Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: Obsidian

Overnames THQ-games bekend

24 JAN 2013

GEEN - De veiling van de intellectuele eigendommen van THQ is gesloten. Nu is er duidelijkheid over welke uitgevers, welke games en ontwikkelstudio’s hebben overgekocht.

Ubisoft is nu de eigenaar van South Park: The Stick of Truth. Tevens hebben ze THQ Montreal overgenomen. Tijdens de veilingsprocedure werd duidelijk dat er daar twee nieuwe games in ontwikkeling zijn: Underdog en 1666.

Sega heeft Relic gekocht, de maker van de Warhammer 40,000 strategiegames. Sega was al eigenaar van Creative Assembly, verantwoordelijk voor de Total War games. Mogelijk wordt daar gewerkt aan een Total War game in het Warhammer universum.

Ontwikkelstudio Volition (maker van Saint’s Row) en de Metro-spelreeks zijn nu eigendom van Koch Media, de uitgever van Dead Island. Crytek heeft Homefront overgenomen en Take 2 gaat Evolve kopen, de nieuwe game van Turtle Rock Studio. Tevens wordt die uitgever de eigenaar van de worstel-reeks WWE.

Vigil Games en zijn Darksiders-serie zijn niet verkocht. Japanse ontwikkelaar Platinum Games, bekend van onder meer Bayonetta en Metal Gear Rising: Revengeance, heeft echter laten weten wel interesse te hebben, als de prijs genoeg zakt.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
17.6 °C
NO2
Beurs AEX
AEX 516.71
+ / - -0.56%