• Home
  • Games
  • Mobiel
  • Reviews
  • TV

Apple werkt aan waterdichte iPhone

Apple wil interne componenten van zijn elektronische apparaten voorzien van een watervaste laag. Dat blijkt uit een patentaanvraag van het bedrijf uit Cupertino bij het Amerikaanse patentbureau, USPTO.

 
 

Fotosite Imgur lanceert iPhone-app

De veelgebruikte fotodeeldienst Imgur heeft op donderdag een nieuwe officiële iPhone-app gelanceerd. Het is de tweede poging van het bedrijf om met een app te komen.

 
 

Mobiel levert telecomaanbieders minder op

Telecomaanbieders in Nederland hebben hun inkomsten uit mobiele diensten vorig jaar opnieuw zien krimpen. De omzet uit telefoon-, sms- en dataverkeer daalde met 6,6 procent naar circa 5 miljard euro. Dat blijkt uit donderdag gepubliceerde cijfers van marktonderzoeker Telecompaper.

 
 

Xiaomi ook in Europa van start

De Chinese telefoongigant gaat ook in Europa een webwinkel openen. Helaas voor fans van het merk gaat het in eerste instantie alleen accessoires verkopen en niet de telefoons zelf waar het in eigen land bekend om staat.

 
 

Europese Raad buigt voor telecomsector

De 28 landen van de Europese Unie, verenigd in de Europese Raad, willen nog niet van roamingkosten af. Als het aan de raad ligt, mogen providers nog tot 2018 roamingkosten bij klanten in rekening brengen. Dat blijkt uit een compromistekst waar Belga inzage in heeft gehad. Het Europees Parlement wil dit jaar al van roaming af en heeft dan ook furieus gereageerd op het voorstel van de lidstaten.

 
 

Belknop WhatsApp weer verdwenen

WhatsApp heeft dinsdagavond een kleine update gekregen en sindsdien is de belknop weer verdwenen. Voor de update, waar alleen bugfixes in vermeld stonden, was er naast de profielfoto in een gesprek een telefoonhoorntje te zien. De belknop werd begin februari gesignaleerd in de chatapp. Dat meldt iCulture.

 
 

BlackBerry introduceert goedkope smartphone

De Canadese smartphonefabrikant BlackBerry heeft op het de Mobile World Congress-beurs in Barcelona een goedkoop model onthuld. De Leap is een middenklasser die waarschijnlijk voor onder de €300 in de winkels zal liggen.

 
 

Qualcomm komt met vingerafdrukscanner

Chipfabrikant Qualcomm heeft op het Mobile World Congress in Barcelona een vingerafdruksensor onthuld voor smartphones. Opmerkelijk is dat deze scanner ultrasone geluiden gebruikt voor het uitlezen van vingerafdrukken.

 
 

'Luxe' versie Pebble Time onthuld

Een week geleden onthulde smartwatchfabrikant Pebble zijn nieuwe model, de Pebble Time. Nu heeft het tijdens het Mobile World Congress ook een luxe versie van het apparaat onthuld, de Pebble Time Steel.

 
 

Toch geen verplichte encryptie Android Lollipop

Techgigant Google is teruggekomen op zijn belofte dat op smartphones waarop Android 5.0 Lollipop geleverd wordt, standaard gegevens worden gecodeerd. De functie staat standaard aan op Nexus-apparaten, maar op die van andere fabrikanten staat de optie uit.

 
 


6.1 °C
ZW3
 
files 155
104 km.
Beurs AEX
AEX 488.96
+ / - +1.11%