• Home
  • Internet
  • Computer
  • Mobiel
  • Gadgets
  • Apps
  • Reviews
  • Games
  • TV

Malware steelt logins gekraakte iPhones

Een veiligsheidsbedrijf heeft 225.000 inlognamen en wachtwoorden van Apple-accounts op een server aangetroffen. Ze zijn gestolen door malware op gejailbreakte iPhones en iPads; apparaten die door de bezitter zijn gekraakt om er andere software op te zetten.

 
 

Google-horloges werken ook met iPhone

Google heeft een Android Wear-app vrijgegeven voor iOS. Daarmee is het voor iPhone-bezitters mogelijk om hun Android Wear-smartwatch voortaan te synchroniseren met hun Apple-telefoon.

 
 

'Malware voorgeïnstalleerd op telefoons'

Onderzoekers van G Data hebben op meer dan 26 verschillende Android-telefoons voorgeïnstalleerde malware aangetroffen. Het gaat onder meer om toestellen van bekende merken als Huawei, Lenovo en Xiaomi.

 
 

'30.000 besmette apps op Google Play'

Onderzoekers van de universiteit van Indiana hebben met een speciale tool binnen korte tijd 30.000 besmette apps in Google Play, de officiële appwinkel van Google gevonden. MassVet, zoals de scanner heet, kan in een hoog tempo honderdduizenden apps scannen.

 
 

'Samsung begint tests betaaldienst in VS'

Samsung roept Amerikaanse bezitters van een Galaxy S6, S6 edge, S6edge+ of Note 5 op om deel te nemen aan eerste tests met betaaldienst Samsung Pay. Om als betatester aan de slag te kunnen gaan, moet je volgens Android Central wel aan een aantal voorwaarden voldoen.

 
 

'Apple Watch-animaties voor iPhone 6S'

De opvolger van de iPhone 6 en 6 Plus krijgt mogelijk zogeheten 'animated wallpapers', die we al kennen van de Apple Watch. De huidige iPhones hebben al licht bewegende wallpapers, maar de wallpapers waar 9to5Mac nu over schrijft zijn van een ander kaliber. Denk bijvoorbeeld aan een langzaam openklappende roos.

 
 

Amazon grijpt in bij hardwaredivisie

Amazon heeft tientallen ontwikkelaars die werkten aan de gefaalde Fire smartphone ontslagen. Het is de eerste keer dat er ontslagen vallen bij het 11-jaar geleden opgerichte ontwikkelcentrum Lab126. Dat meldt The Wall Street Journal.

 
 

Voormalig Apple-directeur lanceert smartphone

De naam John Sculley klinkt veel techkenners bekend in de oren: hij was het die als toenmalig directeur van Apple in de jaren '80 oprichter Steve Jobs de deur uitwerkte. Nu is hij terug in de techwereld met Obi Worldphone, waarmee hij goedkope Android-telefoons produceert, maar dan wel met een gelikt design.

 
 

Dataverbruik verlicht druk op mobiele omzet

Belbedrijven konden in het tweede kwartaal profiteren van een versnelde groei van het mobiele dataverkeer. De omzet uit mobiele diensten daalde opnieuw, maar fors minder sterk dan in het eerste kwartaal, blijkt uit woensdag gepubliceerde cijfers van marktonderzoeker Telecompaper.

 
 

Samsung wuift probleem met stylus Note 5 weg

Sommige vroege kopers van de nieuwe phablet van Samsung, de Galaxy Note 5, lopen tegen problemen aan bij het gebruik van de bijgeleverde stylus. Deze kan namelijk verkeerd in de opening in de telefoon gestoken worden, waarna zowel de pen als de telefoon beschadigd kunnen raken. Volgens Samsung is dat een geval van 'eigen schuld, dikke bult'.

 
 


17.6 °C
NNW4
 
files 289
169 km.
Beurs AEX
AEX 433.37
+ / - -2.62%