• Home
  • Games
  • Mobiel
  • Reviews
  • TV

Apps duurder door dichtgooien sluiproute btw

Apple gooit in het nieuwe jaar de fiscale sluiproute via Luxemburg dicht. Apps in de App Store worden daardoor duurder, omdat de belastingtarieven omhoog gaan, meldt de Volkskrant.

 
 

'Apple attendeert ontwikkelaars op 64-bit'

Apple is begonnen app-ontwikkelaars te waarschuwen dat ze tot 1 februari hebben om hun apps compatible te maken met de 64-bit-architectuur van nieuwe iPhones en iPads. Na 1 februari zullen apps die 64-bit niet ondersteunen, niet langer worden toegelaten tot de App Store.

 
 

App van Blendle dag lang te downloaden

De onlinekiosk Blendle heeft nu ook een app. Het gaat om een proef. Mensen kunnen de applicatie Blendle Trending een dag lang installeren op hun iPhone, van donderdag 09.00 uur tot vrijdag 09.00 uur. Daarna verdwijnt Blendle Trending weer uit de App Store.

 
 

Chatapp Viber gaat in spelletjes

Wat WhatsApp voor tekst is, is Viber voor spraak. De app werd ooit gelanceerd als tegenhanger van Skype en als dé manier om 'gratis' te bellen met je smartphone. Inmiddels is Viber in handen van het Japanse Rakuten en dat bedrijf gaat doen wat meer Aziatische chatdiensten doen: spelletjes aanbieden binnen de chat-app.

 
 

Google en Amazon bakkeleien over app

Webwinkel Amazon heeft een nieuwe app uitgebracht voor Android-apparaten. Opvallend is dat deze app vrijwel identiek is aan een oudere app van het bedrijf, alleen dan zonder verwijzing naar Amazons eigen appwinkel.

 
 

Evenveel tablet- als pc-bezitters

Het aantal Nederlanders dat een tablet bezit is momenteel net zo groot als het aantal Nederlanders dat in bezit is van een desktopcomputer. Dat blijkt uit onderzoek van marktanalysebureau GfK.

 
 

India haalt Xiaomi-smartphones uit de winkel

India heeft een tijdelijk verkoopverbod van smartphones van de Chinese techproducent Xiaomi afgekondigd. Het verbod komt nadat Ericsson heeft geklaagd over patentbreuk van de Chinezen.

 
 

HERE Maps uit voor Android

Google heeft er op het eigen Android-besturingssysteem een kaartenconcurrent bijgekregen: HERE Maps. De Finse kaartendienst, voorheen van Nokia, was in een klein aantal landen al als bèta te downloaden in de Google Play Store, maar nu mag iedereen aan de slag met HERE Maps. Een versie voor iOS zit in de pijplijn.

 
 

Android Studio voor ontwikkelaars uitgebracht

Google heeft de eerste versie van Android Studio uitgebracht. Met het nieuwe softwarepakket kunnen ontwikkelaars makkelijker dan voorheen apps ontwikkelen en testen voor Android.

 
 

Tips: Hoe kun je dataverbruik in Android aan banden leggen?

Het is soms lastig om grip te krijgen op de hoeveelheid data die je in een maand verstookt. Tegenwoordig helpen telecomaanbieders een beetje door je af en toe een sms’je met je verbruiksgegevens te sturen, maar gebruikers van een Android-telefoon  hebben meer mogelijkheden.

 
 


7.6 °C
WNW6
 
files 87
66 km.
Beurs AEX
AEX 418.37
+ / - +0.46%