• Home
  • Games
  • Mobiel
  • Reviews
  • TV

Uber onder vuur om Android-app

Het lukt taxidienst Uber maar niet om positief in het nieuws te komen de laatste maanden. Nu ligt het bedrijf onder vuur vanwege zijn app voor Android-telefoons. De applicatie blijkt namelijk toegang te hebben tot een groot aantal voor het bedrijf irrelevante gegevens.

 
 

Opera komt met appwinkel met abonnement

Softwareontwikkelaar Opera heeft een nieuw soort mobiele appwinkel ontworpen waarbij gebruikers voor een vast bedrag per maand ongelimiteerd applicaties kunnen downloaden. Het plan is om de appwinkels door telecomaanbieders op te laten zetten.

 
 

Zes op tien iPads en iPhones draait op iOS 8

Apple heeft laten weten dat 60 procent van alle iPads en iPhones inmiddels op iOS 8 draait. Dat meldt iCulture.

 
 

Microsoft hint op aankopen emailstartup

Microsoft heeft per ongeluk het nieuws de wereld in geslingerd dat het op het punt staat emailstartup Acompli over te nemen.

 
 

'Microsoft en Yahoo azen op zoekdeal Apple'

Microsoft en Yahoo azen op een zoekdeal met Apple. Momenteel is Google de standaard zoekdienst in Safari voor iOS en OS X, maar de overeenkomst tussen de twee rivalen loopt in 2015 af. Op het eerste gezicht lijkt Microsoft met zijn zoekmachine Bing de beste papieren te hebben. Dat stelt IT-nieuwssite The Information.

 
 

'Taxi-app Uber 35 tot 40 miljard dollar waard'

De taxi-app Uber is bezig met een financieringsronde waarbij de mobiele applicatie gewaardeerd wordt op 35 tot 40 miljard dollar (32 miljard euro). Dat meldde een ingewijde rond het bedrijf.

 
 

Downloadrecord in App Store

De App Store van Apple heeft in oktober goede zaken gedaan. In die maand werden er dagelijks maar liefst 7,8 miljoen apps gedownload. Dat heeft Fiksu berekend. In september werden er 5,5 miljoen apps per dag uit de winkel gedownload.

 
 

'Telefoon opladen kan in halve minuut'

Een Israëlisch bedrijf zegt technologie te hebben ontwikkeld waardoor het mogelijk is in dertig seconden een telefoon op te laden. Voor een elektrische auto zouden slechts minuten nodig zijn.

 
 

'71,5 mln iPhones verscheept in 4e kwartaal'

In het vierde kwartaal van 2014 zullen 71,5 miljoen nieuwe iPhones worden verscheept. Die verwachting spreekt een analist van KGI Securities uit.

 
 

'Verkoop Galaxy S5 valt tegen'

Van de Galaxy S5-smartphone van Samsung zijn flink wat minder exemplaren verkocht dan van zijn voorganger. Dat melden bronnen aan The Wall Street Journal. De krant stelt dat de Koreaanse elektronicagigant de vraag naar het nieuwe apparaat flink heeft overschat.

 
 


7.6 °C
OZO3
 
files 200
148 km.
Beurs AEX
AEX 426.21
+ / - +0.53%