Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

De fragiele volkskunstenaar Maud (Sally Hawkins).
De fragiele volkskunstenaar Maud (Sally Hawkins).

Filmrecensie’Maudie’

Volkskunstenaar fleurt leven op

14 SEP 2017

Zij wil zo snel mogelijk weg bij haar bazige tante, hij zoekt iemand om zijn huis schoon te houden. Lang duurt het niet voordat Maud en Everett elkaar gevonden hebben. Maar dat ze samenwonen en in hetzelfde bed slapen, wil nog niet zeggen dat er ook meteen romantiek in de lucht hangt. Gelukkig beschikt Maud over een pot verf en een speelse fantasie.

Filmgegevens
Titel Maudi
Regisseur Aisling Walsh
Productiejaar 2017
Genre film, drama
Hoofdrolspelers []
Rating full star full star full star

Maudie gaat over het leven van volkskunstenaar Maud Lewis, een fragiel vrouwtje dat halverwege de vorige eeuw de wereld voor zich won met haar kleurrijke tafereeltjes. In deze biopic krijgt ze aanvankelijk nog het geknor van bevooroordeelde mannen over zich heen. Totdat ze een kwast oppakt en de muren van Everetts sombere woonkamertje onder handen neemt. Niet alleen het hutje in Nova Scotia fleurt daarvan op, maar ook het humeur van haar huisgenoot en dat van toevallige voorbijgangers.

Een vertederend verhaal, maar wel over een wat eentonig, teruggetrokken leventje. Echt sprankelend wil Maudie daardoor niet worden. Sally Hawkins en Ethan Hawke geven intussen wel alles wat ze hebben om hun romance tot leven te wekken.

Eerst harkerig en nerveus, dan steeds een klein beetje warmte erbij. Terwijl de decennia vrijwel onmerkbaar voorbij trekken, groeit er een stilzwijgende liefde tussen het geklaag door.

Al ontroert dat pas echt als er foto’s van de echte Maud en Everett verschijnen, die als voldaan oud echtpaar de aftiteling inluiden.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
9.2 °C
O1
Beurs AEX
AEX 528.03
+ / - -0.08%