een speciale app voor tablets gebruikmaken.
 
9.6 °C
WNW5
 
files 182
125 km.
Beurs AEX
AEX 394.49
+ / - +2.62%