• Home
  • Games
  • Mobiel
  • Reviews
  • TV
  • 4G-special

iPhone net zo groot als McDonalds en Coca-Cola samen

Het uitblijven van grote nieuwe Apple producten zorgt voor de nodige kritiek op het bedrijf. Sommige analisten waarschuwen dat Apple zonder nieuwe grote hit het risico loopt gewoon een van de vele techgiganten te worden. Slate besloot eens te kijken hoe de verhoudingen zouden zijn als Apple’s succesvolste producten zelfstandige bedrijven waren.

 
 

Hotelkamer openen met je smartphone

Smartphones hebben al diverse gadgets in de vergetelheid doen geraken, waaronder wekkers, kompassen en GPS-trackers. De plastic sleutelpassen om hotelkamers te openen verschijnen mogelijk ook snel in bovenstaand rijtje.

 
 

Huawei verkoopt fors meer smartphones

De Chinese elektronicagigant Huawei heeft in het eerste half jaar van dit jaar wereldwijd 34 miljoen smartphones verscheept. Dat is een stijging van 62 procent ten opzichte van een jaar eerder. In het tweede kwartaal noteert het bedrijf nog sterkere groeicijfers.

 
 

Facebook verwijdert chatfunctie uit app

Facebook verwijdert deze week de chatfunctie uit de mobiele Facebook-apps. Gebruikers zullen daardoor gebruik moeten gaan maken van de aparte Facebook Messenger als ze onderweg willen chatten. De chatfunctie op de desktop verandert niet. De wijziging werd in april al gepresenteerd.

 
 

Nieuwe doorbraak in accutechniek

Onderzoekers van de universiteit van Stanford in Californië zeggen een nieuwe doorbraak te hebben gerealiseerd in de technologie achter oplaadbare accu's, zoals die voor smartphones. Door de nieuwe techniek kan een batterij tot vier keer langer meegaan op één laadbeurt.

 
 

'HTC test Windows-versie One M8'

Telefoonproducent HTC is een variant van zijn One M8-toestel aan het testen met daarop besturingssysteem Windows Phone van Microsoft. Op de reguliere versie van het apparaat staat Android.

 
 

'Motorola werkt aan nieuwe Nexus-toestel'

Motorola is bezig met een nieuw toestel in de Nexus-reeks voor voormalig moederbedrijf Google. Het zou gaan om een phablet met een 5,9 inch groot scherm. Het is niet bekend of de plannen al bestonden voordat de Amerikaanse telefoonfabrikant werd verkocht aan het Chinese Lenovo.

 
 

'iPhone 6 wordt uitgerust met NFC-chip'

De iPhone 6 bevat mogelijk een NFC-chip. Dat meldt de Franse website NWE op basis van gelekte foto's van het moederbord van de nieuwe iPhone. NWE kreeg de foto's van een 'zeer betrouwbare' Chinese bron.

 
 

'Apple koopt radio-app Swell'

IPhone-producent Apple heeft het bedrijf achter de radio-applicatie Swell gekocht voor ongeveeer $30 miljoen. De app kan op basis van de voorkeuren van de gebruiker afspeellijsten met podcasts samenstellen.

 
 

Smartphoneverkopen Huawei in de lift

Het gaat goed met het Chinese bedrijf Huawei, meldt The Wall Street Journal. De huidige strategie, waarbij de focus ligt op duurdere smartphones en niet op budgetmodellen, zou zijn vruchten afwerpen.

 
 


17.1 °C
NNW2
 
files 106
57 km.
Beurs AEX
AEX 407.31
+ / - +0.65%