• Home
  • Games
  • Mobiel
  • Reviews
  • TV
  • 4G-special

Eerder knokken met Mario

De Wii U-versie van de populaire vechtgame Super Smash Bros. komt een week eerder uit dan gepland. Oorspronkelijk zou het op 5 december in de winkels liggen.  
 

Watch Dogs zorgt voor zwarte cijfers bij Ubisoft

Gamesuitgever Ubisoft heeft in het eerste half jaar van het financiële jaar 2014/2015 weer winst gemaakt. In dezelfde periode een jaar geleden schreef het bedrijf nog rode cijfers. Voornamelijk het succes van zijn hit Watch Dogs heeft geholpen.
 

Ontwikkeling Prey 2 gestaakt

Gamesuitgever Bethesda heeft op vrijdag bevestigd dat de ontwikkeling van schietspel Prey 2 is gestaakt en de game dus niet zal uitkomen. Het spel zou simpelweg niet aan de kwaliteitseisen van het bedrijf voldoen.  
 

TMGames lanceert nieuwe sociale game The Rats

TMGames, de overkoepelende organisatie van websites als onder andere Hyves Games, VROUW spelletjes en Metrogames, lanceert vandaag als eerste de Nederlandstalige versie van het sociale spel The Rats.  
 

Ook zombie-modus in Call of Duty: Advanced Warfare

Het ziet er naar uit dat ook in de nieuwste Call of Duty, Advanced Warfare, weer talloze zombies wederom onder de groene zoden zullen verdwijnen. Uit een trailer blijkt dat het spel een zombiemodus bevat.  
 

Win een boerderijvakantie met Farming Simulator 15!

Vanaf vandaag ligt het nieuwste deel in de populaire Farming Simulator-reeks in de winkel. Om dat te vieren geeft De Telegraaf in samenwerking met uitgever Focus Home Interactive en FarmCamps een exemplaar van de game en een boerderijvakantie weg.  
 

Softwarefout plaagt PlayStation 4-eigenaars

Sony heeft deze week versie 2.0 van de firmware voor de PlayStation 4 uitgebracht, maar het lijkt erop dat deze update voor een aantal eigenaars problemen oplevert.
 

Nintendo komt met slaapsensor

Wie aan Nintendo denkt, denkt eerst aan game-iconen als Mario en Zelda. Het bedrijf wil echter uitbreiden en de gezondheidsmarkt betreden. Het eerste product: een sensor die slaappatronen van gebruikers bijhoudt. Dat blijkt uit een presentatie van het bedrijf tijdens de toelichting van de recente halfjaarcijfers.<  
 

Dragon Age Keep in open beta

BioWare heeft bekendgemaakt dat de beta-versie van Dragon Age Keep nu voor iedereen toegankelijk is. Wie Dragon Age: Origins en Dragon Age II gespeeld heeft, kan zijn beslissingen importeren en aanpassen voor de nieuwste deel van de serie: Dragon Age: Inquisition.  
 

Luftrausers is gratis
voor PlayStation Plus

Luftrausers, het populaire schietspel van de Nederlandse studio Vlambeer, is één van de games die PlayStation Plus-abonnees gratis mogen downloaden in november.  
 

Costume Quest 2 is uit

Ontwikkelaar Double Fine heeft via Twitter laten weten dat de Halloween-game Costume Quest 2 uit is voor de Xbox 360, Xbox One en Nintendo Wii U. De versies voor de PlayStation 3 en 4 missen in Europa wel het verkleedfeestje, want voor die consoles is nog geen releasedatum bekend.  
 

Nintendo maakt weer winst

De Japanse spelcomputerfabrikant Nintendo heeft de eerste helft van zijn gebroken boekjaar afgesloten met een nettowinst van 14,3 miljard yen (104 miljoen euro). Dat maakte het technologiebedrijf, dat een jaar eerder slechts 600 miljoen yen overhield, woensdag bekend.  
 

Dying Light niet naar
Xbox 360 en PlayStation 3

Zombie-survivalgame Dying Light zal toch niet uitkomen op de PlayStation 3 en Xbox 360. Ontwikkelaar Techland wil zich focussen op de versies voor de huidige consoles en de pc.  
 

Nieuwe releasedatum Battlefield Hardline bekend

Electronic Arts heeft bekendgemaakt dat Battlefield Hardline vanaf 19 maart in de winkels zal liggen. Oorspronkelijk zou de schietgame deze maand verschijnen.
 

Vervolg Briquid verschijnt volgende week voor iPhone

De Amsterdamse studio Gamious lanceert op 6 november het vervolg op iPad-game Briquid. Ditmaal kunnen ook gamers met een iPhone aan de slag met de puzzel game Briquid Mini. De eerste 20 levels van de game zijn gratis speelbaar.  
 

Rechtszaak dictator tegen Activision afgewezen

De Amerikaanse rechtbank heeft het verzoek van Activision, om de rechtszaak aangespannen door oud-dictator Manuel Noriega tegen de gamesuitgever te verwerpen, ingewilligd. Volgens de rechter is de reputatie van de dictator niet geschaad.  
 

Game of Thrones nog dit jaar

Het eerste deel in de aankomende reeks spellen gebaseerd op de tv-serie Game of Thrones zal nog dit jaar te spelen zijn. Dat heeft Telltale Games bekendgemaakt.  
 

Ebolagekte stuwt verkoop game

De hysterie rondom de dodelijke ziekte ebola heeft tenmiste voor een bedrijf een positief effect gehad: volgens ontwikkelaar Ndemic is het spel Plague Inc. enorm in populariteit omhoog geschoten.
 

Pc-klassiekers Lucasarts weer te koop

Downloadwinkel GOG biedt dankzij een overeenkomst met Disney namelijk een groot aantal klassieke pc-games uit de jaren '90  aan, waaronder een handvol Star Wars-games.  
 

Double Fine geeft game aan Spacebase-eigenaars

Gamesontwikkelaar Double Fine gaat een gratis digitaal exemplaar van zijn spel Hack 'n' Slash geven aan de kopers van zijn game Spacebase DF9.
 
12.4 °C
Z3
 
files 174
129 km.
Beurs AEX
AEX 411.32
+ / - +1.89%