Nieuws/Entertainment

Reese Witherspoon aangeklaagd

Reese Witherspoon

Reese Witherspoon

Hollandse Hoogte

De film Gone Girl die Reese Witherspoon produceerde, kreeg veel onderscheidingen. Maar nu is ze juist vanwege deze film aangeklaagd, schrijft TMZ.

Reese Witherspoon

Reese Witherspoon

Hollandse Hoogte

Degene die met de aanklacht komt, is Leslie Weller. Zij zegt in 2005 een script te hebben geschreven met de naam Out of the Blue. Ze stuurde dit naar een script consultant en beweert dat het scenario toen gepikt is. Volgens haar is het boek Gone Girl uit 2012 een duidelijke kopie van haar werk.

Ze wijst op een aantal overeenkomsten: beide verhalen focussen op een getrouwd stel dat langzaam uit elkaar groeit. Beiden bevatten een twist waarbij de vrouw niet de aardige, normale en ietwat naïeve huisvrouw is die ze lijkt, maar een psychopate die haar echtgenoot erin luist. En dat doet zowel haar script als het boek door eerst sympathie op te wekken voor de vrouw van het stel, door het verhaal vanuit haar perspectief te vertellen; men verafschuwt de echtgenoot. Maar gaandeweg het verhaal krijgt de kijker ook een sterke antipathie tegen de vrouw. Ook bevatten beide werken een scène met een hamer, die doet geloven dat de echtgenoot zijn vrouw geweld zal aandoen.

Weller klaagt daarom ook de auteur van het boek aan, Gillian Flynn, en de regisseur van de film David Fincher. De film is immers aan het boek onttrokken, terwijl het boek gebaseerd is op haar script. Reese Witherspoon heeft nog niet gereageerd op de aanklacht.

Lees meer over