• Home
  • TV
  • Film
    • Film Recensies
  • Muziek
  • Podium
  • Radio & TV

Film Roel Reiné in Amerikaanse bioscopen

De Amerikaanse film The Condemned II krijgt een release in de Amerikaanse bioscopen. Het is voor het eerst dat een Amerikaanse productie van Reiné in theaters in de VS te zien is.

 
 

Bette Midler in boekverfilming Freak Show

Actrice Bette Milder (69) heeft een hoofdrol gescoord in de boekverfilming van James St. James' bestseller Freak Show.

 
 

Rampling en Waltz krijgen ereprijzen Academy

Acteurs Charlotte Rampling en Christoph Waltz worden dit jaar door de European Film Academy geëerd met twee speciale oeuvreprijzen.

 
 

Mees Kees-film wint op festival Frankfurt

De film Mees Kees op de Planken heeft de publieksprijs gewonnen op het 38e Lucas International Filmfestival in Frankfurt. Eerder viel een andere Mees Kees ook al in de prijzen op dit festival, meldt de distributeur. De vierde film over Mees Kees draait vanaf kerst in de bioscoop.

 
 

Door tot en met deel 8

Nog vier Transformers op komst

De eerste Transformers met Megan Fox en Shia LaBeouf in de hoofdrollen dateert uit 2007. Als het aan de makers ligt, komen er na deel 5 nog minstens drie films bij.

 
 

Nieuwe sinterklaasfilm zaterdag in première

De vierde bioscoopfilm in de De Club van Sinterklaas reeks gaat komende zaterdag in première in Ede.

 
 

Kirsten Dunst haalt uit naar filmindustrie

Kirsten Dunst vindt dat films tegenwoordig te veel op elkaar lijken. Volgens de actrice is de creativiteit in Hollywood verdwenen en is geld de boosdoener.

 
 

Jennifer Hoffman erg gewild

Jennifer Hoffman heeft het er maar druk mee. De actrice is niet alleen te zien in de populaire serie Dokter Tinus maar ook in drie rollen op het witte doek.

 
 

Goud voor film Jeroen van Koningsbrugge

De thriller Schone handen, met in de hoofdrollen Jeroen van Koningsbrugge en Thekla Reuten, heeft meer dan 100.000 bezoekers getrokken.

 
 

Glastonbury binnen een halfuur uitverkocht

Het populaire muziekfestival Glastonbury is voor volgend jaar alweer uitverkocht. Alle 120.000 kaarten voor het openluchtfestival gingen zondag binnen een halfuur over de toonbank.

 
 

Fassbender 'bestudeerde' Ashton Kutcher

Michael Fassbender is niet de meest voor de hand liggende hoofdrolspeler in een nieuwe film over Apple-oprichter Steve Jobs.

 
 

Nederlandse film wint grote Russische prijs

De Nederlandse documentaire If Mama Ain’t Happy, Nobody’s Happy heeft een prijs in de wacht gesleept op het Internationale Filmfestival 'Message to Men' in Sint Petersburg. Dit is het grootste documentairefestival van Rusland.

 
 

Junkie XL maakt soundtrack voor Deadpool

De Nederlandse componist Tom Holkenborg, beter bekend als Junkie XL, gaat de soundtrack maken voor de nieuwe superheldenfilm Deadpool.

 
 

Terstall wint prijs op festival in VS

Regisseur Eddy Terstall heeft zaterdagavond de World Cinema Award in ontvangst genomen tijdens het Woodstock Film Festival.

 
 

Slavenpakje prinses Leia geveild

Het beroemde slavenpakje van prinses Leia uit Star Wars heeft bij een veiling omgerekend 85.000 euro opgebracht.

 
 

Helen Mirren (70) weigert naaktscènes

Actrice Helen Mirren (70) wil geen naaktscènes meer doen. De Britse actrice vindt het prettig dat filmmakers dat op haar leeftijd ook niet meer van haar verwachten.

 
 

Staande ovatie voor Bassie en Adriaan

Bas en Aad van Toor, beter bekend als Bassie en Adriaan, hebben zaterdagmiddag een staande ovatie gekregen na afloop van de première van hun eerste speelfilm.

 
 

Gluckauf grote winnaar Gouden Kalveren

De arthousefilm Gluckauf, over de verstikkende relatie tussen een werkloze mijnwerker en zijn zoon, is vrijdagavond de grote winnaar geworden op het Gala van de Nederlandse film. De film van regisseur Remy van Heugten won vier prijzen, waaronder die voor beste regie en beste film.

 
 

Georgina Verbaan verkozen tot beste actrice

Het Gouden Kalf voor de beste actrice is gewonnen door Georgina Verbaan, die de hoofdrol had in De Surprise.

 
 

Martijn Fischer is beste acteur

Martijn Fischer heeft vrijdagavond in Utrecht een Gouden Kalf gewonnen in de categorie Beste Acteur.

 
 


17.7 °C
ZZO3
 
files 289
169 km.
Beurs AEX
AEX 439.24
+ / - +0.54%