Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: Corné van der Stelt

Guus Meeuwis: Fans voor het leven - Lowie van Gorp

23 MEI 2013 Hanna Gillissen

DE BIJZONDERE FAN- Lowie van Gorp (45) is getrouwd, vader van zes kinderen (van wie Guusje op 10-jarige leeftijd is overleden) en werkzaam bij een it-bedrijf.

Onze dochter Guusje werd ziek… “In de lente van 2011. Ze bleek een zeldzame tumor in haar long te hebben en tijdens haar ziekbed was de muziek van Guus Meeuwis onmisbaar. Op weg naar het ziekenhuis moest er altijd een cd van hem aan. Ik wilde weleens radio luisteren, maar dan zei ze: ‘Nee, papa, Guus Meeuwis.’ Ze was weg van zijn nummers. En dan had ze toevallig ook nog dezelfde naam! In haar ziekenhuiskamer hebben we zijn cd’s grijs gedraaid. ‘Hier is het tenminste gezellig,’ zeiden de verpleegkundigen dan.”

De teksten van Guus… “Waren zo van toepassing op onze situatie. In het boek KanjerGuusje zijn mijn blogs gebundeld, en voorin staat een lijst met liedjes die terugkomen in het verslag. Op 5 mei bijvoorbeeld, de dag voor de operatie, luisterden we naar Niemand zei dat het eenvoudig zou zijn. En in de zomer wilde Guusje graag mee op schoolreisje, maar bij koorts moest ze onmiddellijk terug naar het ziekenhuis. Ze kreeg geen koorts. Na het schoolreisje draaiden we in de auto Zo is het goed, zo is het goed. Zoals het nu voelt, was het toch bedoeld.”

Ook al was ze nog zo’n grote fan… “Ze was ook heel nuchter. De stichting Make a Wish vroeg haar of ze graag een BN’er wilde ontmoeten. Maar Guusje hoefde Guus Meeuwis helemaal niet te zien, het ging haar om zijn muziek.”

Tijdens de uitvaart… “Hebben we één nummer van Pia Douwes gedraaid, maar verder alleen nummers van Guus Meeuwis. Niet haar lievelingsnummer Verliefd zijn is veel leuker,  want dat vonden we niet zo geschikt. Ik heb ook muziek van andere zangers overwogen, maar dacht dan steeds: nee, die kende Guusje helemaal niet. Aan het eind van de dag zagen we dat er tussen alle boeketten ook eentje van Guus Meeuwis zat.”

Elk nummer… “Herinnert ons aan haar. Als we het nummer Dichterbij horen, denken we bijvoorbeeld terug aan die keer dat we met het hele gezin op de kermis waren. Ik zie dat je gelukkig bent. Ik voel dat je geniet. Dichterbij. Veel dichterbij. De hemel kom ik niet. We zweefden door de lucht. Guusje was toen al ziek, maar heel gelukkig.”

Lees meer over Guusje op www.kanjerguusje.nl

 

 

 

 

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
18.6 °C
W5
Beurs AEX
AEX 519.64
+ / - -0.78%