Nieuws/Entertainment

Claudia de Breij gelukkig en 'knetterverliefd'

Door Ken Klaver

Extreme drukte gecombineerd met een scheiding, een nieuwe liefde en een verhuizing deden Claudia de Breij besluiten om haar uitverkochte theatertournee van 2012 te cancelen. In maart staat de cabaretière voor het eerst in anderhalf jaar weer op de planken met de voorstelling Alleen.

„Echt samen zijn vind ik doodeng.”Claudia, die na een dertienjarige relatie, waarvan zes jaar getrouwd, scheidde van radiovrouw Conny Kraaijeveld, weet hoe het is om alleen te zijn. „Eigenlijk zijn we allemaal alleen”, verzucht de cabaretière mistroostig. „Belangrijke dingen in het leven moeten we uiteindelijk toch zelf doen. Keuzes moet je alleen maken. Verdriet moet je zelf verwerken.”

Claudia en haar ex-vrouw, die in 2008 met behulp van een bevriende donor ouders werden van Bing, zien elkaar nog iedere week. Claudia: „Dat gaat gelukkig ontzettend harmonieus. We wonen een paar honderd meter bij elkaar vandaan en hebben een co-ouderschapregeling getroffen.”

Ze vervolgt: „Nadat Conny en ik besloten om uit elkaar te gaan ben ik niet lang alleen geweest”, geeft de cabaretière toe. „Maar dat leek wel zo. Ik zat echt niet lekker in mijn vel, maar dat had meerdere redenen. Ik was vooral heel erg moe van jarenlang keihard werken zonder echte adempauze. De sprankeling was eruit. Ik was even op.”

Lees verder in De Telegraaf.