Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Wash Buckler, één van de nieuwe Swap Force-figuren.
Wash Buckler, één van de nieuwe Swap Force-figuren.
Foto: Activision

Nieuwe Skylanders laten zich mixen

05 FEB 2013

GEEN - Activision heeft een nieuwe game aangekondigd in zijn succesvolle Skylanders-serie. Bij de 16 nieuwe poppetjes in Skylanders Swap Force is het mogelijk om de boven- en onderkant met elkaar te verwisselen waardoor nieuwe combinaties ontstaan.

Zo kun je de bovenkant van de nieuwe personages Wash Buckler (een octopuspiraat) en Magna Charge (een magnetische robot die rondrijdt op één wiel) met elkaar mixen. Zo ontstaat Wash Charge, die de wateraanvallen heeft via de bovenkant van Wash Buckler en voortbeweegt op het wiel van Magna Charge in plaats van zijn normale tentakels. Zo zijn er straks 256 combinaties mogelijk.

“Met Skylanders, hebben we niet alleen een nieuw spel ontwikkeld, maar eigenlijk een geheel nieuwe categorie gecreëerd. Met Skylanders Swap Force brengen we deze categorie naar een nieuw niveau dankzij ’customization’,” zegt Activision-topman Eric Hirshberg. “Het idee dat kinderen hun eigen personages kunnen aanpassen in de fysieke wereld om ze vervolgens op te nemen in een virtuele wereld, is een verandering die net zo groot is als het idee om speelgoed tot leven te brengen. "

In Skylanders Swap Force, die zal verschijnen voor de PlayStation 3, Xbox 360, Nintendo Wii U, Wii en 3DS, beleven de Poortmeesters een avontuur in een onbekend gebied in Skylands, genaamd de Cloudbreak Islands. Hier bevindt zich een magische vulkaan die elke honderd jaar uitbarst om de magie van wereld weer aan te vullen. Kaos is terug en is van plan om een duivelse machine te bouwen waarmee hij de vulkaan wil vervuilen en Duisternis door heel Skylands wil verspreiden. Aan de spelers de taak om Kaos te stoppen.

Voor Skylanders Swap Force verschijnen verder ook 16 nieuwe standaardfiguren, acht LightCore-poppetjes (met lichtjes) en 16 versies van de favoriete Skylanders. Het is nog steeds mogelijk om in Swap Force je hele verzameling Skylanders uit Skylanders Spyro’s Adventure en Skylanders Giants te gebruiken. De game krijgt wel een nieuwe portal-accessoire, waardoor spelers verplicht een nieuw volledig pakket moeten aanschaffen.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
12.6 °C
Z1
Beurs AEX
AEX 528.47
+ / - 0.0%