Nieuws/Entertainment

Bastiaan van Schaik heeft eigen schoenenlijn

Hollandse Hoogte

Stylist Bastiaan van Schaik presenteerde vandaag zijn eigen schoenencollectie. De schoenenlijn bestaat uit drie paar schoenen en een paar laarzen. Meer heeft de moderne vrouw niet nodig volgens de schrijver van de mode-leidraad Dress to Impress.

Hollandse Hoogte

„Het idee is dat het een klassieke, tijdloze schoen moest zijn die je het hele jaar door naar kantoor aan kan. Dat is wel goed gelukt”, zegt Bastiaan over zijn eerste schoenenlijn. „Mijn inspiratie komt uit gesprekken met klanten. Ik heb heel veel klanten in de zakenwereld. Ik heb goed geluisterd toen ze me vertelden waar ze behoefte aan hebben”, zegt Bastiaan tegen het ANP.

Bastiaan zocht de samenwerking met het Portugese label Eureka Shoes. „Met een ballerina, een platte schoen, kunnen vrouwen gemakkelijk lopen, autorijden of fietsen naar hun werk. Dan is er een ’kitten heel’, een klein hakje dat niet te sexy is. En voor ’s avonds hebben we een paar goede hakken waarmee je kan dineren of uitgaan. En wil je een fashionstatement maken, dan zijn laarzen helemaal hot dit najaar. Ik vind ze geweldig, lekker edgy en voor vrouwen die durven.”

Moeilijk

„Wat me opvalt in Nederland is dat vrouwen het echt heel moeilijk hebben om zich te kleden op kantoor. Het mag niet te kort, niet te bloot en de hak mag niet te hoog, anders krijg je meteen opmerkingen van zowel mannelijke als vrouwelijke collega’s”, vertelt Bastiaan. „Millennials denken dat ze in spijkerbroek naar een sollicitatiegesprek kunnen. Dat is op Instagram leuk, maar op kantoor heb je kledingvoorschriften. De vrouwen hebben een leidraad nodig. Die wil ik ze bieden, zonder te dicteren.”

Bastiaan komt in september met een kledingcollectie. „En misschien volgt er nog een parfum aan het einde van het jaar.”