Nieuws/Entertainment

Actrice houdt nu meer van ’rondingen en van romig’

Tjitske Reidinga: ’Ik wil niet meer heel dun zijn’

Hoewel Tjitske Reidinga (45) sinds kort regelmatig in de sportschool te vinden is, wil de actrice ’niet meer heel dun’ zijn. „Een tijdje geleden was ik wat dunner, niet bewust trouwens, maar dat vond ik niet echt mooi.”

Dat vertelt Tjitske deze week in Beau Monde. De Gooische Vrouwen-actrice, die toegeeft momenteel niet op haar eten te laten, heeft gemengde gevoelens bij het ouder worden. „Nu ik ouder word, hou ik van rondingen en van romig. Ouder worden an sich vind ik overigens geen feestelijk gebeuren. Mensen die zeggen: ’Het is zo fijn en ik ben zo rijk vanbinnen.’ Nou, de groeten. Ik zou er liever willen uitzien zoals toen ik dertig was. Als ik in de spiegel kijk, denk ik niet: daar staat een heerlijk rijpe vrouw die weet wie ze is. Ik voel me namelijk precies hetzelfde als toen ik dertig was. Daaraan is niks veranderd. Ik denk alleen maar: jezus, ik heb langer nodig om wakker te worden en... gaat daar nou iets hangen?”

Ondanks het ouder worden, voelt Tjitske er weinig voor om met behulp van cosmetische ingrepen aan het schoonheidsideaal te voldoen. „Ik ga proberen om nooit botox te gebruiken”, vertelt ze aan het modeblad. „Iemand moet toch de oma spelen later? Laat ik dat dan maar zijn. Ik denk wel dat ik ooit iets laat doen aan mijn hangende oogleden. Heeft mijn moeder ook gedaan. Niet om cosmetische redenen, maar ze kreeg steeds vaker last van traanogen. Maar buiten dat wil ik niets laten doen, ben benieuwd of ik het red.”

Tjitske vertelt in het interview dat ze ’eindelijk een beetje rust gaat nemen wat toneelspelen betreft’. Toch wordt de blondine – die volgend jaar te zien zal zijn in de bioscoopfilm Doris, gebaseerd op de gelijknamige tv-serie – gezien als ’boegbeeld’ van het DeLaMar Theater, de schouwburg die ze de laatste jaren vaak van binnen heeft gezien. „Van het woord boegbeeld krijg ik eczeem. Als ik ’s ochtends opsta, denk ik niet: het boegbeeld staat op. Ik heb de afgelopen jaren veel in dat theater gespeeld, maar ik vind het ingewikkeld dat ik met een hele groep iets maak en dat ik eruit word gelicht.”