Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!

SNELNIEUWS

Maandag 25 september
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Krantenberichten

19 DEC 2008 Felix Wilbrink

’De pint mag blijven’, ’voor de rest van je leven verlamd door uit te glijden over een frietje met mayo’ en ’we gaan met zijn allen vaker naar de snackbar omdat we onze hand op de knip houden’.

Goedemorgen. Zomaar wat ’culinair’ nieuws. De Engelsen houden hun pint. Een pint is 0,568261 liter. Traditie moet er zijn, helemaal mee eens. Maar kan iemand me uitleggen waar 0,568261 liter vandaan komt? En waarom je precies zoveel lauw bier naar binnen wilt werken. Engels bier, het spijt me, ik heb er nooit aan kunnen wennen. Even onderscheid maken. Bier is bier, pils is pils. Wij drinken pils en noemen het bier, maar bier is echt wat anders. De Engelsen drinken bier en noemen het ale. „One pint of your best ale, good man”. Ik was nog een beetje een jonge hond en had teveel tv gekeken. Echt, ik schaam me diep, maar ik heb het echt geroepen na het betreden van zo’n mooie Engelse pub. Straf dus, dat snap je. Ik kreeg me toch een kroes vol bruine drab. Ja, en stoer opdrinken ook nog.

Goed, dus de Engelsen mogen hun pint houden. In wat voor wereld leven we eigenlijk? Het is toch compleet van de pot gerukt dat er echt mensen bezig zijn met de vraag of het wel of niet mag? Al willen ze hun ale uit pispotten drinken. Daar heeft gewoon helemaal niemand iets over te zeggen. Ik drink tegenwoordig mijn Grolsch of mijn Brand Up (ze vechten om voorrang) uit van die mooie hoge Warsteiner glazen. 0,4 liter. En voor matige dagen heb ik ze ook in 0,2 liter. Moet je je voorstellen. De bel! „Goedemorgen meneer, Europese Unie, we komen even uw bierglazen controleren. Aha, ik zie het al. Oneigenlijk gebruik. Ten eerste dient u in Nederland 0,33 of 0,5 liter glazen te gebruiken. Verder drinkt u Nederlands bier uit Duitse glazen. Dat wordt een stevige boete, meneertje.”

Hoeveel geld zou er achter de tap zijn gesmeten door de EU om tot dit besluit te komen? Hoeveel manuren steken erin. Hoeveel rechters hebben zich over het recht op een pint gebogen? Echt hoor, je komt aan honderdduizenden euro’s.

Oke, je struikelt over een patatje en raakt verlamd. Wat moeten we daar nu weer mee? Is de snackbar-eigenaar aansprakelijk? Als dat zo is, dan wil ik dat morgen al die idioten die zich vrijwillig in kabelbaantjes berghellingen laten opslepen om er op latjes weer vanaf te glijden, collectief uit de ziektekostenverzekering worden gehaald. Die snackbarhouder moet zijn vloertje onberispelijk schoon houden, ja, daar is iets voor te zeggen, maar wanneer je willens en wetens je been gaat breken dan draaien wij daar met zijn allen voor op? Wat een onzin.

Trouwens wat helemaal niet te geloven is, is dat jullie omdat je die nieuwe auto niet durft te kopen (zal nog wel goedkoper worden) opeens veel meer gaan lopen snacken. Echt, het stond in het nieuws. We snacken, want we hebben teveel geld in de zak. We vreten ons dus dood omdat we geen geld willen uitgeven, omdat we staan te wachten tot alles nog goedkoper is. Hemelse goedheid, mag ik iets wensen voor kerst? Mag het een dag, een dag heel even normaal zijn in onze wereld? En oh ja, bij dat kerstdiner, echt, er is niets lekkerder dan een koud pilsje. Geloof me, wijntje prima, maar dan, stjak, pssst, kloek, kloek kloek, slurp, aaaah. Uit een lekker glas.Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
');"> ">

Gigantische schildpad aangespoeld
Een reuzenschildpad van twee meter lang is dichtbij Barcelona aangespoeld. Een kraan kon het dier...

Meest gelezen op Telegraaf.nl

Telegraaf | Buitenland | Binnenland | Prive | Digitaal | Telesport | Vrouw | DFT | Film en Uitgaan | Vrij | Autovisie | Gezondheid |