Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: rechtenvrij

Maker Snake komt met nieuwe versie van spel

06 MEI 2015

In 1997 bracht Nokia de 6110 uit met daarop de uitvinding van spelletjesontwikkelaar Taneli Armanto en de wereld van mobiele spelletjes zou nooit meer hetzelfde zijn. Snake was meteen een hit en het duurde niet lang voordat Nokia het spel op al zijn nieuwe telefoons zette, met een enorme hype onder de jeugd tot gevolg. Op 14 mei brengt Armanto een nieuwe versie van het legendarische spel uit: Snake Rewind.

Het idee achter het steeds langer wordende slangetje in Snake is al veel ouder dan de Nokia-versie uit 1997. Snake is in verschillende vormen als sinds de jaren zeventig te vinden op spelcomputers. De Fin Armanto wordt desalniettemin gezien als de geestelijk vader van Snake omdat het aan hem te danken was dat het spel door Nokia werd opgepakt.

Snake Rewind lijkt in alle opzichten op zijn beroemde voorganger. Je moet nog steeds een steeds langer wordend slangetje door een virtuele ruimte manoeuvreren, maar de vormgeving is wel in een nieuw jasje gestoken. Anders dan het Snake uit de jaren negentig is het dit keer niet alleen te spelen op Nokia-telefoons. Snake Rewind komt op 14 mei beschikbaar op iOS, Android en Windows Phone.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
15.5 °C
ZW3
Beurs AEX
AEX 528.66
+ / - 0.0%