• Home
  • Games
  • Mobiel
  • Reviews
  • TV

Review: Escape Dead Island

Met Dead Island had uitgever Deep Silver ineens een hit te pakken. Het bedrijf probeert dan ook op allerlei manieren de reeks voort te zetten, met als meest recente deel Escape Dead Island. En dat is meteen ook een heel ander soort spel dan we van de reeks gewend zijn.  
 

Assassin's Creed wellicht ook uit voor kinderen

Met een leeftijdskleuring van 18+ is Assassin's Creed alles behalve geschikt voor kinderen. Maar sluit Ubisoft niet uit dat er in de toekomst wellicht wel een kindergame verschijnt.  
 

Child of Light een groot succes

Het was even een tussendoortje voor Far Cry 3-maker Patrick Plourde, maar de downloadbare game Child of Light heeft gamesuitgever Ubisoft aardig wat winst opgeleverd. Echter niet het geld maar de reacties van gamers maakte Plourde ontzettend blij, zo liet hij weten.  
 

Sumico ook naar de 3DS

Sumico, de puzzelgame van de Utrechtse studio Ludomotion, blijft hoge ogen gooien. Na groot succes op Android en iOS verschijnt het spelletje in december ook voor de Nintendo 3DS.
 

Betreedt Mordor als vrouw

Gamers die Mordor liever betreden als vrouw in plaats van man, kunnen dat nu doen. Dankzij een nieuwe update kunnen spelers in de huid kruipen van prinses Lithariel.
 

Gratis games niet langer 'gratis'

App Store-exploitant Apple heeft in zijn downloadwinkel de term 'gratis' bij gratis te downloaden apps vervangen door 'download'. Vermoedelijk is deze verandering ingegeven door kritiek van de Europese Commissie omdat veel gratis games vol zitten met in-app aankopen.  
 

Punkzanger besteedt fortuin aan iPad-games

Het zijn niet alleen kinderen die veel uitgeven in 'gratis' games door in-app aankopen te doen. Sex Pistols-zanger Johnny Rotten heeft toegegeven dat hij zeker £10.000 (ongeveer €12.5000) op zijn iPad heeft besteed aan spelletjes.  
 

Call of Duty goed voor $10 miljard

Activision heeft vandaag bekendgemaakt dat zijn succesvolle franchise Call of Duty de mijlpaal van $10 miljard aan omzet heeft bereikt. Daarnaast is de nieuwe Advanced Warfare de grootste entertainmentrelease is van dit jaar.  
 

World of Warcraft weer boven de tien miljoen abonnees

De nieuwe uitbreiding voor het populaire online spel World of Warcraft, Warlords of Draenor genaamd, heeft een grote aantrekkingskracht op mensen die het spel al een poosje niet gespeeld hebben.  
 

Gamesuitgever ook in comics

Take-Two Interactive is vooral bekend van games als Grand Theft Auto, maar de gamesuitgever gaat zijn productlijn uitbreiden met comics gebaseerd op de wereld van de zombiefilm Night of the Living Dead.  
 

Student stunt met spektakelstuk

Groots en bombastisch. Ivo van Dijk wilde met een klapper afstuderen en dat is hem gelukt. De voormalig student van de HKU liep zijn hele studieloopbaan rond met het idee voor een ’rockoperavideogame’. Bijna is het zover. Het spel Karmaflow komt begin volgend jaar op de markt.  
 

Speel GTA V als een duif

VIDEO: Rockstar heeft een geintje toegevoegd aan de vernieuwde Grand Theft Auto V voor de PlayStation 4 en Xbox One. Op 27 verschillende locaties staat een Peyote-plantje. Als jouw personage dat eet, dan gaat hij hallucineren en verandert hij in een duif.  
 

Illegale gamedownloaders lopen tegen de lamp

Het blijft opvallend: mensen die klagen over een game terwijl ze er niet voor betaald hebben en hem zelfs illegaal gedownload hebben. Het gebeurde deze week met het nieuwe schietspel Far Cry 4.
 

Maniac Mansion-bedenkers maken samen nieuw spel

Gamesontwikkelaars Ron Gilbert en Gary Winnick willen een spiritueel vervolg maken op hun klassieke pc-game Maniac Mansion. De twee zamelen hiervoor geld in via financieringssite Kickstarter.  
 

Blizzard erkent WoW-problemen

Dat de lancering van Warlords of Draenor vorige week niet over rozen ging, daar zijn ze zich bij ontwikkelaar Blizzard pijnlijk van bewust. Gamers moesten afgelopen weekend lang wachten om in te kunnen loggen.  
 

Final Fantasy VII nagemaakt in LittleBigPlanet 2

Twee jaar heeft Jamie Colliver hard gewerkt om in LittleBigPlanet 2 de rpg Final Fantasy VII volledig na te maken.  
 

Dragon Age geweerd in India wegens 'antiobsceniteitswet'

Het nieuwste deel in de Dragon Age-reeks van uitgever Electronic Arts zal niet in India uitkomen omdat het spel mogelijk de 'antiobsceniteitswet' in het land zou overtreden.  
 

Zweden overweegt seksismekeurmerk

De brancheorganisatie voor de Zweedse gamesindustrie overweegt om spellen in de toekomst niet alleen een leeftijdsadvies mee te geven, maar ook een label om aan te geven hoe seksistisch een spel is.
 

Toekomst Majesco onzeker

De toekomst van gamesuitgever Majesco is niet zeker. Het bedrijf heeft een melding gemaakt bij de SEC, de toezichthouder voor de Amerikaanse beurzen, dat het onlangs werknemers heeft moeten ontslaan. Dat meldt Gamasutra.  
 

Review: The Evil Within

Als de bedenker van het zogeheten 'survival horror'-genre zegt dat hij weer een dergelijk spel gaat maken, dan let je als gamer goed op. Het gebeurde met Shinji Mikami, die na jaren weer een eng spel maakte: The Evil Within. Maar moeten we bang zijn voor de monsters of voor ouderwetse spelconcepten?  
 

Review: Farming Simulator

Farming Simulator is zo'n gameserie waarvan veel spelers het succes niet snappen. Eerlijk, ik was ook niet helemaal overtuigd van de aantrekkingskracht van deze - vooral in Duitslad - enorm populaire serie. Dus met een recensie-exemplaar onder de arm toog ik naar mijn pc om zelf op onderzoek uit te gaan.  
 
6.4 °C
O3
 
files 423
539 km.
Beurs AEX
AEX 423.06
+ / - +1.5%