Nieuws/Entertainment

Ex Constanza Breukhoven gestraft voor heling

Mohamed K., de ex van Constanza Breukhoven, hoeft niet meer naar de gevangenis. Het gerechtshof in Den Haag heeft hem woensdag wel veroordeeld, namelijk voor heling van spullen die Constanza in december 2010 van haar vader Hans heeft gestolen en voor witwassen. Maar het hof heeft Mohamed K. vrijgesproken van de diefstal zelf.

K. heeft 274 dagen cel gekregen, waarvan 100 dagen voorwaardelijk. De 174 dagen die nog overblijven, heeft hij al in voorarrest uitgezeten. Hij moet ook een werkstraf van 180 uur uitvoeren en een schadevergoeding betalen aan Hans Breukhoven. De rechtbank was vorig jaar nog van oordeel dat niet alleen Constanza, maar ook K. schuldig was aan diefstal en legde de man 9 maanden gevangenisstraf op.

Constanza verschafte K. rond kerst 2010 toegang tot de Wassenaarse villa van Hans Breukhoven, die toen op vakantie was. Uit de kluis werden dure horloges ter waarde van 236.000 euro, 68.000 euro aan contant geld en voor 2,5 miljoen aan aandelen aan toonder geroofd. De huishoudster ontdekte dat er was ingebroken.

Constanza kreeg in hoger beroep 120 dagen celstraf, waarvan 82 voorwaardelijk en een taakstraf van 240 uur. Tot dat oordeel kwam eerder de rechtbank ook al. Inmiddels is de vrouw naar de Hoge Raad gestapt. K.'s broer Brahim, kreeg straf voor het witwassen van geld en heling van gestolen goederen.