• Home
  • Internet
  • Computer
  • Mobiel
  • Gadgets
  • Apps
  • Reviews
  • Games
  • TV

Steamworld Dig ook naar Xbox One

Graafspel Steamworld Dig komt ook uit voor de Xbox One. Het spel was oorspronkelijk beschikbaar voor de Nintendo 3DS, en kwam later ook naar de pc en PlayStation Vita.  
 

Microsoft kondigt gratis Halo-variant aan

Halo 5 is niet het enige deel in de bekende schietgameserie waar Microsoft aan werkt. Het bedrijf is ook bezig met een gratis pc-versie genaamd Halo Online. Voor Westerse fans is er één probleempje: de game komt alleen in Rusland uit.
 

Tweede deel Broken Age eind april uit

Het tweede deel van adventuregame Broken Age is vanaf 29 april te downloaden. Dat heeft ontwikkelaar Double Fine bekendgemaakt.  
 

Toejam & Earl halen Kickstarter-doel

Het ziet er naar uit dat de nieuwe Toejam & Earl-game er gaat komen. De Kickstarter-financieringscampagne van de ontwikkelaars is een succes.
 

’Gameverslaving komt door thuis’

Raken leerlingen verslaafd aan het online zijn door de introductie van de iPad in de scholen? „Het kan”, geeft Maurice de Hond, bedenker van de iPad-scholen in ons land, toe. „Maar wij doen juist alles om dat te voorkomen.”  
 

Virtuele neus helpt tegen misselijkheid

Gamen met een virtual reality-bril op kan geweldig zijn, maar veel mensen worden er ook misselijk van. Onderzoekers hebben nu uitgevonden dat een virtuele neus kan helpen hiertegen.  
 

Patch voor Bloodborne

Gamesontwikkelaar From Software is bezig met een patch voor zijn nieuwste spel, Bloodborne. Doel is om de vrij lange laadtijden wat korter te maken.  
 

Uitbreiding Talos Principle

Puzzelgame The Talos Principle krijgt binnenkort een uitbreiding. In Road to Gehenna krijgen spelers enorm pittige puzzels voor de kiezen.  
 

YouTube wil strijd aanbinden met Twitch

YouTube is van plan om zijn streamingdienst te herlanceren met een vernieuwde focus op live gamen en esports. Na de mislukte poging om vorig jaar Twitch over te nemen, wil het videobedrijf zich nu zelf richten op de streamende gamers.
 

Gameverslaving door iPadschool

„Door de iPadschool is mijn zoon verslaafd geraakt aan gamen. Hij werd thuis boos en opstandig als hij niet online kon.” Ook drong de lesstof niet tot de jongen door, zo vertelt een moeder die graag anoniem wil blijven.  
 

Extra dlc voor Call of Duty

VIDEO: Activision heeft een nieuwe trailer vrijgegeven van Ascendance, het tweede pakket met downloadbare content voor Call of Duty: Advanced Warfare. Het pakket bevat vier nieuwe multiplayer maps en daarnaast gaat de Exo Zombies-saga verder met de nieuwe episode ‘Infected’.
 

Hyves Games breidt uit

Hyves Games heeft een samenwerking aangekondigd met de internationale gamesuitgever Bigpoint. Samen lanceren ze de komend jaar minimaal zeven grote sociale games. Afgelopen maand werd al Rising Cities gelanceerd en sinds deze week is ook Farmerama te spelen.
 

Laat je baard staan in The Witcher 3: The Wild Hunt

Er is een nieuwe, opmerkelijke feature van de aankomende RPG The Witcher 3 onthuld. In het spel groeit de baard van hoofdpersoon Geralt naarmate de tijd in het spel vordert.  
 

Twitch.tv mogelijk gehackt

Videodienst Twitch.tv, waarmee gamers live hun spelsessies kunnen uitzenden, heeft de wachtwoorden van alle gebruikers gewist. Zij moeten allemaal bij het inloggen een nieuw wachtwoord opgeven want mogelijk is de dienst door hackers gekraakt.
 

'Geen Zelda-serie op Netflix'

Er komt geen serie op videodienst Netflix gebaseerd op de Legend of Zelda-games. Dat heeft Nintendo-directeur Satoru Iwata gesteld in een interview met tijdschrift Time.  
 

Grote uitbreiding Dragon Age eerst op pc en Xbox

De eerste grote uitbreiding voor het succesvolle rollenspel Dragon Age: Inquisition, Jaws of Hakkon genaamd, is eerst uitgekomen voor de pc- en Xbox One-versies van het spel.  
 

Nederlandse game meer dan half miljoen keer verkocht

De door de Nederlandse ontwikkelaar DoubleDutch Games gemaakte game SpeedRunners is al meer dan 600.000 keer verkocht. Het spel is op de pc via downloadwinkel Steam beschikbaar.  
 

Review: Ori and the Blind Forest

Zoals we van Disney-films gewend zijn, word je pas echt een held wanneer je te maken krijgt met verlies en verdriet. Bambi en de Lion King zijn daar een goed voorbeeld van. Menigeen heeft met tranen in de ogen gekeken hoe Bambi en Simba één van hun ouders verloren. Toen ik de controller oppakte om Ori and the Blind Forest te spelen, overkwam mij hetzelfde.
 

Webserie gaat Halo 5 vooraf

Microsoft heeft een teaser trailer van Halo 5: Guardians online gezet, die fans per frame kunnen vertragen om zo nieuwe, onheilspellende hints te vinden over het lot van Master Chief.
 

Donald Duck naar iPhone

De Finse uitgever Sanoma gaat het proberen op de markt voor mobiele games. Zo komt er binnenkort een spelletje rond de beroemde stripeend Donald Duck.
 
6.6 °C
WNW5
 
files 215
138 km.
Beurs AEX
AEX 486.37
+ / - 0.0%