• Home
  • Games
  • Mobiel
  • Reviews
  • TV

Review: Lara Croft and the Temple of Osiris

Tomb Raider is een klassieke gameserie die al vele jaren meegaat. Sinds 2010 is er ook een aftakking onder de naam Lara Croft, speciaal voor de downloadbare games met de bekende archeologe. De tweede game, Lara Croft and the Temple of Osiris, is zojuist verschenen.
 

Nostalgisch boekwerk

Review: Sega Mega Drive / Genesis: The Collected Works

De feestdagen zijn prima geschikt om lekker te gamen, maar het is ook een goed moment om eens een boek te pakken. Een boek over gamen, welteverstaan.  
 

GTA viert Kerst

Grand Theft Auto-spelers kunnen hun lol op in GTA Online. Speciaal voor de feestdagen heeft Rockstar een update uitgebracht voor de game. Gamers kunnen zich nu hullen in foute Kersttruien, deelnemen aan sneeuwbalgevechten en samen naar vuurwerk kijken.  
 

Titanfall heeft 8 miljoen spelers

Titanfall blijft het goed doen. Inmiddels zijn er al 8 miljoen unieke spelers actief in de game. Dat heeft Vince Zampella, oprichter van Respawn, bekendgemaakt. Toch is de ontwikkelaar niet helemaal blij. Hij baalt ervan dat Titanfall voor de pc alleen te koop is via Electronic Arts’ downloadwinkel Origin.  
 

Huis Notch al in Minecraft

VIDEO: Minecraft-ontwikkelaar Markus 'Notch' Persson maakte vorige week bekend dat hij een nieuwe villa had gekocht in Beverly Hills. Dat inspireerde Dan Bovey om het huis na te maken in Minecraft en als download aan te bieden zodat ook andere gamers er rond kunnen lopen.
 

Zombies voor Call of Duty

VIDEO: Activision laat in een nieuwe trailer voor Call of Duty: Advanced Warfare zien wat spelers mogen verwachten van de downloadbare content ’Exo Zombies’. John Malkovich, Bill Paxton, Rose McGowan en Jon Bernthal spelen de Atlas-werknemers de missie moeten zien te overleven.
 

Virtueel spelen met Mega Mindy en Piet Piraat

Er zijn maar weinig bedrijven die al zo lang kinderen entertainen als Studio 100. De productiemaatschappij doet het al jaren goed met series als Samson & Gert en Kabouter Plop en heeft in de laatste jaren ook allerlei oudere series als Maya de Bij en Wickie de Viking erbij gekocht. Nu komen al deze kinderfavorieten bijeen in een nieuwe online wereld: Wanagogo.
 

Review: downloadbare games

Een jongetje wiens want wordt gestolen, een wereldberoemd bordspel, een psychedelische racegame en een slapende prins proberen gamers te verleiden om gedownload te worden. Maar zijn ze ook jouw tijd en geld waard? Dat is de grote vraag.  
 

Minecraft-bedenker kaapt villa onder neus Jay-Z weg

Gamesontwikkelaar Markus 'Notch' Persson heeft de verkoop van zijn bedrijf, Minecraft-studio Mojang, gevierd door een kapitale villa in Beverly Hills te kopen. Hij zou het huis onder de neuzen van Jay-Z en zijn vrouw Beyonce hebben weggekaapt.  
 

Minecraft-game van Telltale

Minecraft is een bouwgame waar iedereen zijn eigen verhaal bij mag bedenken. Daar brengt Telltale volgend jaar verandering in. De ontwikkelaar maakt samen met Minecraft-maker Mojang een episodische game.
 

Tweede serie van Amiibo’s

Nintendo heeft bekendgemaakt dat vandaag de tweede serie van Amiibo- poppetjes in de Nederlandse winkels zal liggen. De nieuwe collectie bestaat uit Zelda, Luigi, Diddy Kong, Little Mac, Pit en Captain Falcon.
 

Pac-Man krijgt eigen restaurant

Gamesontwikkelaar Namco opent in 2015 in Chicago een restaurant waarvan de aankleding volledig gebaseerd is op zijn klassieke game Pac-Man.
 

VR-bril Samsung in januari

De virtual reality-bril van Samsung, de Gear VR, zal in Nederland vanaf 30 januari te koop zijn. Dat heeft het bedrijf bekendgemaakt. De bril zal vooralsnog enkel verkrijgbaar zijn via de online Samsung Shop.  
 

Nieuwe carrières in De Sims 4

Gamesontwikkelaar Electronic Arts heeft een update vrijgegeven voor levenssimulator De Sims 4. Hierin worden ondermeer enkele nieuwe carrièremogelijkheden toegevoegd.  
 

Puzzelgame Sumico op 3DS uit

Het in Utrecht gemaakte puzzelspel Sumico is vanaf vandaag ook voor de Nintendo 3DS verkrijgbaar. Eerder kwam de game al uit voor iOS en Android.
 

Farming Simulator-accessoires

Fans van de Farming Simulator-reeks die het virtuele verbouwen nog niet realistisch genoeg vinden, kunnen binnenkort accessoires voor de pc kopen waarmee je je helemaal in een tractor kunt wanen.  
 

Uitbreidingen gelanceerd voor Dragon Age: Inquisition

Gameuitgever Electronic Arts heeft twee uitbreidingen uitgegeven voor zijn nieuwe rollenspel Dragon Age: Inquisition. Een is gratis, terwijl voor de andere betaald moet worden.  
 

Microsoft komt met eigen streaming gameplatform

Softwarereus Microsoft is bezig met de ontwikkeling van een eigen platform waarmee abonnees games online streamend kunnen spelen. Concurrent Sony is al bezig met het testen van een dergelijke dienst, PlayStation Now.  
 

'Sharp maakt rond scherm voor Nintendo''

Gamegigant Nintendo staat erom bekend soms maffe ideeën in de praktijk te brengen. Voor zijn volgende draagbare spelcomputer lijkt dat ook het geval te zijn: volgens geruchten zal het een rond scherm met een gat in het midden krijgen.
 

Grote Assassin's Creed-patch nu uit

Gamesontwikkelaar Ubisoft heeft een nieuwe patch voor zijn game Assassin's Creed: Unity vrijgegeven. Het is nogal een fikse update: spelers moeten een bestand van maar liefst 6,7GB downloaden.  
 

Uitbreiding Shadow of Mordor nu uit

Gamesontwikkelaar Monolith heeft de eerste grote uitbreiding voor zijn succesvolle game Middle-Earth: Shadow of Mordor uitgebracht. In Lord of the Hunt draait het allemaal om de beesten van Mordor.  
 
11.7 °C
WZW6
 
files 52
52 km.
Beurs AEX
AEX 421.58
+ / - +0.77%