Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Michael Madsen strijkt neer in Amsterdam

18 FEB 2011 Laila de Miranda

Michael Madsen heeft een haat-liefde verhouding met Nederland: “De laatste keer dat ik hier was kneusde ik zes ribben, dus ik wilde dolgraag een keer terugkeren.” En zo geschiedde, de acteur is aangekomen in onze hoofdstad voor de opnames van de internationale actiefilm Amsterdam Heavy.

In de film, waarin ook een rol is weggelegd voor onder anderen Jeroen Post, Fajah Lourens en Playmate Dorien Rose, kruipt de Amerikaan in de huid van CIA agent Martin Keele, geen mak lammetje. “Het is een eenzame wolf en ik hou ervan om dat soort personages te spelen”, vertelt de vermoeid ogende Madsen (‘Ik ben gisteren vanuit Los Angeles hierheen gevlogen, heb niet geslapen en moest om zes uur vanochtend op de set zijn’). “En ik hou van een goede wraak-film en van een held.”

Met ‘held’ doelt de acteur op het hoofdpersonage JD dat, geteisterd door geheugenverlies, afreist van Bangkok naar Amsterdam. Regisseur Michael Wright had Madsen altijd al in zijn achterhoofd voor de rol. Toch was het een kleine verrassing toen de acteur daadwerkelijk werd gecontracteerd. Madsen lachend: “Ja, ze waren al bang aan het worden dat ze met Ray Liotta opgescheept zouden zitten.”

De Amerikaan hecht wel grote waarde aan zijn creatieve vrijheid. “Ik pas altijd dingen aan, gooi wat om, maak het een beetje bizar. Ik gebruik verhalen die ik in het echte leven heb gehoord. Zo Ik heb hier een keer een gekke, mysterieuze dame ontmoet die me vertelde van een man die paddo’s had gebruikt en vervolgens zo doordraaide dat hij zijn hond wilde eten.” Vervolgens mijmerend: “Ik zou in zo’n situatie Lady Gaga eten. Ja, een hapje Gaga.”

Dan is zijn aandacht weer op zijn werk. “Weet je, ik word vaak gestereotypeerd als schurk terwijl ik ook genoeg andere rollen heb gespeeld. Daar heb ik het in het verleden best wel moeilijk mee gehad, maar nu zie ik het zo: het is beter dat je gevraagd wordt voor een bepaalde categorie, dan helemaal niet meer.”

Amsterdam Heavy gaat in mei 2011 in Cannes in première.Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
19.4 °C
ZZW2
Beurs AEX
AEX 517.91
+ / - -0.33%