• Home
  • Games
  • Mobiel
  • Reviews
  • TV
  • 4G-special

Onverwachte diepgang

Binnen de gamesindustrie is de serie De Sims niet weg te denken. Sinds 2000 zijn er drie basisgames en een kleine vijftig uitbreidingen uitgebracht, gezamenlijk goed voor maar liefst 175 miljoen verkochte exemplaren. De verwachtingen voor De Sims 4 zijn dan ook hooggespannen.  
 

Preview: Destiny

In de wereld van schietspellen hebben twee grootmachten de handen ineengeslagen. Activision gaat het nieuwste kindje van Bungie uitbrengen: Destiny.  
 

Nintendo lanceert eind dit jaar Amiibo-poppetjes

Nintendo heeft via Twitter bekend gemaakt dat nog dit jaar twaalf Amiibo-poppetjes zullen verschijnen. De eerste game die met deze beeldjes zal werken is Super Smash Bros. for Wii U, die ook in het najaar zal verschijnen. In Amerika kosten de Amiibo los $13 (ongeveer €10).
 

Saints Row IV gaat naar de hel

Deep Silver heeft een standalone uitbreiding aangekondigd voor Saints Row IV. In ’Gat out of Hell’ ga je als Johnny Gat of Kinzie Kensington naar de hel om de ziel van de leider van de Saints te redden. Daarbij komen spelers oog in oog te staan met demonen en uiteindelijk de duivel.  
 

Japanse PS Plus geeft toegang tot 250 PSP-games

Sony heeft tijdens zijn persconferentie voorafgaand aan de Tokyo games Show bekendgemaakt dat Japanse abonnees op PlayStation Plus gratis toegang krijgen tot 250 PSP-games. Zo lang het abonnement loopt, zijn de spellen te spelen op de Vita.
 

Rpg’s komen naar de PS4

Bekende namen in het rpg-genre, zoals Dragon Quest, Persona en Disgaea, maken volgend jaar hun opwachting op de PlayStation 4. Dat heeft Sony aangekondigd.
 

Mijlpaal voor PT-demo

PT, de demo van de nieuwe game Silent Hills, is al meer dan 1 miljoen keer gedownload in de PlayStation Store. Dat heeft Metal Gear-bedenker Hideo Kojima bekendgemaakt.
 

Angry Birds-ceo vliegt eruit

De Finse gamesontwikkelaar Rovio krijgt vanaf 1 januari aanstaande een nieuwe CEO. Oud-directeur Mikael Hed maakt dan plaats voor Pekka Rantala, voorheen directeur van de Finse frisdrankproducent Hartwall. Hed wordt lid van het raad van bestuur.  
 

Nieuwe spelcomputers van Nintendo

Gamesgigant Nintendo brengt twee nieuwe versies van zijn Nintendo 3DS-spelcomputer uit, de New 3DS en New 3DS XL. Opmerkelijk is dat deze varianten extra knoppen en functies bevatten.
 

Rock Band-maker komt met ritmische schietgame

Gamesontwikkelaar Harmonix, voornamelijk bekend vna de Rock Band-spelreeks, komt oktober met A City Sleeps. Dit is een schietspel waarbij vijanden op de maat van de muziek verschijnen en aanvallen.  
 

Vertraging nieuwe Assassin's Creed

Het nieuwste spel in de populaire Assassin's Creed-reeks komt twee weken later uit dan gepland. Volgens Ubisoft wordt de tijd gebruikt om de puntjes op de i te zetten.
 

Dishwasher-maker stapt over op PlayStation

Gamesontwikkelaar Ska Studios gaat zijn nieuwste spel exclusief uitbrengen op de PlayStation 4 en PlayStation Vita. Voorheen bracht de studio enkel spellen uit voor Microsoft-platformen.
 

Twee nieuwe Vita-games aangekondigd

Gamesgigant Sony heeft weer twee ontwikkelaars zover weten te krijgen om hun spel naar de Vita te brengen. Het gaat om zwaardvechtspel Nidhogg en stuntgame Joe Danger.
 

Dust: An Elysian Tale
naar PlayStation 4

Avonturenspel Dust: An Elysian Tale zal 'zeer binnenkort' ook te spelen zijn op de PlayStation 4. Dat heeft ontwikkelaar Dean Dodrill bekendgemaakt.  
 

Nintendo is klaar
met 'casual' gamers

Spelcomputerfabrikant Nintendo richt zich niet meer op zogeheten 'casual' gamers zoals het met de Wii en de Nintendo DS wel deed. Dat heeft topman Shigeru Miyamoto gezegd in een interview met tijdschrift Edge.  
 

Amerikaanse republikeinen lanceren eigen game

De Amerikaanse Republikeinse partij heeft een eigen game gelanceerd waarmee het zijn kandidaten voor de senaat in het land wil promoten.
 

EA herdrukt vier jaar oude game

Electronic Arts heeft een herdruk besteld van zijn skateboardgame Skate 3. Dat is opvallend, omdat de game al vier jaar oud is, een eeuwigheid in gametermen.  
 

BioShock nu ook uit voor iOS

De eerste Bioshock-game heeft een nieuw leven gekregen. Het bekroonde schietspel met roleplaying-elementen is sinds vandaag beschikbaar voor iOS-apparaten. De game kwam in 2007 uit voor pc en Xbox 360, het jaar daarop verscheen een port voor de PlayStation 3.  
 

Kinect in oktober los te koop

De Kinect van de Xbox One is vanaf oktober los te koop. Dat meldt Microsoft woensdag op zijn website Xbox Wire. De camera kost 150 dollar.
 

Escape uit op 21 november

Deep Silver heeft aangekondigd dat zombiegame Escape Dead Island op 21 november verschijnt voor de PlayStation 3, Xbox 360 en pc.
 
13.3 °C
O1
 
files 112
103 km.
Beurs AEX
AEX 414.23
+ / - +0.27%