• Home
  • Games
  • Mobiel
  • Reviews
  • TV

Pas later Mario-levels maken

Het ziet er naar uit dat creatieve Mario-fans nog even hun ideeën zullen moeten opslaan. Het lijkt er namelijk op dat de bouw-je-eigen-Super-Mario-level game Mario Maker pas later in het jaar uitkomt.  
 

Sony ruilt eigen muziekdienst in voor Spotify

PlayStation-fabrikant Sony gaat zijn eigen muziekdienst Music Unlimited sluiten en komt in plaats daarvan met een op Spotify gebaseerde nieuwe dienst, PlayStation Music.
 

Virtueel selfies maken in World of Warcraft

Het populaire World of Warcraft gaat al tien jaar mee, maar Blizzard heeft nu pas een extreem cruciale optie toegevoegd: spelers kunnen hun spelpersonages selfies laten maken.  
 

Plague haalt ruim €67.000 op voor bestrijding ebola

Ontwikkelaar Ndemic heeft trots laten weten dat voor een speciale ebola-campgane de 800.000 spelers van Plague meer dan $76.000 (ongeveer €67.000) hebben opgehaald. De ontwikkelaar werkt met stichtingen samen om de bewustzijn te vergroten.  
 

Meer winst voor Nintendo door goedkope yen

Nintendo profiteert momenteel volop van de goedkope Japanse yen. De winst van het bedrijf valt daardoor dit boekjaar naar verwachting de helft hoger uit dan eerder voorzien, terwijl de verkopen tegenvallen.  
 

Lumines komt naar smartphones en tablets

Lumines is binnenkort ook te spelen op smartphones en tablets. Dat heeft gamesontwikkelaar Mobcast, het nieuwe bedrijf van Lumines-bedenker Tetsuya Mizuguchi, bekendgemaakt.
 

Dragon Age: Inquisition groot succes voor BioWare

Volgens Electronic Arts heeft Dragon Age: Inquisition de meest succesvolle lancering ooit gehad voor ontwikkelaar BioWare. Daarmee zou de game de Mass Effect-serie hebben verslagen.
 

Microsoft profiteert van Xbox

Microsoft heeft de omzet in het tweede kwartaal van zijn boekjaar flink zien toenemen. Dat kwam onder meer door een toenemende vraag naar cloudsoftware en andere diensten. Ook de verkopen van spelletjescomputer Xbox deden een positieve duit in het zakje, zo bleek maandag.  
 

Game-econoom wordt minister van Financiën

De nieuwe Griekse regering heeft sporen in de gameswereld. De kersverse minster van Financiën, Yanis Varoufakis, was namelijk enige tijd werkzaam als econoom bij gamegigant Valve.
 

Oculus maakt zelf VR-films

Virtual reality-bedrijf Oculus heeft een eigen, interne filmstudio opgericht waarmee het rolprenten maakt die middels zijn Rift-bril te bekijken zijn. De eerste korte film is deze week in première gegaan tijdens het Sundance Film Festival.  
 

Apple krijgt gamesindustrieprijs

IPhone-producent Apple heeft van de Academy of Interactive Arts & Sciences, de organisatie achter het jaarlijkse gamesindustrie-evenement DICE, een Technical Impact-award gekregen.  
 

Hulp gezocht voor ontwikkeling Borderlands 3

Gamesontwikkelaar Gearbox is nog niet bezig met het nieuwste deel in de Borderlands-reeks, maar het heeft daar een reden voor. Het bedrijf zoekt namelijk nog nieuwe werknemers.  
 

Review: Underground

In de digitale winkel van de Nintendo Wii U is een spelletje van Nederlandse bodem te vinden: Underground. Het lijkt een puzzelgame als vele anderen, maar de ontstaansgeschiedenis verschilt aanzienlijk. Het spel van Grendel Games is namelijk een serious game.  
 

The Bard's Tale IV is een feit

Maar liefst 27 jaar na het verschijnen van The Bard’s  Tale III heeft Brian Fargo, het brein achter de serie, aangekondigd dat een vervolg op de planning staat. Zijn studio inXile Entertainment zal binnenkort via Kickstarter geld inzamelen om de ontwikkeling van de grond te krijgen.  
 

Fahrenheit duikt weer op als download

Officieel heeft Heavy Rain-ontwikkelaar Quantic Dream nog niets aangekondigd, maar op Amazon is een nieuwe versie van Fahrenheit (die in 2005 verscheen) opgedoken. Fahrenheit: Indigo Prophecy Remastered zou op 29 januari in Noord-Amerika verschijnen als download voor pc of Mac.  
 

Heruitgave van Homeworld

Fans van Homeworld kunnen vanaf 25 februari hun hart ophalen. Ontwikkelaar Gearbox brengt dan nieuwe versies van Homeworld en Homeworld 2 uit op Steam.  
 

Ubisoft verwijdert digitale exemplaren Far Cry 4

Ubisoft heeft besloten om de digitale exemplaren van Far Cry 4 uit Uplay te verwijderen, die gekocht zijn bij externe partijen als G2Play en G2A. Dat melden verschillende gamers op het forum van de Franse gamesuitgever.
 

Review: Saints Row:
Gat Out of Hell

Met Saints Row 4 heeft ontwikkelaar Volition een waardig voorlopig einde gebreid aan de saga van de Third Street Saints. Nu is er Gat Out of Hell, een behoorlijke uitbreiding voor deel vier, waarin de Saints het zelfs tegen Satan zelf opnemen.  
 

GLAAD blij met Dragon Age

De Amerikaanse organisatie Gay and Lesbian Alliance Against Defamation (GLAAD) prijst BioWare voor het toevoegen van complexe en unieke homoseksuele personages, zoals Iron Bull en Dorian, aan Dragon Age: Inquisition. De studio krijgt binnenkort een speciale award uitgereikt.  
 

Speel 48 uur gratis De Sims 4

Electronic Arts heeft via Origin Game Time de levenssimulator De Sims 4 gratis te spelen gemaakt voor 48 uur. Game Time stelt gamers voor een beperkte tijd in staat van games te proeven, zonder ze meteen tot aanschaf hoeven over te gaan. Je hebt wel een Origin-account nodig om te spelen.  
 
4.2 °C
WZW5
 
files 154
107 km.
Beurs AEX
AEX 449.72
+ / - -0.57%