• Home
  • Games
  • Mobiel
  • Reviews
  • TV

'Helft wereldbevolking in 2018 online'

In 2018 zal bijna de helft van de wereldbevolking minstens één maal per maand online zijn. Dat meldt onderzoeksbureau eMarketer.

 
 

Zien wie er tikt in groepsgesprek WhatsApp

Altijd al benieuwd wie er iets gaat zeggen tijdens groepsgesprekken in WhatsApp? Voortaan kun je zien wie er aan het tikken is.

 
 

Moleskine komt met 'slim' schetsboek

Notitieboekproducent Moleskine is een samenwerking aangegaan met softwareontwikkelaar Adobe. Het bedrijf brengt een nieuw, 'slim' schetsboek uit waarmee tekeningen eenvoudig te digitaliseren zijn.

 
 

Geen saffieren iPhone-scherm door productieproblemen

Apple wilde de iPhone 6 en 6 Plus wel van saffieren schermen voorzien, maar kon dit door productieproblemen niet op tijd voor elkaar krijgen. Dat meldt The Wall Street Journal in een reportage over de fabriek die de schermen zou leveren.

 
 

WhatsApp maakt het hackers en spionnen lastig

Het wordt een stuk moeilijker om berichten die via WhatsApp zijn verstuurd te hacken of bespieden. De populaire app gaat alle berichten tussen gebruikers standaard versleutelen. Open Whispers Systems, de maker van het beveiligingssysteem, liet dat woensdag weten.

 
 

Fout in software zorgt voor uitstel lancering Nexus 6

De Nexus 6-smartphone van Motorola en Google komt later uit in Nederland dan gepland. In versie 5 van besturingssysteem Android zit namelijk een fout waardoor klanten van Vodafone niet kunnen sms'en. Ook de uitrol van de update naar dit Lollipop voor de Nexus 4 en 5 begint later in ons land.

 
 

Snapchat introduceert betaaldienst

Ook Snapchat lijkt een graantje mee te willen pikken van het contactloze betalen en heeft nu Snapcash geïntroduceerd. Gebruikers kunnen geld naar elkaar sturen door een dollarteken in te vullen gevolgd door het te verzenden bedrag. De ontvanger krijgt het geld vervolgens bijgeschreven op zijn of haar rekening. Voor Snapcash heeft Snapchat de handen ineen geslagen met betaaldienst Square.

 
 

Prijs mobieltje bepaalt keuze

Bij de aanschaf van nieuwe mobieltjes wordt momenteel vooral naar de prijs gekeken. Ging het een jaar geleden nog om merk en betrouwbaarheid, thans is de prijs van het toestel het voornaamste criterium. Daarna volgen de kosten van het contract.

 
 

App om dronken gangen mee na te gaan

Het overkomt veel studenten: wakker worden na een nacht heftig stappen, om je vervolgens niets meer van het hele gebeuren te kunnen heirinneren. Met de app Drunk Mode is het, onder andere, mogelijk om je gangen bij te houden.

 
 

Flitsmeister toont andere gebruikers op kaart

Flitsmeister begint langzaamaan een begrip bij autorijdend Nederland te worden. De app waarschuwt weggebruikers onder meer voor flitsers en voor aanstormende hulpdiensten. Voor iOS-gebruikers heeft Flitsmeister een update vrijgegeven die de app een wat meer sociaal karakter geeft. Je ziet voortaan andere Flitsmeister-gebruikers op een kaart.

 
 


9.7 °C
Z3
 
files 135
122 km.
Beurs AEX
AEX 423.46
+ / - +1.6%