• Home
  • Games
  • Mobiel
  • Reviews
  • TV
  • 4G-special

'Microsoft komt snel met smartwatch'

Volgens Forbes komt ook Microsoft binnenkort met een smartwatch. Het zakenblad heeft begrepen dat het nieuwe apparaat niet alleen een horloge wordt, maar ook een wearable waarmee gezondheidszaken als de hartslag kunnen worden gemeten. De smartwatch wordt binnen enkele weken onthuld.

 
 

Groningers kunnen straks zelf beving meten

Inwoners van de provincie Groningen kunnen binnenkort zelf de aardbevingen meten. Het bedrijf Schuddema is bezig met het ontwikkelen van een app.

 
 

Snapchat start met advertenties in app

Snapchat is afgelopen weekend begonnen met de uitrol van advertenties in de populaire chat-app. Nederlandse gebruikers hoeven zich voorlopig geen zorgen te maken, de reclames zijn in eerste instantie alleen bedoeld voor Amerikaanse Snapchat-gebruikers.

 
 

HP sluit alle Palm-diensten af

Computerproducent HP gaat alle online diensten die het nog voor zijn oude Palm-telefoons draait, afsluiten. Mensen die nog een Pre of Pixie hebben, zullen daarna enkele cruciale functies niet meer kunnen uitvoeren.

 
 

HTC en Sony komen met Lollipop-updates

Telefoonproducenten HTC en Sony gaan hun meest recente toestellen van een update naar Android 5.0 Lollipop voorzien. Dat hebben beide bedrijven bekendgemaakt.

 
 

Apple introduceert stiekem eigen simkaart

Computerreus Apple heeft één opmerkelijke nieuwe functie van de nieuwe iPads, die het op donderdag heeft geïntroduceerd, niet tijdens de onthulling genoemd: Apple SIM. Dit is een simkaart die niet aan één telecomaanbieder gebonden is, maar waarbij de gebruiker zelf kiest van welk netwerk hij gebruikmaakt.

 
 

'Anonieme app Whisper schendt privacy'

De social media-app Whisper, die de anonimiteit van de gebruikers hoog in het vaandel heeft, blijkt het toch niet zo nauw te nemen met de privacy. Volgens The Guardian legt de app de locatie van gebruikers vast en spelen de makers informatie door naar het Amerikaanse ministerie van Defensie.

 
 

Facebook komt met rampen-functie

Sociaal netwerk Facebook komt binnenkort met een nieuwe functie die gebruikers in een rampgebied vraagt of ze het goed maken. Hierdoor kunnen vrienden direct zien of die persoon in veiligheid is.

 
 

Reddit neemt populaire app over

Internetprikbord Reddit, waar gebruikers links kunnen delen naar sites, filmpjes, foto's en andere media, heeft de populaire iOS-app Alien Blue overgenomen. De maker van deze app, waarmee Reddit-leden op een overzichtelijke wijze de dienst kunnen gebruiken, is nu ook in dienst van de site.

 
 

Nieuw telefoon- en tabletoffensief Google

Op de vooravond van de presentatie van nieuwe iPads van concurrent Apple heeft Google enkele nieuwe producten in zijn Nexus-lijn onthuld. Het gaat om de Nexus 6-telefoon, de Nexus 9-tablet en de Nexus Player, een mediaspeler. Ook wordt versie 5 van besturingssysteem Android binnenkort vrijgegeven.

 
 


15.8 °C
W5
 
files 202
132 km.
Beurs AEX
AEX 383.57
+ / - -0.9%