• Home
  • Games
  • Mobiel
  • Reviews
  • TV

Volgend jaar duiven daten

Gamesuitgever Devolver Digital brengt zijn opmerkelijke datinggame Hatoful Boyfriend ook uit op de PlayStation 4 en Vita. In het spel kruipt de speler in de huid van een meisje en moet een relatie opbouwen met... Een duif.  
 

Activision pakt video's Call of Duty-cheats aan

Gamesuitgever Activision is op het oorlogspad. Het bedrijf laat video's op YouTube verwijderen waarin spelers laten zien hoe ze valsspelen in de nieuwste Call of Duty.
 

Nieuwe Total War in februari

Het nieuwste deel in de strategiegamereeks Total War, Attila, is vanaf 17 feburari verkrijgbaar. In het spel krijgt de speler de controle over het leger van Attila de Hun.  
 

Dark Souls 2 naar XO en PS4

Gamesuitgever Bandai Namco brengt in 2015 een nieuwe versie van Dark Souls 2 uit voor de PlayStation 4 en Xbox One. Eerder kwam de game al uit voor de Xbox 360 en PlayStation 3.  
 

Online game zonder strijd

In 2015 komt een nieuwe online game uit voor de PlayStation 4, Wander genaamd. Het opmerkelijke van het spel is dat gamers heirin geen gevechten aan zullen gaan, maar samen moeten werken om puzzels op te lossen.  
 

Review: Dragon
Age: Inquisition

Het moment is daar. Na twee jaar geduldig wachten nestel ik me blij op de bank met een controller om aan de slag te gaan met Dragon Age: Inquisition. Op het scherm staat mijn zelfgemaakte heldin klaar om een nieuw avontuur aan te gaan.  
 

Surprises voor feestdagen

De goede Sint en zijn vriend de Kerstman hebben het weer ontzettend druk. Zeker voor gamers is het lastig om titels uit te zoeken; er komt tenslotte zoveel uit. De Telegraaf zet de acht beste games van dit najaar op een rijtje, zodat beide oudere heren meteen weten wat er in de zak mee mag.  
 

Google laat per ongeluk anti-homo game toe

Twitter is in oproer door een anti-homo game die korte tijd te vinden was in Google Play. In Ass Hunter moet een jager zoveel mogelijk homo's afschieten. Het is onduidelijk waarom het toegelaten werd.
 

Apple geeft deel winst
aan strijd tegen aids

Apple heeft maandag een campagne gelanceerd waarmee de strijd tegen aids wordt gesteund. Dit alles in het kader van Wereld Aids Dag op 1 december. Veel games hullen zich in het rood voor de campagne en hebben speciale missies.  
 

Skylanders inspireert kids

VIDEO: Nederlandse kinderen werd tijdens de lancering van Skylanders: Trap Team gevraagd wat zij zouden doen als ze voor één dag een superschurk zouden zijn. Stelen en werelddominantie zijn favoriet, maar sommige willen toch liever goed zijn.
 

Kitten dol op Super Smash

VIDEO: Mappy is pas 5 weken oud, maar ze is nu al dol op Super Smash Bros for Wii U. Gefascineerd kijkt ze naar het scherm van de Gamepad-controller. Youtuber XXXtro, die de kitten vond onder zijn auto, laat weten dat ze ook met andere games graag meekijkt.
 

Top 5: Potente raspaarden voor de PlayStation

Voor autofabrikanten zijn games een marketinginstrument van jewelste, dus leveren ze met alle plezier studiemodellen aan voor Vision Gran Turismo, de viering van 15 jaar Gran Turismo.  
 

Review: Escape Dead Island

Met Dead Island had uitgever Deep Silver ineens een hit te pakken. Het bedrijf probeert dan ook op allerlei manieren de reeks voort te zetten, met als meest recente deel Escape Dead Island. En dat is meteen ook een heel ander soort spel dan we van de reeks gewend zijn.  
 

Assassin's Creed wellicht ook uit voor kinderen

Met een leeftijdskleuring van 18+ is Assassin's Creed alles behalve geschikt voor kinderen. Maar sluit Ubisoft niet uit dat er in de toekomst wellicht wel een kindergame verschijnt.  
 

Child of Light een groot succes

Het was even een tussendoortje voor Far Cry 3-maker Patrick Plourde, maar de downloadbare game Child of Light heeft gamesuitgever Ubisoft aardig wat winst opgeleverd. Echter niet het geld maar de reacties van gamers maakte Plourde ontzettend blij, zo liet hij weten.  
 

Sumico ook naar de 3DS

Sumico, de puzzelgame van de Utrechtse studio Ludomotion, blijft hoge ogen gooien. Na groot succes op Android en iOS verschijnt het spelletje in december ook voor de Nintendo 3DS.
 

Betreedt Mordor als vrouw

Gamers die Mordor liever betreden als vrouw in plaats van man, kunnen dat nu doen. Dankzij een nieuwe update kunnen spelers in de huid kruipen van prinses Lithariel.
 

Gratis games niet langer 'gratis'

App Store-exploitant Apple heeft in zijn downloadwinkel de term 'gratis' bij gratis te downloaden apps vervangen door 'download'. Vermoedelijk is deze verandering ingegeven door kritiek van de Europese Commissie omdat veel gratis games vol zitten met in-app aankopen.  
 

Punkzanger besteedt fortuin aan iPad-games

Het zijn niet alleen kinderen die veel uitgeven in 'gratis' games door in-app aankopen te doen. Sex Pistols-zanger Johnny Rotten heeft toegegeven dat hij zeker £10.000 (ongeveer €12.5000) op zijn iPad heeft besteed aan spelletjes.  
 

Call of Duty goed voor $10 miljard

Activision heeft vandaag bekendgemaakt dat zijn succesvolle franchise Call of Duty de mijlpaal van $10 miljard aan omzet heeft bereikt. Daarnaast is de nieuwe Advanced Warfare de grootste entertainmentrelease is van dit jaar.  
 
5.7 °C
O3
 
files 136
113 km.
Beurs AEX
AEX 423.18
+ / - +0.06%