Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Ridley Scotts nieuwe ’Alien’-film is weer spetterend amusement.
Ridley Scotts nieuwe ’Alien’-film is weer spetterend amusement.

Filmrecensie: ’Alien: Covenant’

Bloed aan de muur

17 MEI 2017

Met zijn baanbrekende sciencefictionfilm Alien joeg Ridley Scott het bioscooppubliek in 1979 de stuipen op het lijf. Toen de Britse cineast vijf jaar geleden Alien: Prometheus maakte, reageerden vooral hardcore horrorfans nogal teleurgesteld op deze sf-thriller met een filosofische inslag. Zij kunnen opgelucht ademhalen nu hij met Alien: Covenant ouderwets bloederig uitpakt.

Filmgegevens
Titel Alien: Covenant
Regisseur Ridley Scott
Productiejaar 2017
Genre Science fiction, horror
Hoofdrolspelers []
Rating full star full star full star half star

 

De Covenant is een ruimteschip dat op weg is om een planeet te koloniseren. Tijdens deze reis zijn de bemanning en de 2000 passagiers in cryoslaap en houdt cyborg Walter de wacht. Michael Fassbender, die in Alien: Prometheus ook zo’n kunstmatige mens speelde, geeft nu gestalte aan de verbeterde versie. Averij dwingt hem de bemanning vervroegd te wekken, waarna onder leiding van plaatsvervangend kapitein Oram (Billy Crudup) van de oorspronkelijke bestemming wordt afgeweken.

Aangetrokken door een noodsignaal landt de bemanning van de Covenant op een nabijgelegen planeet. Ze treffen daar de resten aan van een pas uitgestorven beschaving. Als zij de schokkende oorzaak van die genocide ontdekken, ontketent Ridley Scott zijn vertrouwde aliens. En vindt hij creatieve manieren om zijn menselijke cast op bloederige wijze te decimeren.

Katherine Waterston blijkt als vrouw opnieuw het sterkste geslacht te vertegenwoordigen bij deze prachtig in beeld gebrachte slachtpartijen. Al is het mooiste optreden toch weggelegd voor Michael Fassbender, die in de film een sterke dubbelrol speelt en ook weer opduikt als zijn Prometheus-personage. Onvermijdelijk missen de gruwelen inmiddels een deel van hun verrassingsfactor, maar in de hand van meesterstylist Scott blijft Alien: Covenant spetterend amusement.

M.W.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
19.2 °C
O3
Beurs AEX
AEX 521.87
+ / - +1.0%