Nieuws/Entertainment

Bonnie Tyler zingt ’Total Eclipse’ tijdens zoneclips

Bonnie Tyler

Bonnie Tyler

Hollandse Hoogte

Bonnie Tyler zingt tijdens de zonsverduistering op 21 augustus aan boord van een cruiseschip op volle zee, haar hitnummer Total Eclipse of the Heart. Dat maakt cruisemaatschappij Royal Caribbean bekend. Het optreden van Bonnie wordt vergezeld door popband DNCE onder leiding van zanger Joe Jonas.

Bonnie Tyler

Bonnie Tyler

Hollandse Hoogte

Passagiers van The Oasis of the Seas kunnen de zeldzame eclips op volle zee zien en meemaken. Daarna volgt het optreden van Bonnie en de band DNCE. „Het wordt zo gaaf”, zegt de 66-jarige zangeres tegen tijdschrift TIME. „Zo’n zonsverduistering komt niet vaak voor, toch?”, vervolgt ze. Bonnie is speciaal gevraagd door de cruisemaatschappij. „Ze was een logische keuze voor dit unieke moment”, aldus baas Michael Bayley van Royal Caribbean.

Het nummer Total Eclipse of the Heart uit 1983 is de bekendste hit van Bonnie Tyler en de plaat ging liefst 6 miljoen keer over de toonbank. Volgens Spotify werd het nummer 75% vaker gedraaid de dag na de vorige zonsverduistering in maart 2016. Ook YouTube meldt in aanloop naar de aankomende zoneclips een toename van het aantal kijkers van de videoclip van de song.