• Home
  • TV
  • Film
    • Film Recensies
  • Muziek
  • Podium
  • Radio & TV

Hugh kan eindelijk zichzelf zijn

Acteur Hugh Jackman speelt een schurk én een Australiër in ‘Chappie’. ,,Met veel plezier. Kon ik eindelijk een keer mezelf zijn” vertelde hij tijdens een interview in Berlijn.

Ex-commando Vincent (Hugh Jackman, l.) baalt van de zogeheten scouts (m.) die door de politie worden ingezet. Veel liever zou hij zjin eigen uitvinding aan het werk zien.

The Script helpt Britse Ella

Danny O’Donoghue van de band The Script zal de Britse artieste Ella Henderson helpen met het vervolg op haar debuutalbum Chapter One.
 

50 shades verboden in India

In het verre India vinden ze de seksscènes van Fifty Shades of Grey te heftig. De erotische film wordt daarom verboden.
 

Walesa: Man of hope

In zijn carrière heeft Andrzej Wajda veelvuldig de geschiedenis van zijn vaderland als uitgangspunt genomen.
 

Chappie

Als Robocop en Johnny Five samen een kindje konden verwekken, hadden zij de baby Chappie kunnen noemen.
 

American Sniper

Als kind leerde zijn vader hem dat je de mensheid kunt onderverdelen in schapen, wolven en herdershonden.
 
 

Albumrecensie Madonna

Zodra Madonna's nieuwe plaat Rebel heart in zicht komt, wordt ze muzikaal wereldnieuws.
 

Blunder in Heineken-film

De makers van de nieuwe film over de ontvoering van Freddy Heineken hebben een blunder gemaakt.
 

Regels Oscars veranderd?

De organisatie van de Oscars, wil de regels voor nominaties voor beste films aanpassen. The Academy wil terug naar maximaal vijf nominaties voor de categorie Beste film.
 

Shania zingt na elf jaar weer

Shania Twain heeft goed nieuws voor haar fans. Voor het eerst in elf jaar tijd gaat ze weer op tournee, zo heeft ze woensdag bekend gemaakt.
 

American Sniper geen voltreffer

In de recensie van deze week heeft onze filmjournalist Marco Weijers geen lovende woorden voor American Sniper.  
 

Trailer: De Masters

In De Masters gaan Aziz, Marco, Loyd en Donny terug in de tijd en brengen zij hun rapformatie weer tot leven. Als dat gaat maar goed gaat. In mei in de bioscoop.
 

Strijd om rol Spider-Man

In 2016 kunnen we een nieuwe film van Amazing Spider-Man 3 verwachten in de Nederlandse bioscopen. Maar wie zal de Spinnenman spelen?
 

48 Hour-filmmaker gehuldigd

De gemeente Roosendaal huldigt woensdagmiddag Jens Rijsdijk. De negentienjarige regisseur won bij het 48 Hour Filmproject.
 

Première Still Alice in VUmc

Het Amsterdamse VU medisch centrum krijgt de eer als eerste in Nederland de bekroonde Hollywoodfilm Still Alice te vertonen.
 

Sarah in Star Wars-serie

Actrice Sarah Michelle Gellar leent haar stem aan een personage in de animatieserie Star Wars Rebels.
 

Armani hekelt diva Madonna

Giorgio Armani, die Madonna's beruchte Brit Awards-outfit heeft ontworpen, voelt zich niet schuldig over haar ongeluk.
 

IJdelheid overboord gegooid

Sienna Miller besloot onlangs dat ze alleen nog met de beste mensen wil werken, sindsdien krijgt de actrice veel aanbiedingen. "Dat komt omdat regisseurs over me praten met elkaar".
 

Racoon komt naar Bospop

De populaire rockband Racoon laat zijn gezicht zien op de 35ste editie van festival Bospop in Weert. Ook de Amerikaanse zanger Ed Kowalczyk zal een optreden verzorgen.
 

Filmtrailer: Ventoux

Vier vrienden van vroeger beklimmen op hun racefiets de Mont Ventoux, zoals 30 jaar geleden. Wat volgt is een heftige tocht met een hoop mooie herinneringen en slap geouwehoer. Totdat hun jeugdvriendin zich meldt...
 

'15 miljn door Blurred Lines'

De hit Blurred Lines heeft bijna 15 miljoen euro in het laatje gebracht. Dat is ingeschat door de advocaten in de rechtszaak om het auteursrecht van het lied, die werd aangespannen door de nabestaanden van Martin Gaye.
 

Q-music dj's in The Passion

Dj's Mattie Valk en Wietze de Jager van Q-music spelen dit jaar discipelen van Jezus in het bekende stuk 'The Passion'.
 

Jett Rebel op Dutch Valley

Golden Earring, DI-RECT, Jett Rebel, Nielson, Jan Smit, 3JS en Nick & Simon zijn enkele van artiesten die deze zomer op Dutch Valley staan.
 

Extra concert voor Sjors

Sjors van der Panne geeft op donderdag 7 mei een extra concert in het Koninklijk Concertgebouw in Amsterdam, zo is dinsdag bekendgemaakt.
 

Nieuwe Dokter Tinus

De opnames van het vierde seizoen van Dokter Tinus zijn dinsdag begonnen in Woudrichem. De cast is ververst met acteur Job Bovelander, die de rol van een loodgieterszoon overneemt.
 

Herrie op Bevrijdingsdag

Op 4 mei staat stilte en respect tijdens de Dodenherdenking centraal, maar op 5 mei gaat het dak eraf in onze hoofdstad bij het nieuwe festival Het Amsterdamse Verbond.
 

Sanne in Disney-film

Cabaretière Sanne Wallis de Vries is binnenkort te horen als boze stiefmoeder in een Disney-film. Zij leent haar stem aan dat personage in de Nederlandstalige versie van de nieuwe live action-versie van Cinderella.
 

Wat is beste Matthäus Passion?

Zender Classic FM gaat op zoek naar de favoriete uitvoering van de Matthäus Passion via een wedstrijd tijdens de week voor Pasen.
 

Britney Spears verliest haar tijdens optreden

VIDEO - Britney Spears heeft last van haaruitval. En dat is allemaal de schuld van haar stylist...
 

‘Claire is een generaal’

VROUW.nl sprak gisteren in Londen met de 48-jarige actrice Robin Wright over het derde seizoen van de Netflix-serie House of Cards. "Ik wilde Claire stijlvol én sexy laten zijn."
 

Namen Best Kept Secret

A$AP Rocky, Ride, The Pop Group, Temples en John Coffey zijn toegevoegd aan de line-up van het festival Best Kept Secret, heeft de organisatie dinsdag bekendgemaakt.
 

774.000 kijkers Bizarre eters

De start van Dennis Weenings programma Bizarre eters trok maandagavond 774.000 kijkers.
 

Half miljoen naar De Ruyter

Het epos over zeeheld Michiel de Ruyter heeft in ruim een maand tijd meer dan een half miljoen bezoekers getrokken.
 

Vocaal geweld Sam Smith in HMH

Met drie van de vier grote Grammy’s plus nog een kleinere was de Britse Sam Smith de absolute winnaar van het prijzencircus. In de Heineken Music Hall liet hij vanavond zien waarom.  
 

Einde Billy Elliot-talent

Voor de 15-jarige Jillis Roshanali is het Billy Elliot-avontuur nu toch echt ten einde gekomen. Zijn laatste voorstelling is gespeeld. Maar Jills heeft al grote toekomstplannen.
 

Jamie Dornan casht flink

De hunk Jamie Dornan van Fifty Shades of Grey heeft volgens Daily Star ongeveer 6 miljoen euro geboden gekregen voor het aankomende deel twee.
 

Musical Whitney naar NL

De musical The Bodyguard komt naar Nederland. De voorstelling, met muziek van zangeres Whitney Houston, is in het Beatrixtheater in Utrecht te zien.
 

Voor VPRO in Israël wonen

Schrijver Adriaan van Dis woont volgend jaar ruim zes maanden in Jeruzalem in Israël voor het VPRO-programma 'Standplaats zonder standpunt'.
 

Jared Leto kortwiekt lokken

Jared Leto heeft zijn beroemde lange lokken vaarwel gezegd. Voor zijn rol als The Joker in de film Suicide Squad heeft de acteur zijn haar laten kortwieken.
 

JenLaw speelt fotograaf

Jennifer Lawrence gaat de oorlogsfotograaf Lynsey Addario spelen in de nieuwe film It's What I Do. Steven Spielberg heeft getekend voor de regie.
 

Thé Lau en Typhoon grote winnaars Edisons Pop

Thé Lau en Typhoon zijn dit jaar de grote winnaars geworden van de Edisons Pop. Lau kreeg voor zijn solowerk en dat met The Scene de prestigieuze Oeuvreprijs, Typhoon won zowel in de categorie Hiphop als Beste Album.  
 

Zayn showt eigen talent

One Direction- lid Zayn Malik gaat samenwerken met Naughty Boy.
 

Jennifer wil werken

Jennifer Garner heeft lang genoeg thuis gezeten. Ze wil weer flink aan het werk.
 

'Mogelijk einde Bond'

Grote paniek onder James Bond-fans. Regisseur Sam Mendes heeft laten vallen dat de legendarische spion nadenkt over stoppen.
 

Stapel in Intouchables

Acteur Huub Stapel gaat een van de twee hoofdrollen spelen in een Nederlandse toneelversie van de Franse tragikomedie Intouchables.