Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: Double Fine Productions

Tim Schafer wil meer Brütal Legend

26 FEB 2013

GEEN - Nu metalgame Brütal Legend na  meer dan drie jaar eindelijk zijn weg vindt naar de pc, fantaseert ontwikkelaar Tim Schafer van studio Double Fine over het toevoegen van extra content.

“We hebben wel een wensenlijstje, maar we zijn meer dan ooit afhankelijk van de verkoopcijfers en de opbrengst,” zei Schafer in een interview met gameswebsite RockPaper Shotgun. Double Fine publiceert de pc-versie zelf, in tegenstelling tot de eerdere consoleversies, die werden gesteund door uitgever Electronic Arts.

“Ik zou graag nieuwe modi toevoegen aan de multiplayer, en nieuwe speelbare facties introduceren,” voegde Schafer er aan toe. Nieuwe content voor de singleplayer lijkt niet haalbaar, omdat dan allerlei stemacteurs opnieuw moeten opdraven. En dat is duur. Immers, de hoofdrolspeler Eddie Riggs wordt ingesproken door acteur Jack Black, en er zijn ook rollen weggelegd voor Ozzy Osbourne en Rob Halford van metalband Judas Priest.

Tevens zou het erg duur zijn om de rechten van de soundtrack te vernieuwen. Deze bevat tientallen tracks van grote metalbands als Slayer, Motörhead, Black Sabbath en Megadeth. Schafer verwacht daardoor dat Double Fine eerder zou werken aan een vervolg op Psychonauts dan Brütal Legend, puur omdat die laatste veel duurder zou zijn om te maken.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
19.5 °C
ZZW4
Beurs AEX
AEX 524.75
+ / - -0.22%