Gouden Kalf voor Beste film 2016

 
 
 
 

Gouden Kalveren 2016

Blok wint Kalf voor Beste Vrouwelijke Bijrol

Anneke Blok heeft vrijdagavond op het Gala van de Nederlandse Film een Gouden Kalf in de wacht gesleept. Zij won de prijs voor haar rol de Nederlandse bioscoopfilm De Helleveeg van regisseur André van Duren.
 

Marcel wint Kalf voor Beste Mannelijke Bijrol

Marcel Hensema heeft vrijdagavond op het Gala van de Nederlandse Film een Gouden Kalf gewonnen. Hij kreeg de prijs voor zijn rol in Knielen op een bed violen.
 

Derwig wint Beste Acteur Televisiedrama

Acteur Jacob Derwig heeft vrijdagavond een Gouden Kalf in de wacht gesleept voor zijn rol in de televisieserie Klem.
 
 
 
 

Actrice bekroond tot beste actrice voor rol in De Helleveeg

 
 
 
 

POLL Winnares Gouden Kalveren

Vanavond vindt de jaarlijkse uitreiking van de Gouden Kalveren plaats. Welke genomineerde actrice is jouw favoriet?


Verstuur

Hoogendoorn opvolger Verschuuren bij 3FM

 
 
 
 
 
 
 

Filmrecensie: ‘Don’t breathe’ (2,5*)

Best handig, een vader met een beveiligingsbedrijf. Alex weet precies hoe de systemen onklaar gemaakt kunnen worden en bovendien is het klantenregister een prachtige catalogus voor nieuwe inbraken. Met een steenrijke, blinde eenling als nieuwste slachtoffer, lijkt er een makkelijk avondje op het programma te staan.
 

Filmrecensie: ’Weiner’ (4*)

Tijdens een verkiezingscampagne kan alles tegen je worden gebruikt. Donald Trump en Hillary Clinton kunnen daar inmiddels over meepraten. Net als Anthony Weiner. Documentairemakers volgden de senator in 2013, toen een oud schandaal de kop opstak tijdens zijn race om het burgemeesterschap van New York.
 

Filmrecensie: ’Storks’ (3*)

Waar baby’s vandaan komen? Van ooievaars natuurlijk. In Storks hebben de beesten daar echter de brui aan gegeven. Veel gedoe, weinig winst. De babymachine is stilgezet om plaats te maken voor een geoliede online-pakketdienst. Maar een ongeluk zit in een klein hoekje.
 

Filmrecensie: Miss Peregrine’s home for peculiar children (3,5*)

Als Jake (Asa Butterfield) aankomt bij het huis van zijn opa die door de telefoon paniekerig ratelt dat ’ze’ eraan komen, wappert het mos aan de bomen onheilspellend in het maanlicht. Hij vindt opa achter het huis, nog net bij adem maar met holle, zwarte oogkassen.
 

Filmrecensie: ’Deepwater Horizon’ (4*)

Bedrijfsmatige hebzucht leidde zes jaar geleden tot de grootste olieramp uit de Amerikaanse geschiedenis. Die catastrofe is nu verfilmd in Deepwater Horizon.
 

Filmrecensie: ’De held’ (2*)

Over heel veel dingen wordt niet gepraat in De held, naar het gelijknamige boek van Jessica Durlacher. Die muur van stilzwijgen werkt verlammend. Zowel op de personages en hun onderlinge relaties als op de film zelf.
 
 
 
 
 
 
 
 

Welk programma verdient dit jaar de Gouden Televizierring?


Verstuur
 

Heinekenprijs voor kunstenares die trouwde met kast

 
12.3 °C
Z2
 
files 289
169 km.
Beurs AEX
AEX 452.33
+ / - +0.17%