Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Sasha (Eva Laurenssen), Jasmijn (Carolien Spoor) en Amy (Kiki van Deursen) proosten op hun plan om de bucketlist van hun overleden vriendin te voltooien.
Sasha (Eva Laurenssen), Jasmijn (Carolien Spoor) en Amy (Kiki van Deursen) proosten op hun plan om de bucketlist van hun overleden vriendin te voltooien.

Filmrecensie: ’Bella Donna’s’

Vriendinnen voor het leven

14 SEP 2017

Bella leefde in de achtste versnelling, horen haar beste vriendinnen Amy (Kiki van Deursen), Jasmijn (Carolien Spoor) en Sasha (Eva Laurenssen) op Bella’s begrafenis.

Filmgegevens
Titel Bella Donna’s
Regisseur Jon Karthaus
Productiejaar 2017
Genre film, komedie
Hoofdrolspelers []
Rating full star full star full star

Carpe diem, pluk de dag, was haar motto en ze had een hekel aan excuusjes om dingen níet te doen. ’Het uitstelcomité’ noemde ze haar vriendinnen dan ook, te druk met relatie en werk om met haar te straatracen, te bungeejumpen of op een paard door de drive-thru te rijden.

Dat de hechte vriendinnenclub, door de vader aangeduid als Bella Donna’s, vervolgens als eerbetoon besluit de bucketlist van Bella af te maken is leuk bedacht. Maar waarom moet er een bikiniwax op dat lijstje? Die had misschien op een lijstje uit 1997 kunnen staan ja. En waarom moet het taalgebruik zo veel grover dan in de praktijk?

Naast het op zich goed bedachte idee van het af te maken lijstje, zijn er gelukkig meer pluspunten aan deze luchtige komedie. Zo is Thijs Römer amusant als de Tinder-date from hell en blijkt Manuel Broekman als vrijgezelle arts uitstekend spraakgebreken te kunnen imiteren. Het romantische lijntje in de film tussen Amy en Bella’s ex is fijn en tenminste nog een beetje geloofwaardig. Een handvol onbegrijpelijk overdreven scènes daargelaten, is Bella Donna’s met haar leuke cast zo toch nog een prima vriendinnenfilm.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
15.2 °C
ZZW2
Beurs AEX
AEX 528.34
+ / - -0.02%