Nieuws/Entertainment

Despacito-zanger neemt het op voor Justin Bieber

Luis Fonsi (l.), Daddy Yankee (m.) en Justin Bieber

Luis Fonsi (l.), Daddy Yankee (m.) en Justin Bieber

Hollandse Hoogte

Luis Fonsi, de zanger van dé zomerhit van dit jaar, Despacito, heeft het voor Justin Bieber opgenomen, nadat de Canadese zanger onlangs tijdens een optreden in Stockholm weigerde het lied te zingen.

Luis Fonsi (l.), Daddy Yankee (m.) en Justin Bieber

Luis Fonsi (l.), Daddy Yankee (m.) en Justin Bieber

Hollandse Hoogte

Bieber, die in de remix-versie van Despacito naast Fonsi en Daddy Yankee te horen is, liet tijdens het optreden weten dat hij de tekst van het Spaanstalige lied niet kent. Eén van de bezoekers nam hier echter geen genoegen mee, waarna de zanger een flesje water naar zijn hoofd gegooid kreeg.

Fonsi verwijt Bieber niets en vindt dat er niet zo moeilijk over gedaan moet worden. „Ik neem het hem niet kwalijk dat hij de tekst niet kent”, vertelt hij aan ABC Radio. „Het is tenslotte niet zijn moedertaal. We kunnen niet verwachten dat zo’n jongen de tekst perfect kent. Ik bedoel, het is duidelijk dat hij, toen hij het nummer in de studio opnam, de tekst voor zich had.”

De 39-jarige zanger uit Puerto Rico prijst Bieber voor het feit dat hij het lied - dat inmiddels al zeven weken bovenaan staat in de Nederlandse Top 40 - in het Spaans heeft opgenomen, terwijl de Canadese superster ook de mogelijkheid had om het in het Engels in te zingen. „Hij kreeg de kans om het refrein in het Engels te doen,” legt Fonsi uit. „We hadden het al voor hem vertaald, maar hij koos ervoor om het in het Spaans op te nemen. Hij wilde niet veel aan het lied veranderen. Ik vind het dus goed dat hij de tijd ervoor heeft genomen en hij heeft het geweldig gedaan.”