• Home
  • Internet
  • Computer
  • Mobiel
  • Gadgets
  • Apps
  • Reviews
  • Games
  • TV

Review: Disney Infinity 3.0 -  Star Wars

Disney zet alle zeilen bij om Skylanders het vuur aan de schenen te leggen. In de eerste Disney Infinity waren het de Disney- en Pixar-figuurtjes die centraal stonden en daar kwamen  in de tweede game de Marvel-superhelden bij. Maar nu is het dan eindelijk tijd voor Star Wars.  
 

Win Disney Infinity 3.0!

Disney Infinity staat sinds deze week in het teken van Star Wars. In samenwerking met gamesuitgever Disney geven we een Disney Infinity 3.0-starterpakket weg.  
 

Virtual reality-bril Vive later uit

De virtual reality-bril Vive van HTC en Valve komt later uit dan gepland. Voor de meeste mensen zal het apparaat pas in de eerste maanden van 2016 beschikbaar. Oorspronkelijk zou hij dit jaar algemeen te koop zijn.  
 

Review: Downloadbare games

Iedereen concerteert zich op de nieuwe games, maar er valt heus nog wel plezier te beleven aan oude titels. Bijvoorbeeld omdat er nieuwe content voor is verschenen of omdat de gameklassiekers opnieuw worden uitgebracht voor de nieuwste spelcomputers.  
 

Nieuwe game Gears of War-bedenker

Gamesontwikkelaar Cliff Blezinski, bekend van ondermeer de Unreal- en Gears of War-reeksen, heeft een nieuw project onthuld: LawBreakers. Het wordt een online schietspel.
 

Game of War-topman opgepakt

Een topman van de ontwikkelstudio achter de populaire mobiele game Game of War: Fire Age is opgepakt door de FBI omdat hij gevoelige bedrijfsdata gestolen zou hebben.  
 

Luxe boxset voor Deadly Premonition

Cultgame Deadly Premonition krijgt op de PlayStation 3 een speciale editie. De boxset is speciaal bedoeld voor fans van het maffe detectivespel.
 

Eerste twee Turok-spellen krijgen facelift

De eerste twee games in de Turok-serie worden binnenkort opnieuw uitgebracht voor de pc. De spellen, die oorspronkelijk voor de Nintendo 64 uitkwamen, krijgen een grafische facelift.  
 

Games geïnspireerd door Russische sprookjes

Gamesontwikkelaar Twisted Tree, bekend van de experimentele ontdekkingsgame Proteus, is bezig met een nieuw spel dat geïnspireerd is door Russische sprookjes.  
 

Review: Gears of War: Ultimate Edition

Het is moeilijk te beseffen dat de eerste Gears of War-game maar liefst negen jaar geleden is uitgekomen. Een complete groep jongeren die nu volop gamet, heeft dit spel waarschijnlijk niet gespeeld toen het nieuw was. Zij krijgen nog een kans, want deel één is opgepoetst.  
 

Rovio schrapt 260 banen

Angry Bird-moederbedrijf Rovio schrapt 260 banen bij de gamemaker. Het nieuws over de nieuwe ontslagronde komt als verrassing, omdat Angry Birds 2 bovenaan de lijst met meest gespeelde games staat.  
 

Gamedienst YouTube gaat live

Google lanceert woensdag YouTube Gaming, een apart deel op YouTube dat helemaal in het teken staat van computerspellen. YouTube Gaming gaat voornamelijk draaien om door gamers geplaatste video's van hun prestaties in spellen. Het doet daarmee erg denken aan het razendpopulaire platform Twitch.  
 

Game Mania doet niet mee aan prijzenoorlog

Andere winkelketens stunten wellicht met prijzen van hun games, maar Game Mania doet niet mee aan deze paniekvoetbal. Men is niet van plan om nieuwe games tegen bodemprijzen te verkopen. Dat laat het bedrijf weten aan vakblad Entertainment Business.  
 

Grote amiibo van wollige Yoshi

Nintendo heeft bekendgemaakt dat er een grote versie zal verschijnen van de wollige Yoshi van de Wii U-game Yoshi’s Woolly World. De Groene Mega Wollen Yoshi-amiibo ligt vanaf 27 november. Een officiële prijs is niet gegeven.  
 

Splatoon krijgt een cd

Er is een soundtrack in de maak van Splatoon. De cd krijgt als titel Splatune mee en bevat 61 nummers gebaseerd op de muziek en sound effects van de populaire Wii U-game.  
 

Soundtrack Bit.Trip op elpee

Fans van de opmerkelijke Bit.Trip-spellen kunnen binnenkort ook genieten van de soundtracks van de games door een plaatje op te zetten. Ontwikkelaar Choice Provisions werkt hiervoor samen met Iam8bit.  
 

Nintendo denkt weer na over films

Het is een goede twintig jaar geleden dat de afschuwelijke Super Mario Bros.-film uitkwam, wat bij Mario-ontwikkelaar Nintendo diepe wonden heeft achtergelaten. Het bedrijf lijkt echter eindelijk het verleden weer achter zich te willen laten en denkt aan nieuwe filmprojecten.
 

Nieuwe Star Fox op 20 november uit

Het nieuwste deel in Nintendo's Star Fox-gameserie is vanaf 20 november te koop. Dat heeft het bedrijf bekendgemaakt. Star Fox Zero is de eerste Star Fox-game voor een thuisconsole sinds Star Fox Adventures.  
 

Adapter voor Xbox One-versie Rock Band 4

Gamers die straks op hun Xbox One Rock Band 4 willen spelen met hun oude instrumenten, hebben een speciale adapter nodig. Hierdoor ligt de prijs van deze versie van het spel hoger dan die voor de PlayStation 4.  
 

Voormalig Daybreak-directeur John Smedley stapt op

Gamesontwikkelaar John Smedley is opgestapt bij ontwikkelstudio Daybreak, voorheen Sony Online Entertainment. Smedley gaat een nieuw bedrijf opzetten.  
 

Preview: The Legend of Zelda: Tri Force Heroes

Link, de held van de Zelda-games, heeft vaak zware missies die hij succesvol moet voltooien, maar The Legend of Zelda: Tri Force Heroes is lichter van toon. Hij moet wederom een prinses redden, maar dit keer gaat het niet om Zelda.  
 

Grote Pier snel in eigen game

De Nederlandse game Cross of the Dutchman komt op 10 september uit. Ontwikkelaar Trangle Studios heeft dat op de eigen website bekendgemaakt. Het spel waarin de Friese legende Grote Pier de hoofdrol speelt, komt voor pc, Mac en Linux beschikbaar en is onder meer te downloaden in Steam en Humble Store.  
 

Game komt tot leven
in Chatroulette

VIDEO: Het ene moment ben je willekeurig met mensen in gesprek op Chatroulette en het andere moment zit je in een videogame. De Britse studio RealmPictures had namelijk een locatie omgetoverd in een zombieschietspel. Aan de chatters de taak om te helpen.  
 
19.8 °C
WZW4
 
files 289
169 km.
Beurs AEX
AEX 441.89
+ / - -0.33%