Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
De kinderen van een nogal ongezond levende vader runnen noodgedwongen een net geopend strandhotel in de ’Hotel de grote L’.
De kinderen van een nogal ongezond levende vader runnen noodgedwongen een net geopend strandhotel in de ’Hotel de grote L’.

Filmrecensie: ’Hotel de grote L’

EEN Vrolijke kinderklucht

20 APR 2017

Op het voetbalveld is de 12-jarige Kos heer en meester, maar daarbuiten gaat lang niet alles zo soepel. Dat begint zelfs al direct naast de zijlijn. Terwijl het talentje er nog een doelpunt bij trapt, lijkt zijn vader met een blik bier, sigaret en dampende rookworst nog het meest op een wandelende SIRE-reclame. En inderdaad: even later ligt zijn ouweheer in het ziekenhuis en staat de knul er alleen voor.

Filmgegevens
Titel Hotel de grote L
Regisseur Ineke Houtman
Productiejaar 2017
Genre Familiefilm
Hoofdrolspelers [Julian Ras, Frank Lammers, Abbey Hoes]
Rating full star full star full star

En dat terwijl hun strandhotel net geopend is. Stuntelend probeert Kos zelf op te treden als gastheer en ober, want op zijn puberende zussen hoeft hij niet te rekenen. Alsof dat nog niet lastig genoeg is, komt er een scout van Ajax op de club kijken en is er ook nog eens een knap meisje waar de jongen zich geen raad mee weet. Een oude bandrecorder biedt soelaas om berichtjes aan zijn overleden moeder op in te spreken.

Hotel de grote L had met die opzet een luchtig jeugddrama moeten worden, maar de serieuze kant van het verhaal sneeuwt compleet onder door de malle situaties waarin Kos terechtkomt. In tegenstelling tot haar warme kinderfilm Madelief neemt Ineke Houtman hier in haar rappe - licht chaotische - tempo te weinig tijd om nog te ontroeren. Deze bewerking van Sjoerd Kuypers gelijknamige Zilveren Griffel-winnaar is daarmee vooral een lollige zit voor de jonge kijkers. Een vrolijke kinderklucht, vol verkleedpartijen, misverstanden en schunnige grapjes.

Fabian Melchers

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
24.9 °C
ZO3
Beurs AEX
AEX 519.36
+ / - -0.48%