Nieuws/Entertainment

Hans Cornelissen haalt my fair lady terug naar nederland

Sjoukje Hooymaayer ontdekt Esmée Dekker

My Fair Lady, de musical waar niemand ooit genoeg van krijgt, keert vanaf 6 november terug in de Nederlandse theaters! Dit keer waagt producent HANS CORNELISSEN zich aan het met een Tony Award bekroonde stuk, dat in 1956 op Broadway de wereldpremière beleefde en in ons land vele malen werd opgevoerd.

Een verrassende cast, daar heeft HANS CORNELISSEN wel voor gezorgd. ESMÉE DEKKER uit Driebergen, pas 23 jaar en begiftigd met een dijk van een stem, kruipt in de rol van Eliza Doolittle. SJOUKJE HOOYMAAYER (76) in die van Mrs. Higgins, moeder van de professor ( CHRIS TATES).

De keuze voor Sjoukje is niet helemaal toevallig: in een ver verleden schitterden zij en Hans 12 jaar en 212 afleveringen lang als moeder en zoon in de ongekend populaire VARA-serie Zeg ’ns AAA.

De repetities van de nieuwe My Fair Lady gingen deze week van start. Voor Sjoukje en Esmée is het zware werk begonnen. Een dubbel interview met twee actrices, die 54 jaar in leeftijd verschillen…

Sjoukje: „De musical is leuk en feestelijk. De laatste keer dat hij werd gespeeld is alweer jaren geleden. Iedereen moet hem weer zien. De wereld is al treurig genoeg, kom op!”