Dit is het laatste gratis Premium artikel dat u kunt lezen. Tijd voor een abonnement?
premium

Gamemuziek voor het goede doel

01 APR 2011

GEEN - Componisten van gamemuziek slaan de handen in een om het goede doel een handje te helpen. Zo kondigde OneBigGame in februari aan een cd uit te brengen voor hun vaste liefdadigheidsinstellingen. Verder verschijnt er volgende maand de speciale cd Play For Japan: The Album.

Sinds de natuurrampen in Japan hebben al veel gamesuitgevers acties op gezet om geld binnen te halen voor de slachtoffers. Play For Japan, die een veiling organiseert van gamegerelateerde spullen, heeft aangekondigd dat men gaat samenwerken met Silent Hill-componist Akira Yamaoka voor de cd Play For Japan: The Album.

Aan het album, dat in mei moet verschijnen, werken naast Yamaoka ook bekende componisten mee zoals Nobuo Uematsu (Final Fantasy series), Woody Jackson (Red Dead Redemption), Bear McCreary (SOCOM 4, The Walking Dead) en Yasunori Mitsuda (Chrono Trigger, Luminous Arc).

OneBigGame bracht eerder al succesvolle games Chime en WINtA, waarvan de opbrengsten gaan naar de goede doelen: The Starlight Children's Foundation en Save the Children. De non-profit uitgever heeft nu ook verschillende componisten bereid gevonden om hun muziek beschikbaar te stellen voor een cd.

Wanneer OneBigAlbum verschijnt, is nog niet bekend, maar kopers kunnen naast muziek van Masaya Matsuura (Parappa the Rapper, Vib-Ribbon, WINtA) en Peter McConnell (Psychonauts, Grim Fandango, Brütal Legend), ook nummers van de Nederlandse componisten Jonathan vd Wijngaarden (Fairytale Fights) en Michiel van den Bos (Unreal, Deus Ex, Overlord) verwachten.

Vaker Premium artikelen lezen?
Registreer en lees elke maand
15 Premium artikelen gratis!
Vaker Premium artikelen lezen?
Dit is het laatste gratis Premium artikel dat u kunt lezen. Tijd voor een abonnement?
7.9 °C
ZZW4
Beurs AEX
AEX 466.15
+ / - +0.87%