Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Filmrecensie: ’Cars 3’

Bliksem wordt ingehaald

12 JUL 2017

Bliksem McQueen reed altijd moeiteloos voorop, maar in Cars 3 dient een nieuwe generatie race-auto’s zich aan. Die gaan aanzienlijk sneller en maken dat de voormalige favoriet het wedstrijdseizoen teleurstellend eindigt. Zou een glorieuze comeback er nog wel inzitten? Zijn trouwe fans uit Radiator Springs zijn daar heilig van overtuigd, maar zelf gaat de legendarische nummer 95 steeds meer twijfelen aan zijn kunnen.

Filmgegevens
Titel Cars 3
Regisseur Brian Fee
Productiejaar 2017
Genre Animatie
Hoofdrolspelers []
Rating full star full star full star

In het derde deel uit de Cars-reeks van Pixar heeft debuterend regisseur Brian Fee het stuur overgenomen van geestelijk vader John Lasseter. Hij manoeuvreert het verhaal in kabbelend tempo langs bitterzoete humor en gevoelige momenten, om telkens daarna weer flink gas te geven. Intussen doen ook allerlei nieuwe gemotoriseerde personages hun entree, van de jonge trainster Sally Carrera tot de arrogante nieuwkomer Jackson Storm.

Cars 3 is vakkundig genoeg gemaakt, kijkt lekker weg en biedt in het voorbijgaan een paar kleurrijke verrassingen. En natuurlijk valt ook dit keer de onderliggende boodschap gemakkelijk te onderschrijven. Toch kan het bliksemsnelle vermaak dat deze film biedt niet tippen aan het emotioneel rijkere werk van deze digitale animatie-studio, immers ook verantwoordelijk voor meesterwerkjes als Up en Inside out.

Marco Weijers

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
12.5 °C
ONO1
Beurs AEX
AEX 527.78
+ / - -0.05%