• Home
  • Internet
  • Computer
  • Mobiel
  • Gadgets
  • Apps
  • Reviews
  • Games
  • TV

Meer virtual reality-initiatieven van Google

Tijdens zijn ontwikkelaarsconferentie heeft Google drie nieuwe initiatieven op het gebied van virtual reality onthuld.

 
 

Privacy en betalen centraal in nieuwe versie Android

Tijdens zijn I/O-ontwikkelaarsconferentie heeft internetreus Google de nieuwste versie van zijn mobiele besturingssysteem Android onthuld. In Android M, zoals de werknaam momenteel luidt, staat privacy centraal en kan er ook makkelijker contactloos betaald worden.

 
 

Google bevestigt 'koop-knop' bij zoekresultaten

Google heeft bevestigd dat het een 'koop-knop' gaat plaatsen bij zijn zoekresultaten. De knop geeft gebruikers van Google Search de mogelijkheid om aankopen te doen zonder hiervoor een aparte website te bezoeken.

 
 

Pushnotificatie bij vertraagde trein

De gratis iOS app Forens stuurt treinreizigers een pushnotificatie als hun vaste trein vertraagd of gewijzigd is. Op die manier weten forenzen die elke dag over hetzelfde traject reizen precies waar ze aan toe zijn.

 
 

Oude smartphones massaal ongebruikt in de la

Bij ruim de helft van de Nederlandse huishoudens liggen op dit moment één of meerdere goed werkende smartphones ongebruikt in de la. De verwachting is dat het in totaal om 6,3 miljoen toestellen gaat.

 
 

Google toont inhoud iOS-apps in zoekresultaat

Google gaat inhoud uit apps voor iOS weergeven in mobiele zoekresultaten. Dat maakte het bedrijf woensdag bekend in een blogpost. Android-apps worden al langer geïndexeerd, zoals dat proces heet.

 
 

'Smartphonemarkt bijna 20 procent gegroeid'

De wereldwijde markt voor smartphones is in een jaar tijd bijna 20 procent gegroeid. Dat blijkt uit een woensdag verschenen rapport van marktonderzoeker Gartner.

 
 

Betalingen volgende strijd Google en Apple

Google komt donderdag met een eigen betaaldienst die volgens The New York Times doet denken aan Apple Pay. En de iPhonemaker zit zelf ook niet stil, de krant heeft van insiders vernomen dat Apple de betaaldienst Apple Pay gaat uitbreiden met een eigen spaarprogramma.

 
 

'Apple werkt aan Google Now-concurrent'

Apple komt in iOS 9 wellicht met een 'Google Now-concurrent'. Volgens 9to5Mac werkt Apple achter de schermen al een hele poos aan de persoonlijke assistent die onder meer spraakassistent Siri, je contactpersonen, je agenda en Passbook moet samenbrengen.

 
 

iOS crasht door Arabische sms

Opnieuw is er een fout in iOS aangetroffen waardoor iPhone, iPads en iPods door middel van een sms- of iMessage-bericht kunnen crashen. Wanneer een bericht binnenkomt met een specifieke Arabische tekst binnenkomt, klapt de berichten-app van Apple er meteen uit. Als het bericht binnenkomt terwijl het iOS-apparaat op stand-by staat, stopt de hele apparaat ermee.

 
 


9.7 °C
ZZW2
 
files 234
143 km.
Beurs AEX
AEX 502.24
+ / - -0.25%