Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Jubilerend Blof zet Ziggodome in vuur en vlam

03 NOV 2012

SLIDESHOW - De rockers van Blof hebben de 20ste verjaardag van de band zaterdagavond op bombastische manier gevierd tijdens een jubileumconcert in Ziggodome.

Blof opende de feestelijke avond met de nieuwe single Later als ik groot ben, ondersteund door een adembenemende video- en lichtshow.

Zeventienduizend bezoekers waren getuige van het muzikale -en visuele spektakel, dat door aanwezigen, mede dankzij de uitbundige lasershow, als on-Nederlands werd beschreven. De jubilerende band bracht alle grote hits ten gehore. Onder meer Aan de Kust, Liefs uit Londen, Wat zou je doen, Holiday In Spain en Alles Is Liefde werden door het uitzinnige publiek luidkeels meegezongen.

“Alles viel op z’n plek, normaal heb je het gevoel dat je erg ver van het publiek af staat. Dat was vanavond niet het geval, ik heb er nog geen woorden voor”, onthulde Paskal Jacobsen, zanger van de band, na afloop. Toetsenist Bas Kennis van Blof was minstens zo onder de indruk. "Ik heb het gevoel dat we onszelf ontstegen. De gehele crew heeft het fantastisch gedaan en we hopen dat we dit nog een keer mee mogen maken."

Tijdens een zeer emotionele uitvoering van het nummer Ze is er niet werd de in 2001 verongelukte drummer Chris Götte, die op het reusachtige scherm achter de band meespeelde, op ontroerende wijze herdacht.

De spectaculaire lichtshow van het jubileumconcert werd speciaal ontworpen door Patrick Kramer en zijn leerling Thim IJzerman, die binnenkort de vaste lichtman wordt van rapper Gers Pardoel.

Collega Roel van Velzen was zo onder de indruk en noemde na afloop van het concert de Zeeuwse groep ‘de beste band van Nederland’. Frits Barend had ook genoten van het optreden. "De samenwerking met het publiek was zo geweldig. Het is onvoorstelbaar wat de band heeft neergezet."

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
19.9 °C
O3
Beurs AEX
AEX 518.97
+ / - -0.32%