• Home
  • Games
  • Mobiel
  • Reviews
  • TV
  • 4G-special

Klonen van Swing Copters duiken massaal op

Eerder deze week verscheen Swing Copters, de nieuwe game van Flappy Bird-ontwikkelaar Dong Nguyen. Net als bij Flappy Bird duiken inmiddels massaal kopieën van de game op.  
 

Stella krijgt op 4 september op eigen Angry Birds-game

Rovio heeft bekend gemaakt dat Stella en haar vrienden vanaf 4 september hun opwachting. Dat heeft de Finse ontwikkelaar Rovio laten weten. Naast de game krijgt Stella vanaf november ook een eigen televisieserie met 13 afleveringen van 6 minuten.
 

The Vanishing of Ethan Carter in september naar pc

The Astronauts heeft bekendgemaakt dat The Vanishing of Ethan Carter op 25 september zal verschijnen voor de pc. De horrorgame, die in een flits te zien was tijdens Sony’s Gamescom-perconferentie, zal volgend jaar ook verschijnen voor de PlayStation 4.
 

Reus 700.000 keer verkocht

Strategiegame Reus van de Nederlandse studio Abbey Games is meer dan 700.000 keer verkocht. Dat heeft het bedrijf bekendgemaakt.  
 

Nieuwe Call of Duty komt niet uit voor de Wii U

Het nieuwste deel in de Call of Duty-reeks, Advanced Warfare, zal volgens stido Sledgehammer niet uitkomen op de Wii U.  
 

Geen groei aantal World of Warcraft-spelers verwacht

Gamesontwikkelaar Blizzard Entertainment verwacht niet dat het aantal spelers van zijn online game World of Warcraft nog zal groeien. Dat heeft het bedrijf laten weten in een interview met het Britse vakblad MCV.
 

Vissen spelen Street Fighter

VIDEO Na een vis die Pokemon aan het spelen was, is het nu tijd voor een stel goudvissen. Zij zijn aan de slag gegaan met de vechtgame Super Street Fighter 2 Turbo. Via streamingdienst Twitch kan iedereen meegenieten van de capriolen van Aquarius en Robert the Bruce.
 

Minecraft later uit voor PS4

Minecraft komt niet in augustus uit voor de PlayStation 4. Het lukte ontwikkelaar 4J Studios vorige week niet om de game goedgekeurd te krijgen door Sony. Hierdoor moet Minecraft eerst aangepast worden en daarna begint het goedkeuringsproces opnieuw.
 

Helft gamers is vrouw

Het cliché dat gamen een hobby voor mannen en jongen is, is natuurlijk een mythe. Dat blijkt maar weer eens uit nieuw onderzoek van de Entertainment Software Association, een organisatie van gamesontwikkelaars en -uitgevers.  
 

Sony snapt succes PlayStation 4 niet

De PlayStation 4 is met 10 miljoen verkochte exemplaren een groot succes en fabrikant Sony staat deze generatie dan ook op kop als het gaat om verkochte consoles. Het bedrijf is eerlijk genoeg om toe te geven dat het zelf het succes niet helemaal snapt.
 

Atari komt met nieuwe Haunted House en Alone in the Dark

Gamesuitgever Atari is bezig met nieuwe versies van zijn spelreeksen Haunted House en Alone in the Dark. Beide spellen moeten deze herfst voor de pc uitkomen.  
 

Hellgate maakt comeback

Online schietgame Hellgate lijkt een comeback te willen maken. Het spel staat nu op Steam Greenlight, de dienst waarbij gamers kunnen bepalen wat voor spellen op downloadwinkel Steam beschikbaar zullen zijn.  
 

Nieuwe sets Minecraft Lego

De Deense speelgoedfabrikant Lego brengt binnenkort twee nieuwe sets uit die gebaseerd zijn op de populaire bouwgame Minecraft. De nieuwe sets zien er traditioneler uit dan de eerste set die in 2013 uitkwam.  
 

Broken Age-maker geeft maffe worstelgame Gang Beasts uit

Gamesontwikkelaar Double Fine gaat het maffe vecht- en worstelspel Gang Beasts tijdens de ontwikkeling ondersteunen en uitgeven. Dat heeft het bedrijf bekendgemaakt. Eerder deed het dit al voor de spellen Mountain en Escape Goat 2.  
 

Deze week nieuwe game Flappy Bird-maker

Flappy Bird mag dan wel een vroege dood gestorven zijn, ontwikkelaar Dong Nguyen is rustig doorgegaan met het maken van nieuwe spellen. Deze week komt zijn nieuwste titel uit, Swing Copters.  
 

Ubisoft neemt in 2015 afscheid van PS3 en Xbox 360

Ubisoft is van plan om in 2015 langzaam te stoppen met de ondersteuning van de PlayStation 3 en Xbox 360. Nu wordt er nog gewerkt aan onder andere Assassin’s Creed: Rogue, maar door het succes van de nieuwe consoles is het voor hen tijd om afscheid te gaan nemen.
 

Call of Duty-uitgever wil eigen filmstudio opzetten

Gamesuitgever Activision, vooral bekend van de populaire Call of Duty-reeks, heeft plannen om een eigen filmstudio op te richten. Hiermee wil het films produceren van zijn eigen gameseries.  
 

Gamescom trekt 5.000 bezoekers minder

De Duitse gamebeurs Gamescom heeft dit jaar vijf duizend bezoekers minder getrokken in vergelijking met vorig jaar. Ditmaal trokken 335.000 gamers naar Keulen om de nieuwste games te mogen testen.  
 

Pas voor Shadow of Mordor

Warner Bros. en ontwikkelaar Monolith hebben een Season Pass aangekondigd voor Middle-earth: Shadow of Mordor.
 

Xbox One krijgt Reddit-app

De Xbox One-spelcomputer van Microsoft krijgt binnenkort een app waarmee eigenaars de populaire online dienst Reddit kunnen gebruiken.
 
15.5 °C
ZW4
 
files 210
197 km.
Beurs AEX
AEX 404.53
+ / - -0.31%