Nieuws/Entertainment

Game of Thrones krijgt meerdere eindes

Hollandse Hoogte

Voor het achtste en laatste seizoen van Game of Thrones worden meerdere eindes gefilmd. Zender HBO wil op die manier voorkomen dat het ’echte’ einde voortijdig uitlekt.

Hollandse Hoogte

„Er worden meerdere versies gemaakt zodat niemand weet wat er gaat gebeuren”, zei HBO-programmabaas Casey Bloys volgens de BBC tijdens een college in zijn thuisstad Bethlehem, Pennsylvania. „Je moet dat wel doen bij zo’n lange show. Zodra je het opneemt, weten mensen het. Dus er komen meerdere eindes zodat niemand het echt zeker weet.”

HBO kende tijdens het zevende seizoen, waarvan vorige maand de laatste aflevering werd uitgezonden, vele problemen. Zo wisten hackers scripts, documenten en nog niet uitgezonden afleveringen in handen te krijgen. In totaal werden afleveringen van het zevende seizoen al 1 miljard keer illegaal gedownload.

Mening

Bloys zei ook dat het lastig zal worden om iedereen tevreden te stellen met het einde van de populaire serie. „Finales zijn altijd moeilijk. Denk maar aan Seinfeld, The Sopranos, Breaking Bad. Iedereen heeft een mening over hoe de show zou moeten eindigen.”

Fans moeten nog even geduld hebben voordat ze eindelijk kunnen zien welke familie de strijd om de troon in Westeros wint. De opnames en productie van het laatste seizoen duren vermoedelijk tot halverwege 2018. In 2019 moet de serie uitkomen.