Nieuws/Entertainment

’Chris Cornell pleegde zelfmoord’

Chris Cornell heeft naar verluidt zelfmoord gepleegd. De politie van Detroit heeft tegen de lokale zender 7 Action News gezegd dat hij zichzelf naar alle waarschijnlijkheid van het leven heeft beroofd. De Soundgarden-zanger werd vannacht dood aangetroffen in zijn badkamer. Hij werd 52 jaar.

Volgens de politie belde zijn vrouw Vicky Karayiannis een familievriend om te checken of het wel goed ging met haar man. De vriend forceerde volgens WXYZ Detroit vervolgens de hotelkamerdeur en vond daar een levenloze Cornell op de badkamervloer. Hij zou volgens de politie al overleden zijn toen de vriend hem zo aantrof. De zanger had de avond ervoor nog opgetreden in Detroit.

Zijn manager Brian Bumbery noemt zijn dood ’plotseling en onverwacht’ en Cornells vrouw en familie zouden in totale shock zijn. Naar verluidt werkt de familie nauw samen met de lijkschouwer om de definitieve doodsoorzaak vast te stellen.

Iconische clip

Slechts acht uur voor het bekend worden van zijn overlijden zette Chris nog een foto op Twitter over zijn concert in Detroit. "Eindelijk terug in Rock City!"

Chris is vooral bekend als leadzanger van de rockband Soundgarden. Hij brak door met het nummer Black Hole Sun, mede bekend vanwege de iconische clip die bij het nummer hoort. Daarnaast was de in Seattle geboren rocker ook frontman van Audioslave. Ook zat hij in de gelegenheidsband Temple of The Dog, met onder andere Eddie Vedder.