• Home
  • Internet
  • Computer
  • Mobiel
  • Gadgets
  • Apps
  • Reviews
  • Games
  • TV

Huawei stoot Microsoft van derde plek in telefoonmarkt

Met de overname van Nokia kreeg Microsoft er een behoorlijke hoeveelheid feature telefoons bij. Daarmee werd het bedrijf de nummer drie mobiele telefoonmaker ter wereld. Het heeft deze positie niet lang gehouden. Huawei heeft Microsoft in het tweede kwartaal van dit jaar ingehaald.

 
 

Nvidia roept tablets terug om brandgevaar

Hardwarefabrikant Nvidia roept kopers van zijn Shield-tablet om de gadget voorlopig niet te gebruiken. Er is namelijk een defect geconstateerd in een accu die in bepaalde exemplaren gebruikt wordt, waardoor het spontaan vlam kan vatten.

 
 

'Smartwatch Samsung krijgt draaibare ring'

De nieuwe ronde smartwatch van Samsung krijgt een draaibare ring rond de behuizing. Daarmee kunnen gebruikers bijvoorbeeld foto’s inzoomen of games spelen op het slimme horloge.

 
 

Nederlandse apps uit App Store verdwenen

Een aantal Nederlandse apps was op donderdag onvindbaar in de App Store van Apple. Zoeken op ondermeer 'Telegraaf' en 'Blendle' leverde niet de gewenste applicaties op. Ook waren de app-pagina's van deze programma's verdwenen.

 
 

Meeste telefoons zijn smartphones

Meer dan acht op de tien mobiele telefoons in ons land zijn smartphones. Dat is een stuk meer dan twee jaar geleden. Sinds 2013 nam het percentage smartphones toe van 64 naar 82 procent, schrijft Telecompaper donderdag.

 
 

Nieuw lek maakt 'kasplantje' van Android-telefoon

Beveiiligingsonderzoekers van Trend Micro hebben een nieuw lek in mobiel besturingssysteem Android gevonden. Hierdoor kunnen ze een telefoon in een 'kasplantje' veranderen waarbij hij nog wel aan staat, maar niet meer reageert op de meeste commando's van gebruikers.

 
 

Betaaldienst Samsung Pay naar Europa

Samsung komt in Europa met een eigen betaaldienst voor smartphones. Daarvoor wordt samengewerkt met Mastercard, maakt het creditcardbedrijf donderdag bekend.

 
 

Belgische winkel mag klant niet bespioneren

Steeds meer winkels houden het winkelgedrag van bezoekers in de gaten via wifi-tracking. Oftewel: aan de hand van het wifisignaal van smartphones mensen volgen. In België waarschuwt de Privacycommissie dat dit niet zomaar is toegestaan. Dat meldt De Tijd.

 
 

Yahoo lanceert maffe chatapp Livetext

Internetbedrijf Yahoo heeft een nieuwe chatapplicatie gelanceerd met een nogal maffe insteek. Gebruikers kunnen live videochatten, maar dan zonder geluid.

 
 

Samsung overweegt prijsverlagingen

Samsung overweegt de prijzen van zijn Galaxy S6-smartphone te verlagen, in een reactie op de nieuwe daling van de winst in het afgelopen kwartaal. Dat meldde het Zuid-Koreaanse technologieconcern donderdag.

 
 


26.4 °C
Z4
 
files 289
169 km.
Beurs AEX
AEX 498.76
+ / - +0.71%