Nieuws/Entertainment

’Alles is anders, ook de seks met mijn vent’

K-otic-zangeres valt na maagoperatie 45 kilo af

Voormalig K-otic-zanger Rachel Kramer is in korte tijd maar liefst 45 kilo afgevallen. De 36-jarige blondine, die naar eigen zeggen ’altijd een gevecht had met haar lijf’, onderging een maagverkleining en deelde foto’s van voor en na de ingreep.

„Oké, ik had mezelf beloofd dat niemand deze foto’s ooit zou zien, maar dit waren wel de foto’s die mij deed beseffen dat het niet zo verder kon!”, begint Rachel haar monoloog op Facebook. „Ik was moe en verdrietig. Hoe kun je met zo’n mooi leven – een prachtig gezin, superleuk werk en lieve mensen om je heen – zó verdrietig zijn en je gevangen gevoelen in je eigen lijf?”

Rachel woog op een gegeven moment 97 kilo en het was haar vriendin Sonja Silva die de zangeres liet weten dat een gastric bypass tot de mogelijkheden behoorde. „Sonja vertelde dat zij daarvoor in aanmerking kwam en ik dacht: daar moet je toch minstens 200 kilo voor wegen? Maar toen ik Sonja drie maanden na de operatie weer zag, was ik om. Niet alleen omdat ze veel slanker was, maar om haar big smile. Ze straalde na al die jaren weer!”

In het ziekenhuis kreeg de blondine echter nul op het rekest – „97 kilo met een lengte van 1 meter 60 was nog lang niet dik genoeg” – maar op het internet vond ze een particuliere specialist die haar wilde helpen. „Na een lang gesprek met mijn familie heb ik een afspraak gemaakt en binnen drie weken was ik geholpen. Dit ging heel snel en het was best heftig! Maar drie weken na de operatie was ik 14 kilo kwijt en woog ik opeens 83 kilo. Elke week ging er wel een kilo af!”

Inmiddels is Rachel 45 kilo kwijt en kan ze haar geluk niet op. Ze schrijft zich ’20 jaar jonger’ te voelen en ze kan weer ’springen en huppelen’. „Mijn knieën en voeten zijn zó blij. Mijn rug trouwens ook.” De zangeres zegt dat alles is veranderd sinds de ingreep. Zo kan ze moeiteloos met haar dochtertje spelen en ’gewoon gek doen’. Ook tussen de lakens is alles anders. „Kleding kopen, passie, seks met mijn vent – al vond hij mij zwaarder ook prachtig – alles! Ik ben eindelijk weer mijzelf en ik hoef niet meer te vechten! Er is geen oorlog meer in dit lichaam, just love.”