Nieuws/Entertainment

Manager bevestigt: ’Het is over en uit…’

Televisiehuwelijk Barbie en Michael voorbij!

Na het legendarische OH OH CHERSO was haar naam voorgoed gevestigd en maakte Haagse realityster BARBIE samen met haar MICHAEL een tv-carrière op eigen benen. Jarenlang volgden honderdduizenden RTL-kijkers hun bizarre leven, dat door hun scheiding nu compleet op zijn kop staat…

’Tot de dood ons scheidt’ lijkt iets korter uit te pakken voor realitysterren SAMANTHA DE JONG (27) en MICHAEL VAN DER PLAS (35). Van hun prille geluk mocht in 2012 heel Nederland meegenieten, geluk dat nog oplaaide na de geboorte van hun twee kinderen ANGELINA (5) en de pas éénjarige MILANO.

Maar nu is alles over en uit, zo bevestigt manager JAKE HAMPEL gisteren een bericht daarover in Weekblad Privé.

,,De bom is gebarsten,’’, zegt Jake en Barbie staat op het punt daar zelf haar verhaal over te gaan doen.

Dat de gemoederen tussen de twee hoog zijn opgelopen, is niet verwonderlijk. Op internet verscheen een filmpje van een onbekende cafébezoeker die met zijn telefoon had vastgelegd hoe Michael zich daar vermaakte met een look-a-like van Barbie, ene KIMBERLEY. Met elkaar dansend en kussend maakten ze van hun gevoelens geen geheim.

Het duurde niet lang of nietsvermoedende Barbie werd op het bestaan van dat filmpje gewezen en zij ontstak in woede, helemaal nadat haar duidelijk werd dat Michael die Kimberley hier en daar ook al had voorgesteld als ’de nieuwe Barbie’. In één klap was de maat vol. Volgens insiders ’krijsend en gillend’ maakte ze dat Michael duidelijk. En hoewel de twee vaker hoogoplopende ruzies hadden, die elke keer weer werden weggekust of met de geboorte van een baby uit de wereld werden geholpen, lijkt het - deze keer serieus - echt allemaal over en voorbij.

Jake: ,,Ja, het is echt over, zoveel heb ik wel begrepen. De kogel is door de kerk. Hier is voor Michael geen redden meer aan.’’

Barbie werd in 2010 bekend door haar deelname aan het destijds geruchtmakende Oh Oh Cherso rond een groep Haagse jongeren die luidruchtig vakantie vierde in Chersonissos op het Griekse eiland Kreta. Barbie schopte het tot een eigen soap, een spin-off, toen zij eenmaal terug in het Haagse de kleurrijke Michael van der Plas leerde kennen, die óók al niet op zijn mondje gevallen bleek.

RTL5 volgde de twee terwijl zij eerst in Den Haag, en later in Spanje, een café begonnen en honderdduizenden volgden alle verwikkelingen op de voet. Voor deze trouwe kijkers zal de breuk niet als een verrassing komen. Leek een en ander eerst nog een gevalletje ’niet met en niet zónder elkaar’, de verschillen tussen hen werden steeds groter.

Scheiden

Bovendien kreeg Samantha heimwee en wilde zij terug naar het Haagse. De laatste serie eindigde met Michaels verzuchting: ’Misschien kunnen we beter gaan scheiden.’ Was dat toen wellicht nog slechts nog als cliffhanger bedoeld, inmiddels lijkt die uitspraak meer te getuigen van een vooruitziende blik!

,,Omdat we de laatste tijd thuis spanningen hebben, laten we elkaar wat meer los’’, probeert Michael nog de boel te sussen. ,,Zo moet je dat stapavondje in Amsterdam ook zien. Samantha heeft ook wel van die momenten. Met Kimberley ging het misschien wat verder, net toen dat filmpje moet zijn gemaakt. Maar zij is niet meer dan een goeie vriendin.’’

Voor het thuisfront is de maat echter vol, los van wat de rol van haar liefdesrivale ook is. ,,Ik vind het een dik varken, totaal geen concurrent voor mij’’, zegt Barbie in de diplomatieke bewoordingen die haar in Den Haag zo kenmerken. ,,Maar daar gaat het niet om. Voor mij is de maat gewoon vol. Er is genoeg gebeurd, maar ik moet wachten op toestemming van RTL om dat te mogen vertellen. Dat staat zo in mijn contract.’’

Slachtoffers van alles lijken vooral de twee kleintjes. De pas vorig jaar geboren Milano was na de series Huisje, Boompje, Barbie en Barbie’s bruiloft ongewild het stralende middelpunt van de derde reeks Barbie’s Baby. Hoe het verder gaat met de soap is volgens manager Jake nog niet duidelijk. Ook niet of RTL onder de nieuwe omstandigheden nog wel zin heeft in een vervolg.

’Enkeltje Torremolinos’ heetten de laatste afleveringen die al op de breuk leken af te stevenen. ’Enkel en alleen in Torremolinos’ lijkt inmiddels meer op Michael van toepassing.