Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Winstwaarschuwing Nintendo na rode cijfers

24 OKT 2012

TOKIO (AFN) - De Japanse spelcomputerfabrikant Nintendo heeft zijn winstverwachting voor dit jaar fors naar beneden bijgesteld. Dat maakte het bedrijf woensdag bekend.

Nintendo boekte in de eerste helft van zijn gebroken boekjaar een operationeel verlies van 29,2 miljard yen (282 miljoen euro). Daarmee is het verlies wel bijna gehalveerd ten opzichte van een jaar eerder.

Het bedrijf dat Super Mario bedacht, rekent voor het gehele boekjaar op een operationele winst van 20 miljard yen. In een eerdere prognose was dat nog 35 miljard yen.

Wii U

Nintendo kampt al een tijdje met een dalende verkoop van zijn spelcomputers. Het bedrijf hoopt het tij te keren met de komst van de Wii U. Dat is de langverwachte opvolger van de populaire Wii, die 6 jaar geleden op de markt kwam en waarvan Nintendo er 100 miljoen heeft verkocht.

Het nieuwe apparaat komt medio november uit in de Verenigde Staten en ligt in Nederland vlak voor Sinterklaas in de winkels. Nintendo verwacht tot en met maart 5,5 miljoen exemplaren aan de man te brengen. Het bedrijf gaf nog niet eerder een verkoopprognose voor de Wii U.Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
17.6 °C
OZO3
Beurs AEX
AEX 521.87
+ / - 0.0%