• Home
  • Games
  • Mobiel
  • Reviews
  • TV
  • 4G-special

Geruchten over nieuwe game van Guerrilla

Guerrilla Games, de Amsterdamse studio achter Killzone, zou bezig zijn met de ontwikkeling van de nieuwe game Horizon. Er zijn gelekte screenshots te vinden op het Chinese forum A9VG. Daarop is te zien hoe een roodharige dame het opneemt tegen een robot dinosaurus.
 

Blizzard wist namen in WoW

In aanloop naar de lancering van World of Warcraft-uitbreiding Warlords of Draenor heeft Blizzard besloten om de namen van personages te verwijderen.  
 

Nieuwe SingStar voor PlayStation 3 en 4

Karaokefans kunnen vanaf 29 oktober op hun PlayStation 3 of 4 aan de slag met SingStar: Ultimate Party. Er verschijnt ook een gratis app voor iOS en Android, waardoor je jouw smartphone kunt gebruiken als microfoon.  
 

Final Fantasy demo in 2015

Het gerucht gaat dat gamers in maart 2015 aan de slag kunnen met een demo van Final Fantasy XV. Deze demo zal tegelijkertijd uitkomen met Final Fantasy Type 0 HD, de heruitgave voor de PlayStation 4 en Xbox One.
 

Speel als geit op telefoon

Goat Simulator is verschenen voor iOS- en Android-apparaten. Zoals de titel doet vermoeden speel je een geit. De game kwam op 1 april uit voor de pc, waardoor in eerste instantie werd gedacht dat het om grap ging.
 

Alle Just Dance 2015-liedjes op een rij gezet

Uitgever Ubisoft heeft alle dansbare nummers bekendgemaakt voor Just Dance 2015, met onder meer One Direction, Pharrell Williams, Bonnie Tyler, Aerosmith, Avicii, Lady Gaga en meer. De dansgame komt op 23 oktober uit, onder andere voor de PlayStation 4, Xbox One en Wii U.  
 

Destiny's eerste Raid nu live

Ontwikkelaar Bungie maakt bekend dat Destiny's eerste Raid-missie live is gegaan. Vault of Glass is de grootste en moeilijkste multiplayermissie tot nog toe en vanaf vandaag speelbaar.  
 

Hoofdrolspelende selfies

VIDEO Angry Birds-studio Rovio geeft binnenkort de gratis te downloaden mobiele game Selfie Slam uit. Het is een collectie korte spelletjes waarbij de hoofdrolspeler je eigen gezicht draagt. Het poppetje is uit te dossen in verschillende outfits, en je neemt het ook op tegen selfies van je vrienden.  
 

Oorlogsfotograaf maakt foto's in The Last Of Us: Remastered

Time Magazine heeft de Amerikaanse oorlogsfotograaf Ashley Gilbertson op de populaire PlayStation-game The Last Of Us gezet, om de strijd tussen de hoofdrolspelers en de zombies te documenteren bij wijze van een experiment.  
 

Harmonix gaat voor mobiel

Rock Band-ontwikkelaar Harmonix heeft een deal gesloten met Tilting Point om meer muziekgames uit te brengen voor mobiele platformen.
 

Meer The Wolf Among Us

The Wolf Among Us is al een tijdje digitaal uit, maar is vanaf november ook op een schijfje verkrijgbaar in de winkel. Dat maakt Telltale Games bekend.
 

Halo: Reach gratis op Xbox Live

In de tweede helft van september is Halo: Reach gratis te downloaden voor Xbox 360-bezitters met een Xbox Live Gold-abonnement, zo maakt Microsoft vandaag bekend. Monaco: What's Yours Is Mine heeft er plaats voor gemaakt. Ook op de Xbox One zijn gratis titels beschikbaar.  
 

Middeleeuwse Chivalry: Medieval Warfare naar consoles

De voorheen pc-exclusieve multiplayergame Chivalry: Medieval Warfare is in ontwikkeling voor de PlayStation 3 en Xbox 360. Uitgever Activision onthult dat vandaag. Hierin nemen spelers het tegen elkaar op met zwaarden, bijlen en kokende olie.  
 

Gouden spelcomputers te koop

Als je de standaard zwarte PlayStation 4 en Xbox One maar saai vindt, overweeg dan eens de gouden variant van beide spelcomputers. Neem er wel een flink gevulde portemonnee voor mee, want ze kosten iets meer dan 10.000 euro per stuk.  
 

Hearthstone bereikt mijlpaal

Hearthstone: Heroes of Warcraft is meer dan 20 miljoen keer gedownload. Dat maakt ontwikkelaar Blizzard vandaag bekend. Het gratis te spelen kaartspel speelt zich af in hetzelfde universum als de (World of) Warcraft-games en is inmiddels zes maanden uit.  
 

Review: Mini Metro

De persoon die ooit de eerste metrokaart heeft uitgevonden, is een genie.Je hoeft immers niet te weten wat er onderweg allemaal is, alleen welke haltes je tegenkomt. De makers maken met Mini Metro handig gebruik van deze inmiddels universele ontwerptaal.  
 

Microsoft neemt Minecraft-maker over

Geruchten dat Microsoft in gesprek was met Mojang, de maker van Minecraft, blijken waar. De softwarereus heeft officieel aangekocht dat men de Zweedse ontwikkelaar overneemt voor $2,5 miljard (ongeveer €1,55 miljard).  
 

Notch verlaat Mojang

Terwijl Microsoft zijn overname bekendmaakt, laat Markus Persson, het brein achter Minecraft, weten dat hij vertrekt.  
 

Microsoft testen cloud gamen via browser

Microsoft is gamen via de cloud aan het testen. Als alles goed gaat kunnen we straks zelfs Xbox 360 en Xbox One games spelen via de browser op de computer. Dat meldt website Neowin. Het is de gamesuitgever gelukt om de lag (vertraging in de online dataoverdracht) flink te verminderen.
 

'Games als cultureel erfgoed archiveren'

Videogames moeten we beschouwen als cultureel erfgoed. Dat zei VVD-Kamerlid Arno Rutte vrijdag bij een paneldiscussie bij het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid.  
 
22.8 °C
O3
 
files 199
156 km.
Beurs AEX
AEX 418.71
+ / - +0.31%