Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Amy Schumer (l.) en Goldie Hawn spelen moeder en dochter die worden ontvoerd in de jungle.
Amy Schumer (l.) en Goldie Hawn spelen moeder en dochter die worden ontvoerd in de jungle.
Foto: Justina Mintz / 20th Century Fox

Filmrecensie: ’Snatched’

Tikkertje in De Efteling

10 MEI 2017

Amy Schumer liet in haar vorige film Trainwreck al zien dat ze iets durft waar de meeste actrices voor terugdeinzen: zichzelf voor schut zetten door overdreven normaal te zijn. Want inderdaad zijn korte zomerjurkjes niet alleen voor maatje 36 en zien anderen vaak onbedoeld je kleurige onderbroek als je op een barkruk zit, maar zijn we dat in films niet gewend.

Filmgegevens
Titel Snatched
Regisseur Jonathan Levine
Productiejaar 2017
Genre Komedie
Hoofdrolspelers []
Rating full star full star half star

In de komedie Snatched dartelt Emily (Schumer) ruim de helft van de tijd in een kort niemendalletje door Zuid-Amerika, waar ze met haar moeder (Goldie Hawn) op vakantie is. Prima outfit voor de date die ze dacht te hebben met gladjanus James, die zij de avond ervoor ontmoet aan de hotelbar. Minder geschikt als je probeert te ontsnappen aan kidnappers en dagenlang door de jungle moet ploeteren.

Mams mocht alleen maar mee op vakantie omdat Emily’s vriendje haar vlak voor de trip dumpt. Dat kun je hem trouwens niet kwalijk nemen want Emily is naast ontzettend doorsnee, ook irritant onvolwassen. Goldie Hawn, ondanks opvallende plastische ingrepen nog immer knuffelbaar, laat als softe moeder meteen zien waardoor dat komt. Wat een fijne moeder-dochterfilm had kunnen zijn vol stekende opmerkingen, blijft oppervlakkig tikkertje in een decor als een exotische Efteling-attractie.

Of je de confronterende, veelal op uiterlijk gebaseerde humor van Amy Schumer nou kunt waarderen of niet, om op te staan voor de gewone vrouw had ze wel iets sterkers kunnen maken.

T.E.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
19.2 °C
O3
Beurs AEX
AEX 521.87
+ / - +1.0%