Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Tientallen nemen kijkje in Bowie-coupé

08 JAN 2016

GRONINGEN - Tientallen Bowie-fans hebben zich vrijdag kunnen vergapen aan een virtuele reis door het leven van de Britse popster, die werd vertoond in een 'Virtual Bowie Coupé' in de intercity van Zwolle naar Groningen. Volgens een woordvoerder van de NS was het initiatief een groot succes.

Zanger en stijlicoon David Bowie is vandaag 69 jaar geworden. Wereldwijd komt tevens vandaag zijn nieuwe album Blackstar uit.
Zanger en stijlicoon David Bowie is vandaag 69 jaar geworden. Wereldwijd komt tevens vandaag zijn nieuwe album Blackstar uit.
Foto: ANP

Hij schat dat zeker 110 passagiers de treinreis speciaal voor Bowie hebben gemaakt. In de coupé was plaats voor ongeveer dertig mensen, die na het zien van de virtualrealityfilm plaats moesten maken voor de volgende groep. Twee conducteurs, geschminkt met een Ziggy Stardust-bliksemschicht, begeleidden de doorloop van de fans.

De trein met de Bowie-coupé rijdt alle weekends van januari een keer per dag. Hij vertrekt om 11.47 uur vanuit Zwolle, stopt onderweg alleen in Assen en heeft Groningen als eindbestemming. In het Groninger Museum loopt sinds 11 december de veelbesproken en drukbezochte tentoonstelling 'David Bowie is’.

Vrijdag kwam David Bowie's nieuwe album Blackstar uit.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
16.8 °C
O3
Beurs AEX
AEX 521.87
+ / - +1.0%