• Home
  • Internet
  • Computer
  • Mobiel
  • Gadgets
  • Apps
  • Reviews
  • Games
  • TV

Betalen voor advertentievrije patience in Windows 10

Met de lancering van Windows 10 zit ook Patience, na een afwezigheid in Windows 8, weer in het besturingssysteem. Ditmaal is de game echter voorzien van advertenties en er is maar één manier om daar vanaf te komen: een abonnement afsluiten.  
 

In de toekomst stemmen voor PS Plus-games

Het lijkt erop dat Sony binnenkort de nieuwe functie Vote to Play gaat introduceren. Hierin kunnen gamers stemmen op welke game zij het liefste gratis zouden willen ontvangen via PlayStation Plus. Momenteel bepaalt de gamesuitgever alles zelf.  
 

Oude games later dit jaar naar PlayStation 4

De digitale winkel van de PlayStation 4 wordt dit jaar ook aangevuld met wat games die al eerder op andere platformen zijn uitgekomen. Van Brothers: A Tale of Two Sons en The Talos Principle komen ook PS4-versies uit.  
 

ZombiU niet langer exclusief

De geruchten gingen al langer, maar vandaag heeft gamesuitgever Ubisoft het officieel bevestigd. ZombiU, die in 2012 exclusief verscheen voor de Nintendo Wii U, komt op 18 augustus onder de nieuwe naam Zombi als download uit voor de PlayStation 4, Xbox One en pc.
 

Bordspel The Banner Saga

Er komt een bordspel van The Banner Saga. Dat hebben ontwikkelaar Stoic, bordspelmaker MegaCon en uitgever Versus Evil bekendgemaakt. Net als de videogame waarop het gebaseerd is, start er binnenkort een Kickstarter-project om geld in te zamelen voor de ontwikkeling van het spel.
 

Sony profiteert van
focus op PlayStation

Sony's keuze om zijn focus te verleggen van consumentenelektronica naar andere bedrijfsonderdelen lijkt goed uit te pakken. Zo werden er 3 miljoen PlayStation 4's verkocht in vergelijking met 2,7 miljoen in hetzelfde kwartaal vorig jaar.  
 

Nederlandse game goed voor bijna €3 miljoen

De door het Nederlandse DoubleDutch Games ontwikkelde spel SpeedRunners heeft sinds het te koop is in 2013 $3,5 miljoen (ongeveer €2,96 miljoen) opgeleverd. Dat heeft het bedrijf bekendgemaakt.  
 

Angry Birds 2 uitgebracht

Rovio heeft het spel Angry Birds 2 officieel uitgebracht voor iOS en Android. Hoewel er al veel varianten op het eerste spel zijn verschenen, is deel 2 volgens het Finse bedrijf toch weer iets heel nieuws.  
 

Zombies omver rijden in uitbreiding Dying Light

Gamesontwikkelaar Techland werkt momenteel aan een grote uitbreiding voor zijn succsevolle zombiegame Dying Light. Dat heeft het bedrijf bekendgemaakt.  
 

Werelden botsen in Lego Dimensions

VIDEO: Warner Bros. heeft een trailer vrijgegeven van Lego Dimensions. De game bevat een nieuw verhaal die personages en werelden combineert van bekende namen als DC Comics, The Lord of the Rings, en Portal.  
 

Demo voor Just Dance 2016

Just Dance 2016 ligt pas vanaf 22 oktober in de winkel, maar dansliefhebbers kunnen nu al aan de slag met de demo op de PlayStation 4, Xbox One en Wii U.  
 

Nintendo in de plus met inktschieter Splatoon

Nintendo schreef afgelopen kwartaal weer zwarte cijfers, geholpen door goede verkopen van zijn nieuwe Splatoon-spel en een zwakke yen. De nettowinst kwam in de drie maanden tot eind juni uit op 8,3 miljard yen (67 miljoen dollar) vergeleken met een verlies van 9,9 miljard yen een jaar eerder, maakte het in Kyoto gevestigde bedrijf woensdag bekend.
 

Razer laat indie studio's toch niet in de steek

Razer heeft laten weten de deelnemers van het Free the Games-programma niet in de steek worden gelaten. Ceo Min-Lian Tan was naar eigen zeggen bij overname van de softwareafdeling van Ouya niet op de hoogte dat er een schuld was.  
 

Eerste hoofdstuk King’s Quest nu verkrijgbaar

Sierra heeft het eerste deel van King’s Quest gelanceerd. King’s Quest: A Knight to Remember is te downloaden voor de PlayStation 3 en 4, Xbox One, Xbox 360 en pc. Er is ook een speciale bundel beschikbaar met alle vijf de delen.  
 

Yager zit in de problemen

Het besluit van Deep Silver om ontwikkelaar Yager Productions van het Dead Island 2-project te halen, is de studio niet in de koude kleren gaan zitten. Het bedrijf heeft surseance van betaling aangevraagd in een poging om het moederbedrijf te beschermen.
 

Hack je een weg naar binnen

VIDEO: In The Swindle moet je als dief proberen in te breken bij rijke mensen om hun geld te stelen. Daar heb je wel hackervaardigheden voor nodig anders omzeil je nooit de beveiliging en de robot bewakers. De game is te spelen op de PlayStation 3, 4 en Vita.
 

Eerst Nintendo NX-game

Hoewel we van het apparaat zelf alleen de naam weten, heeft uitgever Square Enix alvast de eerste Nintendo NX-game onthuld. Het is Dragon Quest XI, dat ook uit zal komen op de PlayStation 4 en de Nintendo 3DS.  
 

Gamesontwikkelaars gedupeerd

Razer neemt deel Ouya over

Hardwarefabrikant Razer heeft de softwareafdeling van spelcomputermaker Ouya overgenomen. Het bedrijf wil de Ouya-games voor zijn eigen Android-gameplatform Cortex TV en zijn Forge TV-settopbox.
 

Beta Street Fighter V in het water

Teleurstelling onder fans van de legendarische vechtgamereeks Street Fighter: de online bèta-test voor deel vijf is offline gehaald en voor onbepaalde tijd uitgesteld.  
 

Worstelen met de Terminator

Mensen die WWE 2K16 voorbestellen, kunnen straks met niemand minder dan de Terminator aan het worstelen slaan.  
 

CoD-DLC in augustus

De laatste uitbreiding voor Call of Duty: Advanced Warfare zal vanaf 4 augustus te downloaden zijn op Xbox-consoles.  
 
13.0 °C
O2
 
files 289
169 km.
Beurs AEX
AEX 495.23
+ / - +0.01%