Nieuws/Entertainment

Spaans koningspaar eert slachtoffers met krans

Hollandse Hoogte

Koning Felipe en koningin Letizia van Spanje hebben zaterdagavond stilgestaan bij de slachtoffers die donderdag vielen bij de aanslagen in hun land. Het koningspaar legde een krans op de Ramblas, waar veertien mensen om het leven kwamen toen met een busje werd ingereden op het publiek.

Hollandse Hoogte

Felipe en Letizia bekeken de bloemenzee die na de aanslag is ontstaan in het toeristische hart van Barcelona. Honderden mensen legden bloemen, knuffels en kaarsjes op de Ramblas. Ook op post-its die tegen de gebouwen aan de beroemde promenade worden geplakt, worden boodschappen achtergelaten.

Hollandse Hoogte

Zaterdagmiddag zocht het koningspaar de gewonden op die in twee ziekenhuizen in de stad liggen. Felipe en Letizia namen ruim de tijd om de slachtoffers een spoedig herstel te wensen en liet zich door artsen en het verplegend personeel bijpraten over de verschillende verwondingen. Na de aanslagen liggen nog vijftig gewonden in ziekenhuizen in Barcelona, twaalf van hen verkeren in kritieke toestand. In Cambrils worden nog vier mensen, van wie één zware verwondingen heeft, verzorgd in het ziekenhuis.

Hollandse Hoogte

Felipe, die vrijdag al bij de herdenking op het Plaza de Catalunya was, en zijn vrouw zijn ook zondag nog in Barcelona. Het koningspaar schuift zondagochtend aan in de Sagrada Família, de beroemde door Gaudí ontworpen kerk, waar een speciale mis plaatsvindt.