Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.

SNELNIEUWS

Vrijdag 18 augustus
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Paasbrunch

10 APR 2009 Felix Wilbrink

INGREDIËNTEN VOOR VIER PERSONEN:

  • vers bosje raapstelen
  • 4 eieren
  • 100 gr. boerenboter
  • bakje van ca. 6 kippenlevers
  • paar zilveruitjes
  • 2 tenen knoflook
  • 50 gr. spekjes om uit te bakken
  • scheutje room
  • beetje cognac of sherry
  • 1 Brussels lof
  • 1 gerookte kipfilet in dunne plakjes
  • beetje olijfolie
  • sap van een limoen
  • frambozenjam of honing
  • bakje tuinkers
  • 12 groene asperges
  • 100 gr. pekelborst
  • kappertjes ter garnering
  • peper en zout
  • voor de liefhebbers, zeekraal of lamsoren.

BEREIDING:

Eerst de kippenlevers in een klontje boter aanzetten. Blokjes spek, de gekneusde knoflook en zilveruitjes erbij. Rustig aan met de temperatuur. Lever springt bij te hoge temperatuur je pan uit. Doe de lever rosé over in een hoge beker met tweederde van de spekjes, voeg room en cognac toe en pureer met staafmixer. Breng op smaak met peper en zout. Overdoen in een bakje en in de koelkast laten opstijven. Om bruine verkleuring tegen te gaan doe je er een gesmolten klontje boter over. Bak de rest van de spekblokjes verder uit. Bewaar het vet.

Nu de asperges stomen en de eieren koken. Eigeel moet er natuurlijk mooi uit lopen, en asperges zijn beetgaar. Snij de achterkant van de lof, en bak die even mee in het spekvet. Maak de bladeren los.

Snij de kipfilet in mooie dunne plakjes en knip de tuinkers los. Meng drie eetlepels olijfolie met sap van halve limoen, voeg zout, peper en een theelepel frambozenjam toe. Klein beetje honing mag ook. Goed roeren.

Vul blaadjes lof met beetje kippenleverpaté, kappertje erop en wat van de uitgebakken spekjes eromheen. Je kan zo bord voor bord opmaken.

Leg de kipfilet op een flink bedje tuinkers en giet er de vinaigrette over. Rolletje pekelborst tussen de asperges. Doorgesneden eieren komen over de rauwe raapstelen.

Maar nu, verhit snel wat boter, goed heet. Doe er het spekvet bij. En druppel de hete boter over de raapstelen. Halve eetlepel per persoon, een deel zal nu inkrimpen en al gaar zijn een ander deel blijft knapperig. Heb je nog boter over, roer er even snel de zeekraal of een handje lamsoor door. Zomaar heerlijk erbij. Gelukkig Pasen.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
19.7 °C
WZW4
Beurs AEX
AEX 519.29
+ / - -0.84%
');"> ">

Toeval herenigt moeder en zoon
Kippenvel! IS heeft de band tussen de moeder en zoon in dit filmpje uiteindelijk niet kunnen...

Meest gelezen op Telegraaf.nl

Telegraaf | Buitenland | Binnenland | Prive | Digitaal | Telesport | Vrouw | DFT | Film en Uitgaan | Vrij | Autovisie | Gezondheid |
Meer Premium