Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: EA

Nieuwe Battlefield draait niet om oorlog

28 MEI 2014

GEEN - Niet oorlog, maar de strijd tussen politie en criminelen staat centraal in de nieuwe aangekondigde Battlefield Hardline. Electronic Arts heeft de eerste game in de nieuwe Battlefield-serie officieel aangekondigd, nadat de titel gisteren al gelekt was. Battlefield Hardline verschijnt in het najaar.

Dead Space-maker Visceral Games is verantwoordelijk voor de nieuwe game. Steve Papoutsis, baas van de studio, laat op de site van Electronic Arts weten dat het idee een aantal jaar geleden ontstond tijdens een gesprek met Karl Magnus Troedsson, de topman van Battlefield-bedenker DICE.

”Ik ben altijd dol geweest op Battlefield en Karl Magnus is een groot fan van Dead Space, waar ik toen aan werkte. We begonnen te praten over de verschillende manieren waarop we konden samen werken en de manieren waarop we Battlefield en actiegames naar een ander niveau konden brengen. Zo is het project ontstaan wat uiteindelijk Battlefield Hardline geworden is,” aldus Papoutsis.

Tijdens de aankomende gamebeurs E3 zullen meer details bekend worden gemaakt. Waarschijnlijk verschijnt Battlefield Hardline voor de PlayStation 3 en 4, Xbox 360, Xbox One en pc.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
10.8 °C
W1
Beurs AEX
AEX 528.03
+ / - -0.08%