Nieuws/Entertainment

Tot in 2018: 5,6 TON voor een ’weekendbaantje’

Nieuwe opwinding over GIEL-salaris

Giel zelf wil maar weinig loslaten over de hoogte van zijn salaris.
1 / 2

Giel zelf wil maar weinig loslaten over de hoogte van zijn salaris.

foto ANP

Vroeger werden ze ’mannetjes van de radio’ genoemd, maar het al vaak afgeschreven medium is nog steeds BIG BUSINESS, ook bij de NPO! Zo strijkt GIEL BEELEN een lieve 5,6 TON PER JAAR op voor… ja, voor wát nog?

Giel zelf wil maar weinig loslaten over de hoogte van zijn salaris.
1 / 2

Giel zelf wil maar weinig loslaten over de hoogte van zijn salaris.

foto ANP

Niet MATTHIJS, niet PAUL, niet ANTOINETTE maar radiomaker GIEL BEELEN lijkt de bestbetaalde ster van de NPO te zijn, óók nu hij al weken niet in een van zijn zeven T-shirts zijn ochtendshow maakt.

MAAR EEN VAN DE GROOTSTE GEHEIMEN VAN DE NPO WORDT EEN HILVERSUMSE KLOKKENLUIDER TOCH TE GORTIG…

Megasalarissen

Al tijden wordt, tot in Den Haag, gesproken over de megasalarissen van sommige omroepmensen. Altijd weer vallen dan de namen van MATTHIJS VAN NIEUWKERK, PAUL DE LEEUW en ANTOINETTE HERTSENBERG, maar er blijkt nog een vierde persoon te zijn die – zeker per uur – iedereen verslaat.

Zijn naam dus: Giel Beelen. Volgens een absolute ingewijde in de Hilversumse omroepspelonken steekt deze radiomaker, wiens ochtendshow nota bene sneuvelde, met 565.000 euro per jaar ver boven iedereen uit.

Over Giels megasalaris, dat volgens deze zegsman bovendien tot eind 2018 is vastgelegd, is reeds veel te doen geweest. Toen was er echter steeds sprake van dat hij ’maar’ 4,4 ton per jaar zou opstrijken. Nieuwe informatie, vandaag onthuld door Weekblad Privé, maakt duidelijk dat zijn omroep BNN-VARA daar uit eigen middelen nog eens 125.000 euro per jaar bijlegt, wat het totaal op een lieve 565.000 euro brengt. En dat allemaal om te voorkomen dat hij naar een commerciële zender zou overstappen...

Maar achteraf, nu duidelijk is dat zijn luistercijfers bepaald niet om over naar huis te schrijven waren, is de vraag of niet al te scheutig met die publieke middelen is omgesprongen. Immers, Giel is vervangen door DOMIEN VERSCHUUREN en zelf keert hij pas in januari op de zender terug met een drietal uitzendingen in het weekend.

Ergernis

Behalve dat Giel aldus een grootverdiener in Hilversum is, zal zijn ’weekendbaantje’ zeker het bestbetaalde van heel Nederland zijn.

Want dat is de grote ergernis van de omroepbron die nu op de trommel slaat. Giels megacontract wordt voorlopig niet aangepast nu ’s ochtends een ander dan hij de wekker zet en zijn plaats achter de microfoon heeft overgenomen.

Dat blijkt ook uit de officiële reactie van de BNN-VARA-woordvoerder: ,,De beloning van presentatoren wordt zo snel als mogelijk aangepast indien de werkzaamheden veranderen, zodat er altijd sprake is van een passende beloning.’’

In het geval van Giel is dat dus pas in 2018!

Zelf maakt hij zich, vanaf zijn vakantieadres, niet al te druk over de nieuwe opwinding die er over zijn sterrensalaris ontstaat: ,,Ik zal mijn boekhouder eens vragen wat ik verdien.’’

In elk geval voldoende om zich ook de hele volgende maand, wanneer hij nog vrij is, ’s morgens nog een paar keer lekker om te draaien en zich vervolgens ook de rest van de dag te laten fêteren!