Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Felix verrast de zwangere presentatrice Jip (Loes Haverkort) met een wel heel bijzonder cadeau om haar bekkenbodem te trainen.
Felix verrast de zwangere presentatrice Jip (Loes Haverkort) met een wel heel bijzonder cadeau om haar bekkenbodem te trainen.
Foto: © 2016 Elmer van der Marel

Filmrecensie: ’Voor elkaar gemaakt’

Slecht jatwerk

20 APR 2017

Voor inspiratie kijkt filmmaker Martijn Heijne graag over de grenzen. Was zijn regiedebuut Sneekweek nog een poldervariant van de Amerikaanse slasherhit I know what you did last summer, zijn tweede film Voor elkaar gemaakt is een - bijna letterlijke - remake van het Duitse Vaterfreunden.

Filmgegevens
Titel Voor elkaar gemaakt
Regisseur Martijn Heijne
Productiejaar 2017
Genre Komedie, romantiek
Hoofdrolspelers [Matthijs van de Sande Bakhuyzen, Loes Haverkort, Fabian Jansen]
Rating full star full star

Maak kennis met Felix (Matthijs van de Sande Bakhuyzen), een happy single die wat bijverdient als spermadonor. Als een bizar seksavontuurtje met honing en een hongerige fret uit de hand loopt, ontwaakt hij in het ziekenhuis. Diagnose: doorgeknaagde zaadleiders. Dan ontdekt Felix dat een eerdere spermadonatie terecht is gekomen bij tv-presentatrice Jip (Loes Haverkort). Meteen zet hij alles op alles om vader te zijn van het enige kind dat hij ooit zal hebben.

Nu is er op zich niets mis met Heijne’s motto: ’Beter goed gejat dan slecht bedacht.’ Alleen jat hij dit keer slecht. Met Voor elkaar gemaakt zadelt de regisseur ons op met een laffe herhalingsoefening vol flauwe mopjes over ejaculatiefrequenties, vaginaalballen en de verschrikkingen van het ouderschap. Daarbij genereert de cast schrikbarend weinig chemie, zijn veel scènes te sketchmatig en doen de dialogen de tenen krommen. Want wat grapt de verpleegster als Felix in het ziekenhuis bijkomt: „U bent een kapotte F-16, meneer. U kunt nog wel vliegen, maar de bommen doen het niet meer.” Rolt u ook al over de vloer?

Eric le Duc

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
16.8 °C
O3
Beurs AEX
AEX 521.87
+ / - +1.0%