• Home
  • TV
  • Film
    • Film Recensies
  • Muziek
  • Podium
  • Radio & TV

Mogelijk Downton Abbey film

Afgelopen week kwam het nieuws dat Downton Abbey na zes seizoenen ermee stopt. Hiermee lijkt het nog niet afgedaan met de populaire serie.

Mogelijk Downton Abbey film

Nederlands tintje aan album Nightwish

Het nieuwe album van de Finse band Nightwish heeft een Nederlands tintje. Zangeres Floor Jansen maakt sinds 2013 deel uit van de groep.

 
 

Mogelijk Downton Abbey film op komst

Afgelopen week kwam het nieuws dat Downton Abbey na zes seizoenen ermee stopt. Hiermee lijkt het nog niet afgedaan met de populaire serie.

 
 

VIDEO: Acteurs voordat ze Hollywood bereikten

Van aambeienzalf reclame tot Oscarnominaties. Brad Pitt, Leonardo DiCaprio, Anne Hathaway en Mila Kunis debuteerden allemaal in reclamespots.

 
 

Freek de Jonge wordt filmambassadeur

Freek de Jonge en zijn vrouw Hella worden Nederlandse ambassadeurs van filmeducatie. Zij zijn gevraagd door filminstituut Eye.

 
 

Leven 'duivelskind' Michaela De Prince verfilmd

Het bevlogen levensverhaal van Michaela DePrince die van oorlogswees in Sierra Leone uitgroeit tot wereldberoemde ballerina, wordt verfilmd.

 
 

De Ontsnapping opgedragen aan Rik Mayall

De verfilming van het boek De Ontsnapping van Heleen van Royen is opgedragen aan de vorig jaar overleden Rik Mayall.

 
 

Latent talent

Elise van ’t Laar maakt indruk in ’Tussen 10 en 12’

Elise van ’t Laar doet er vooral het zwijgen toe in Tussen 10 en 12. Saai is dat geen moment, wat pleit voor deze jonge actrice. Drie jaar geleden rondde zij de Toneelschool in Arnhem af, nu gaat ze met kleine maar betekenisvolle stapjes een ongetwijfeld mooie carrière tegemoet. Want met talent kom je een end.

 
 

Bradley Cooper wil regiedebuut met Beyoncé

Bradley Cooper is in onderhandeling met Warner Bros om zijn regiedebuut te maken. De acteur hoopt Beyoncé voor de hoofdrol te strikken.

 
 

Lea Michele pakt eerste hoofdrol

Lea Michele heeft haar eerste filmhoofdrol te pakken. De Glee-actrice zal naast Kate Upton te zien zijn in The Layover

 
 

Mad Max 4 beleeft première in Cannes

Mad Max: Fury Road, het vierde deel in de beroemde post-apocalyptische filmreeks, beleeft zijn wereldpremière op het Festival van Cannes.

 
 

Misbruik van godsdienst

Filmrecensie: ‘Timbuktu’

De Islamitische Politie kamt alle straten van de Malinese hoofdstad uit in de opening van Timbuktu.

 
 

Creatief met stijgbeugels

Filmrecensie: ‘The gunman’

’De Godfather van het Geriatrische Actiefilm-genre’ wordt Pierre Morel al gekscherend genoemd. Inderdaad blies de Franse regisseur met Taken de carrière van oudgediende Liam Neeson weer leven in.

 
 

Donderslag bij heldere hemel

Filmrecensie: ‘Tussen 10 en 12’

Met een klop op de deur wordt de tijd stil gezet. Twee geüniformeerde agenten willen even binnenkomen in Tussen 10 en 12. Ze hebben een verdrietige mededeling.

 
 

Kasteelroman in oorlogstijd

Filmrecensie: ‘Suite Française’

Soms is het verhaal achter een film interessanter dan de film zelf. In 1942 werd de Parijse Jodin Irène Némirovsky gedeporteerd en in Auschwitz vermoord.

 
 

Vijftig tinten zwart

Filmrecensie: ‘The major’

Op weg naar de problematische bevalling van zijn vrouw trapt hoofdagent Sobolev (Denis Shvedov) het gaspedaal diep in.

 
 

Roepende in de woestijn

Filmrecensie: ’Durak (The fool)’

Dima is een Russische loodgieter met ambities. Met behulp van een avondstudie hoopt hij zich op te werken tot ingenieur.

 
 

Fifty Shades-regisseur voelt niets voor sequels

Sam Taylor-Johnson wilt geen opvolgers van Fifty Shades meer maken. De regisseur zou het niet eens zijn met de regels die ze van E.L. James, de schrijver van de bestseller, opgelegd kreeg.

 
 

Fast & Furious 7 opgedragen aan Paul Walker

Het zevende deel in de reeks Fast & Furious-films is opgedragen aan overleden hoofdrolspeler Paul Walker.

 
 

Tweevoudig Oscarwinnaar Sean Penn debuteert als actieheld in ’The gunman’

‘Hollywood is failliet’

Mocht Sylvester Stallone een Expendables 4 overwegen, dan kan hij meteen een nieuwe acteur aan zijn cast van ouwe rouwdouwers toevoegen. Want in The gunman maakt nu ook Sean Penn (54) zijn debuut als actieheld. Hoewel... „Ik heb liever niet dat je deze film een actiefilm noemt”, stelt Penn in Parijs. „Dat is als zeggen dat Meryl Streep een sexy blond wijf is. Zowel Meryl als The gunman zijn veel meer.”

 
 

Tom Ford en George Clooney maken film

Tom Ford heeft de filmsmaak goed te pakken. Berichten gaan rond dat de modeontwerper en George Clooney de verfilming van het boek ‘Tony en Susan’ gaan maken.