Nieuws/Entertainment

Vakantie op Curaçao doet veelbesproken diva goed

HELLO, GOODPAAY!

PATRICIA PAAY is in elk geval weer op tijd terug in Nederland om te kunnen stemmen! Gisteren landde de diva op Schiphol, na zelf een tijdje ’van de radar’ verdwenen te zijn tijdens een vakantie op Curaçao. Met haar eigen stemming zat het daar wel goed: „ROBBERT is zo lief voor me geweest…”

Daar is ze weer! Na een paar weken van de aardbodem verdwenen te zijn geweest, landde ze gisteren weer op Schiphol: de tot dusver meest besproken vrouw van 2017, PATRICIA PAAY.

Samen met echtgenoot ROBBERT HINFELAAR ontvluchtte de hitzangeres op een onbewaakt ogenblik alle commotie hier om op Curaçao bij te komen van alles wat er na de openbaarmaking van haar seksvideo’s gebeurde en op haar afkwam.

En één ding werd duidelijk. Haar eind vorig jaar gesloten huwelijk heeft alle toestanden en de merkwaardigste wittebroodsweken uit de geschiedenis van de mensheid overleefd. Paay gisteren: „Geen twijfel daarover hoor, Robbert is zo lief voor me…”

Nu lijkt juist Curaçao voor haar niet de ideale plek om tot rust te komen, al is het maar omdat het vakantie-eiland uitgerekend in deze periode vergeven is van de Nederlanders en in de top van hun favoriete zonbestemmingen staat. Toch lukte het Paay wonderwel ’onder te duiken’ op het relatief kleine eiland, waar iedereen haar herkent zodra ze een stap buiten de deur van de gehuurde villa zou zetten.

„Ze is er de deur dan ook maar nauwelijks uit geweest”, zegt een goede vriend, die Patries een paar keer sprak terwijl ze aan de rand van het zwembadje probeerde haar zinnen wat te verzetten. Want één ding is duidelijk: ze had zich nog niet onder de mensen begeven om zich aan de terugreis te wagen, of ze werd zich weer bewust van de starende blikken en het gefluister.

„Toch is ze lekker bijgekomen”, zegt dezelfde vriend, „en ze kan er weer tegenaan. Er volgen nu een paar spannende weken!”

Knallende ruzie

Begin april volgt voor Paay en buurman annex kwelgeest MAARTEN OOSTVOGEL eerst het rechterlijke vonnis in de langlopende zaak die zij aanspande tegen de man met wie zij jaren geleden nog zo enthousiast ’in zaken’ ging. Samen brachten zij een succesvolle lijn pantykousjes op de markt die door hem werd gefabriceerd en waaraan Paay haar naam verbond. Een en ander was zelfs zo’n succes dat zij besloten de internationale markt op te gaan. Dat zouden ze weliswaar niet doen onder de naam Paay, maar zij zou daar wel nauw aan verbonden zijn. Via goede vriend HANS KLOK legde zij contact met Baywatch-ster PAMELA ANDERSON, die wereldwijd op de verpakkingen te zien zou zijn en haar naam aan de kousjes van Paay en Oostvogel zou verbinden. Zover kwam het echter niet. De twee zakenpartners, buren onder de aanvliegroutes van Schiphol, kregen knallende ruzie toen Oostvogel ook nog met een andere diva in zee ging en Paay bovendien ging twijfelen aan de afrekeningen die zij ontving.

Daarover gaat de rechtszaak die 27 februari in Haarlem diende en waarin de rechter na zes weken vonnis zou wijzen. Van dat vonnis hangt voor Paay veel af omdat er grote bedragen mee zouden zijn gemoeid.

Terwijl zij op Curaçao met haar Robbert, ver weg van alle opwinding een verlate huwelijksreis doorbracht, zat de politie in Hoofddorp niet stil. Een speciaal samengesteld cyberteam probeert te achterhalen wie verantwoordelijk is voor het van haar telefoon halen, verspreiden en openbaren van haar veelbesproken videofilmpjes. De verwachting is dat Paay en haar advocaat een van de komende dagen zullen worden bijgepraat over de eerste resultaten en de stand van zaken tot dusver. Tijdens eerdere gesprekken werd haar al duidelijk gemaakt dat het niet zeker is dat de hele digitale route die de filmpjes hebben afgelegd, kan worden achterhaald en naar één duidelijke dader zal leiden. Ook al leek Paay in zeldzame reacties steeds te zinspelen dat buurman Oostvogel hier wel achter moest zitten, deze ontkende in alle toonaarden en het staat dus niet vast of zijn schuld dan wel onschuld kan worden aangetoond.

In kleine kring zou Paay wel meer details hebben losgelaten. Aan vrienden zou zij hebben verteld dat zij, in de tijd dat alles nog koek en ei was, haar telefoon een keer bij Oostvogel heeft laten liggen en die pas de volgende ochtend te hebben opgehaald. Volgens haar zou hij dus volop in de gelegenheid zijn geweest om daarin rond te neuzen en foto’s en filmpjes eventueel te kopiëren.

Sportvrienden van hem hebben eerder verklaard dat hij enkele maanden geleden al over die filmpjes beschikte en in een fitnesscentrum ook aan mensen liet zien. Oostvogel: „Ik heb een rechtszaak tegen Paay lopen waarin ik er goed voorsta. Je denkt toch niet dat ik mijn positie daarin in gevaar zou brengen?”

Met Paay terug op vaderlandse bodem, lijkt het met de betrekkelijke rust in de kwestie weer gedaan. Op Schiphol zei ze gisteren tegen fotografen: „Ja, ik ben er weer hoor, jongens. Is het met jullie rust ook weer gedaan!”