Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Chris (Daniel Kaluuya) gaat met Rose (Allison Williams) voor het eerst bij haar ouders op bezoek. Dat is al best griezelig.
Chris (Daniel Kaluuya) gaat met Rose (Allison Williams) voor het eerst bij haar ouders op bezoek. Dat is al best griezelig.

Filmrecensie: ’Get out’

Horror die pakt en provoceert

20 APR 2017

Net als The sixth sense is Get out typisch zo’n film waar je zo blanco mogelijk in moet stappen: hoe minder je van tevoren weet, hoe groter het (schok-)effect. De vraag is dan ook: hoeveel geheimen over dit puike griezelwerkje vertellen wij hier door? We wagen een poging.

Filmgegevens
Titel Get out
Regisseur Jordan Peele
Productiejaar 2017
Genre Horror, thriller
Hoofdrolspelers [Daniel Kaluuya, Allison Williams, Catherine Keener]
Rating full star full star full star full star half star

„Weten ze dat ik zwart ben?” vraagt fotograaf Chris aan zijn blanke vriendin Rose als hij zich klaarmaakt voor een bezoek aan haar ouders. „Als het had gekund, had mijn vader voor de derde keer op Obama gestemd”, is haar geruststellende antwoord. Maar eenmaal op visite krijgt Chris toch de zenuwen. Waarom schrijdt het zwarte personeel als zombies rond het huis? Waarom wil zijn schoonmoeder hem zo graag hypnotiseren? En waarom zijn alle familievrienden zo geïnteresseerd in goede genen?

Het antwoord op deze vragen krijgt u in een huiveringwekkende horrorshow die op verschillende niveaus schrik aanjaagt. Niet alleen grijpt debuterend regisseur Jordan Peele u met een sluw verhaal, effectieve boe!-momenten en verrukkelijke galgenhumor bij de lurven. Ook verpakt hij in deze vernuftige en satirische nagelbijter actuele thema’s als interraciale relaties, vooroordelen en racisme.

Zijn ongemakkelijke en verontrustende boodschap: niet alleen rednecks en skinheads discrimineren, ook links-liberale Gutmenschen vergrijpen zich hier onbedoeld aan. Het even griezelige als provocerende vingertje dat Peele heft, levert zo een moderne horrorklassieker op die niet alleen de stuipen op het lijf jaagt, maar ook tot nadenken stemt.

E.l.D.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
24.9 °C
ZO3
Beurs AEX
AEX 519.36
+ / - -0.48%