• Home
  • TV
  • Film
    • Film Recensies
  • Muziek
  • Podium
  • Radio & TV

Scenarioschrijver Monsters en co. overleden

Scenarioschrijver Daniel Gerson is op 49-jarige leeftijd overleden aan hersenkanker.

 
 

Angela Schijf scoort grote filmrol

Actrice Angela Schijf gaat de vrouwelijke hoofdrol spelen in de nieuwe Nederlandse speelfilm Storm. Het is de eerste grote rol voor Schijf in een speelfilm in drie jaar tijd.

 
 

Jennifer Lawrence gewurgd door tegenspeler

VIDEO- Actrice Jennifer Lawrence gaf eerder aan dat X-Men: Apocalypse haar laatste film zou zijn in de populaire franchise. Bekijk hier hoe haar personage Mystique hoogstwaarschijnlijk aan haar einde komt.

 
 

Film Maarten Heijmans wint in VS

De film Het mooiste wat er is met in de hoofdrollen Maarten Heijmans en Sallie Harmsen heeft zondag de prijs voor de beste film gewonnen.

 
 

Nicolas Cage wordt politieman

Nicolas Cage gaat de hoofdrol spelen in de thriller Vengeance: A Love Story.

 
 

Londen schrikt van ontploffing bus

Een dubbeldekker die met veel geweld explodeerde, heeft zondag in het centrum van Londen voor paniek gezorgd. Nietsvermoedende toeschouwers dachten dat er een terreuraanslag werd gepleegd, vlakbij de Britse parlementsgebouwen. Het ging echter om een gecontroleerde explosie voor de opnames van een film.

 
 

Oscar voor Leonardo DiCaprio

Eindelijk een Oscar voor Leonardo DiCaprio! De Amerikaanse ster ontving, ondanks sterke rollen in films als Titanic, Blood Diamond en The Wolf of Wall Street, nog nooit een Academy Award.

 
 

Voice Kids scoort enorm

De eerste aflevering van het nieuwe seizoen van The Voice Kids heeft vrijdagavond bijna twee miljoen kijkers getrokken.

 
 

Radio Dreams grote winnaar IFFR

De film Radio Dreams heeft de belangrijkste onderscheiding van het International Film Festival Rotterdam (IFFR) in de wacht gesleept. De film van de Iraanse regisseur Babak Jalali kreeg vrijdagavond de Hivos Tiger Award. Daaraan is een geldbedrag van 40.000 euro verbonden, te verdelen tussen regisseur en producent.

 
 

Kurt Russell vernielt kostbare gitaar

Kurt Russell heeft onbedoeld een 150 jaar oude gitaar compleet vernield.

 
 

James Franco verfilmt bizar verhaal stripper

James Franco gaat een film maken over het wilde twitter verhaal Zola Tells All' van een stripper die vorig jaar een bizarre roadtrip maakte.

 
 

‘Regering heeft piraterij niet aangepakt’

Filmindustrie dreigt staat met megaclaim

De Nederlandse filmproducenten en distributeurs hebben de Staat verantwoordelijk gesteld voor de miljoenen euro’s schade die zij lijden door het illegaal downloaden van films. Zij begroten de schade op 1,2 miljard euro.

 
 

Vermoeiende formule

Filmrecensie Ride Along 2

De beste grap van Ride Along 2 is de naam van de regisseur: Tim Story. Want waar je ook kijkt, een echt verhaal valt in deze vermoeide formulefilm niet te ontdekken.

 
 

Pearl Harbor in Libië

Filmrecensie ’13 Hours: The secret soldiers of Benghazi’

Met de Amerikaanse verkiezingen in zicht is 13 hours: The secret soldiers of Benghazi opeens een film met een verhaal geworden. Het nieuwe actiedrama van spektakelregisseur Michael Bay neemt je mee naar het Benghazi van 2012. In deze Libische stad vallen moslimextremisten een diplomatieke post aan waarbij vier Amerikanen omkomen.

 
 

Pact met de duivel

Filmrecensie: 99 Homes

Voormalig SpiderMan-acteur Andrew Garfield speelt bepaald geen heldenrol in 99 Homes. Als de alleenstaande vader ten tijde van de hypotheekcrisis in 2008 samen met zijn moeder (Laura Dern) en zijn tweejarige kind uit huis wordt gezet, sluit hij uit wanhoop een pact met de duivel. In dit geval met de man die de huisuitzettingen overziet.

 
 

De party van het jaar

Filmrecensie Fissa

Het gaat er weinig subtiel aan toe in de schaamteloze politiek incorrecte Nederlandse komedie Fissa. Veel schuttingtaal, harde grappen en niet-functioneel naakt, maar grappig is het allemaal wel. Lang niet zo hard gelachen om een Nederlandse film, met dank aan acteur Arjan Ederveen, die een hilarische rol speelt als leraar scheikunde.

 
 

Honingzoet streekromannetje

Filmrecensie The Choice

Met meer dan 100 miljoen verkochte boeken wereldwijd is Nicholas Sparks één van de best verkopende schrijvers van dit moment. Geen wonder dat de elf romans van de auteur inmiddels allemaal zijn verfilmd. Laatste in de rij is The choice waarin we in havenplaatsje Wilmington kennismaken met dierenarts Travis en zijn nieuwe buurvrouw Gabby.

 
 

Helen Mirren verdedigt Oscars

Vele beroemdheden hebben zich uitgesproken tegen het gebrek aan nominaties voor zwarte acteurs, maar Helen Mirren vindt de aanval op de organisatie van de filmprijzen onterecht.

 
 

The Big Lebowski krijgt geen vervolg

De Amerikaanse filmkomedie The Big Lebowski uit 1998 krijgt geen vervolg. Ondanks jarenlange smeekbedes van fans beginnen de makers, de gebroeders Coen, er niet aan.

 
 

Berry: Oscardebat hartverscheurend

Halle Berry heeft grote moeite met de controverse rondom de Oscars. Ze noemt het gebrek aan diversiteit hartverscheurend.