Nieuws/Entertainment

Dader van lekken seksvideo’s bepaald niet ‘spoorloos’

‘Buurman PAAY deelde filmpjes al eerder’

PATRICIA PAAY blijft, ook op tv, hinten op haar buurman als aanstichter van de SEKSVIDEO-REL die haar, naar eigen zeggen, aan de rand van zelfmoord bracht. De zakenman in kwestie, gisteren ook door haar ex NICKY aangewezen, verblijft nog in het buitenland maar zou binnenkort wel eens wat uit te leggen kunnen hebben…

Hoewel de politie volgens PATRICIA PAAY (67) nog niet veel aanstalten lijkt te maken in de zaak van haar gestolen seksvideo’s, zijn er wel degelijk aanwijzingen wie verantwoordelijk is voor het lekken van de inmiddels veelbesproken opnamen. Die verspreidden zich een week geleden als een olievlek over Nederland.

Paay beklaagde zich op tv bij EVA JINEK dat er nauwelijks nog werk gemaakt is van het cyberonderzoek dat toch onwisbare sporen te over en, uiteindelijk, ook een dader zou moeten opleveren.

De zangeres had zelfs nog aangeboden haar telefoon achter te laten op het politiebureau van Hoofddorp, maar daar werd door de verbalisanten in elk geval op dat moment geen prijs op gesteld.

Ook heeft La Paay, tijdens het doen van haar aangifte vrijdag, daar een naam genoemd van een man die volgens haar verantwoordelijk is, of in elk geval mede-verantwoordelijk, voor het naar buiten brengen van de seksvideo’s die Paay’s leven naar eigen zeggen verwoestten: ,,Ze hadden net zo goed mijn strot kunnen doorsnijden.”

Gisteren was het ex-vriend NICKY VAN DAM die op Facebook keihard en onomwonden wees naar de man die volgens hem verantwoordelijk is voor de rel die in Nederland nu al meer dan een week het gesprek van de dag is. Volgens Nicky, die kort na Patricia’s scheiding van ADAM CURRY een verhouding met haar kreeg, gaat het wel degelijk om Paay’s buurman in het Noord-Hollandse Lijnden, MAARTEN. Deze ontkende vorige week tegenover PRIVÉ nadrukkelijk een rol in de hele kwestie te spelen, maar ook tijdens de uitzending van Jinek werd meerdere keren duidelijk dat Paay wel degelijk op hem zinspeelde. Haar advocaat wilde de naam ‘in belang van het onderzoek’ nu nog niet noemen.

Maar dat deed Nicky, die zich voor Paay als ridder probeerde op te werpen, dus wel. Niet alleen noemde hij zijn volledige naam, hij plaatste ook een foto en het telefoonnummer van de man die momenteel met vakantie is op Jamaica en waarschuwde zijn volgers voor hem: ,,Als je aan de kant van Patries staat, deel dit bericht.”

Huishoudbeurs

Paay en Van Dam zijn niet meer de enigen die wijzen naar de zakenman die zich de laatste jaren juist een beetje over Patricia Paay leek te ontfermen. Hij had een pantylijn op de markt gebracht waar zij haar naam aan verbond. Een en ander leek een groot succes te worden, tot er precies een jaar geleden een flinke kink in de kabel kwam. Paay zou haar panty’s toen op de Huishoudbeurs aan de man gaan brengen en een week lang zelf in haar eigen stand staan. Juist op dat moment werd zij geveld door een longontsteking en sloeg aan de dijk in Lijnden de stemming drastisch om.

Dit allemaal tot grote teleurstelling van de kleine diva. Die had zich na de voor haar dramatisch verlopen scheiding van Adam Curry veel voorgesteld van het zakelijke avontuur. In kleine kring vertelde ze nog drie miljoen euro van Curry te goed te hebben, maar na de scheiding ‘zonder één cent de deur te zijn uitgegooid.’

Het avontuur met de kousjes, dat toevallig op haar pad was gekomen na de verhuizing naar de woning naast Maarten, was voor haar dan ook een grote kans. Meer dan eens was Patries te gast in Koffietijd om reclame te maken voor de panty’s en om trots te vertellen dat PAMELA ANDERSON ze onder haar eigen naam op de markt ging brengen. ,,Zal ik toch nog eens miljonair worden,” zei ze niet eens zolang geleden met zelfspot tegen QUINTY TRUSTFULL.

Illegaal

Maar dat liep na de flop van de Huishoudbeurs allemaal anders… Maarten had ineens meer oren gekregen naar een lijn corrigerend ondergoed met PATTY BRARD, waar hij kansen rook. Hij verloor zijn interesse in Paay, die op ongeveer hetzelfde moment tot de ontdekking kwam dat zij nauwelijks betaald werd voor al haar inspanningen om van de panty’s een succes te maken. En een succes wás de lijn, kreeg Paay te horen toen ze rechtstreeks contact zocht met de fabrikant van het nylon en zij begon te vrezen dat er met de afrekeningen iets niet in de haak was...

De stemming sloeg om en voorbij was het dus met de gezellige avonden die zelfs weleens té gezellig dreigden te worden, omdat Paay de indruk kreeg dat de buurman wel een oogje op haar had. Door de komst van nieuwe toyboy MAURICE aan het firmament waren de kansen van de buurman in een klap verkeken, wat hem anders dan hij in media verklaarde jaloers maakte.

Verwijten tussen de, aanvankelijk, beste buren vlogen over en weer. Helemaal nadat Paay niet alleen dreigde met een rechtszaak, maar de daad ook bij het woord voegde en beslag liet leggen op Maartens zakelijke bankrekeningen.

Het illegaal verspreiden van de seksvideo’s zou, in de optiek van Paay, dan ook niet minder dan een gruwelijke wraak zijn voor alles wat er zo anders was gelopen dan beide partijen hadden gehoopt.

Als gezegd, een en ander wordt ontkend door Maarten die uitgerekend een dag nadat de rel explodeerde met vakantie naar Jamaica ging. Vlak voor vertrek zei hij PRIVÉ: ,,Over drie weken (inmiddels twee, ES) gaat de rechtszaak verder, het zou de zaak en mezelf toch niet ten goede komen als ik dit zou doen?”

Daar heeft de buurman zeker een punt, maar toch zijn Paay, haar advocaat en ‘klokkenluider’ Nicky van Dam niet de enigen die in zijn richting wijzen. De beelden zouden hem min of meer in de schoot zijn geworpen. Paay daarover tegen een goede vriend: ,,Het schoot me te binnen dat ik m’n telefoon een keer bij hem laten liggen… Toen zou hij de beelden ervan af kunnen hebben gehaald.”

Avontuur

Dat hij ze had, daarover lijkt geen twijfel meer te bestaan. Twee sportvrienden van de zakenman verklaren namelijk dat Maarten hen enkele weken geleden op een sportschool in Abcoude al de opnamen liet zien die vorige week in heel Nederland voor beroering zorgden. En niet alleen hen: aan werkelijk iedereen die ze maar wílde zien!

Het lijkt er dus op dat hij, zoals Paay ook suggereert, wel degelijk in een vroeg stadium al de beschikking had over de video’s die haar, naar eigen zeggen, op de rand van zelfmoord brachten.

Over twee weken treffen Patricia en Maarten elkaar weer in de rechtszaal voor een nieuwe zitting na het panty-debacle. Aan dát avontuur mag dan voortijdig een einde zijn gekomen. Daarmee is de kous bepaald nog niet áf!