• Home
  • Internet
  • Computer
  • Mobiel
  • Gadgets
  • Apps
  • Reviews
  • Games
  • TV

Kritiek op Facebooks 'gratis internet'-plan

Verschillende Indiase bedrijven hebben zich teruggetrokken uit het Internet.org-project van Facebook, waarbij telefoongebruikers in opkomende landen gratis van bepaalde internetdiensten gebruik kunnen maken.

 
 

'Dit voorjaar Firefox op iPhone en iPad'

Dit voorjaar moet webbrowser Firefox ook beschikbaar zijn op de iPhone en iPad. Dat blijkt uit documenten omtrent het project die in handen zijn van TechCrunch.

 
 

'Volgende iPhone 60 procent sterker'

De nieuwe iPhone 6S en iPhone 6S Plus worden vermoedelijk gemaakt van een veel sterker soort aluminium. Het zogenoemde '7000 series aluminium' werd ook al gebruikt om de Apple Watch Sport te maken en is zo'n 60 procent sterker dan het soort dat nu gebruikt wordt in de smartphones van Apple.

 
 

Draadloos opladen op vakantie

Het draadloos opladen van smartphones lijkt langzaam maar zeker steeds populairder te worden. Meubelgigant Ikea speelt al in op deze trend en ook het in Den Haag gevestigde Suite Novotel-hotel doet nu mee.

 
 

Russische Siri was even homofoob

Apple staat bekend als een bedrijf dat vecht voor gelijke rechten voor mensen van alle seksuele geaardheden. Daarom is het des te aparter dat zijn spraakgestuurde digitale assistent in Rusland enige tijd nogal homofobe uitspraken deed.

 
 

LG maakt nieuw Windows-toestel

Afgezien van Microsoft zelf lijken nog maar weinig bedrijven interesse te hebben in het maken van smartphones met Windows Phone als besturingssysteem. LG komt echter nog met een nieuw toestel.

 
 

'KPN mag geen hogere kosten doorberekenen'

Telecomaanbieder KPN mag geen hogere kosten doorberekenen dan wettelijk is vastgelegd. Nederlandse wetgeving waarbij maxima worden vastgesteld aan de tarieven die KPN mag rekenen voor het doorschakelen naar onder andere 0900-nummers, strookt met het EU-recht. Dat stelt een belangrijke adviseur bij het Europees Hof van Justitie donderdag.

 
 

Betalen met nieuwe fitnessarmband

Contactloos betalen lijkt langzamerhand steeds meer ingeburgerd te raken. Jawbone haakt in op deze trend met een nieuwe fitnessarmband waarmee ook betaald kan worden in winkels.

 
 

Handschriftherkenning in Android

Google heeft een nieuwe app uitgebracht voor mensen die teksten tikken op een tablet of smartphone maar lastig vinden. Met Google Handwriting Input of Google Handschriftinvoer, zoals de app in het Nederlands heet, behoort tikken tot de verleden tijd.

 
 

Huawei presenteert nieuw topmodel

Huawei heeft vandaag in Londen de Ascend P8 gepresenteerd. Het nieuwste vlaggenschipmodel beschikt net als zijn voorgangers over een metalen behuizing.

 
 


8.1 °C
NO3
 
files 240
165 km.
Beurs AEX
AEX 495.03
+ / - -1.85%