Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Nintendo: we blijven 3DS-games maken

01 FEB 2017

Met de komst van de nieuwe spelcomputer Nintendo Switch, die tevens als handheld onderweg gebruikt kan worden, gaan de geruchten dat het einde van de Nintendo 3DS in zicht is. Nintendo wijst dit echter naar het rijk der fabelen.

“Onze intentie is altijd geweest dat de Nintendo 2DS en 3DS naast de Switch zullen bestaan”, aldus Reggie Fils-Aime, president van Nintendo America. “Het is geweldig dat de 3DS zelfs meer groei heeft dan verwacht.” Tot nu toe zijn er al meer dan 62 miljoen exemplaren van de handheld verkocht en van de nieuwste Pokémon Sun en Moon gingen vorig jaar maar liefst 14,69 miljoen exemplaren wereldwijd over de toonbank.

Dit wordt ook bevestigd door Nintendo-topman Tatsumi Kimishima. “We hebben de geruchten gehoord dat de Nintendo Switch de Nintendo 3DS zou vervangen, aangezien beide systemen buiten gebruikt kunnen worden om te spelen. Maar de 3DS heeft unieke eigenschappen die verschillen van die van de Switch. Daarnaast zijn de prijzen en speelervaringen die de twee systemen bieden anders en we zien geen directe concurrentie voor ze. We zijn daarom van plan om beide spelcomputers los en parallel te verkopen.”

Momenteel werkt Nintendo aan een aantal nieuwe 3DS-games, waaronder Ever Oasis, Fire Emblem Echoes: Shadows of Valentia, Mario Sports Superstars en Pikmin.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
14.9 °C
ONO2
Beurs AEX
AEX 527.78
+ / - -0.05%