• Home
  • Film
  • Muziek
  • Podium
  • RTV

Michiel de Ruyter best bezocht film

Het epos over zeeheld Michiel de Ruyter was donderdag de best bezochte film in de Nederlandse bioscopen. De film van regisseur Roel Reiné is inmiddels al door 13.000 mensen gezien. Dat blijkt uit de cijfers van de Nederlandse bioscopen.

De cast van Michiel de Ruyter

'Val Kilmer geopereerd aan keeltumor'

Acteur Val Kilmer is deze week opgenomen in het ziekenhuis. Volgens TMZ kwam er bloed uit zijn keel, waarna meteen het alarmnummer werd gebeld.

 
 

Trailer Game of Thrones seizoen 5 gelekt

Een speciale trailer van het vijfde seizoen van de HBO-serie Game of Thrones is gelekt. De extra lange versie werd getoond in IMAX-bioscopen. Iemand filmde de trailer en zette de beelden die op YouTube. Eerder dan gepland is het nieuwe, twee minuten durende voorproefje dus te zien.

 
 

'Volle vrouw is succesvoller'

Rebel Wilson is niet van plan om af te vallen. Volgens de actrice is haar volle figuur juist goed voor haar filmcarrière.

 
 

'Kalveren willen Hollywoodje spelen'

Gezaghebbende Nederlandse regisseurs reageren vrijdag kritisch op het plan van het Nederlands Film Festival om de Gouden Kalveren voortaan volgens het Oscarsysteem uit te reiken. Leden van de Dutch Academy, een club van Nederlandse filmprofessionals, bepalen voortaan middels stemmen wie de prijzen gaat winnen.

 
 

Jim Parsons kruipt in huid van God

Jim Parsons heeft een bijzondere theaterrol te pakken. De Big Bang Theory-ster gaat de rol van God vertolken in het komische toneelstuk An Act Of God.

 
 

Ko Zandvliet wil rauwheid behouden

Nederland kan komend voorjaar niet om Ko Zandvliet heen. De jonge acteur is deze maand te zien in de telefilms Sunny Side Up en Dames 4, en op het IFFR ging deze week het drama Tussen 10 en 12 waarin hij een hoofdrol speelt in première. Bovendien staan er voor zijn band Jungle by Night de komende maanden vele tientallen optredens in binnen- en buitenland op de agenda.

 
 

A Single Life in museum

De korte Nederlandse animatie A Single Life, die eind februari kans maakt op een Oscar, is vanaf zaterdag in het museum te zien. Het is een van de titels die centraal staat in de expositie Move on! in Kunsthal KadE in Amersfoort, waar tot half mei honderd jaar animatiefilms wordt gevierd.

 
 

Michiel de Ruyter best bezocht film

Het epos over zeeheld Michiel de Ruyter was donderdag de best bezochte film in de Nederlandse bioscopen. De film van regisseur Roel Reiné is inmiddels al door 13.000 mensen gezien. Dat blijkt uit de cijfers van de Nederlandse bioscopen.

 
 

Nieuw stemsysteem voor Gouden Kalveren

De toekenning van de Gouden Kalveren, de Nederlandse filmprijzen, wordt voortaan niet meer bepaald door een jury. Het Nederlands Filmfestival gaat een nieuw stemsysteem invoeren, waarbij de makers zelf bepalen wie de prijzen krijgt. Het systeem wordt gemodelleerd naar de Oscars, die ook op die manier werken.

 
 

Dode op set nieuwe film Martin Scorsese

Op de set van de nieuwe film van regisseur Martin Scorsese is een dode gevallen.

 
 

Eerste Duitse bioscoopfilm over Anne Frank

Lea van Acken speelt de hoofdrol in de eerste Duitse bioscoopfilm over het dagboek van Anne Frank, die eind dit jaar in de bioscopen te zien zal zijn. Begin deze week zijn de opnames in Keulen begonnen, liet de productiemaatschappij donderdag weten. Van Acken (1999) kreeg bekendheid door haar rol in de film Kreuzweg (2014), waarin zij de diep gelovige vrouw Maria speelde.

 
 

Rita Ora treedt op tijdens uitreiking Oscars

Rita Ora heeft bevestigd dat ze op zal treden tijdens de uitreiking van de Oscars 22 februari.

 
 

Kristallen Film voor Het Nieuwe Rijksmuseum

Het Nieuwe Rijksmuseum: De Film heeft donderdag een Kristallen Film ontvangen. Meer dan 10.000 bezoekers zagen de documentaire in de bioscoop.

 
 

Jelka van Houten in speelfilm Waldstille

Jelka van Houten en Johan Leysen spelen de hoofdrollen in de nieuwe Nederlandse speelfilm Waldstille.

 
 

Poep, pies en politiek

Filmrecensie: 2,5 ster voor de omstreden film The interview

Dankzij de lange tenen van Noord-Korea gaat The interview de geschiedenis in als de film met de ‘allerbeste marketingcampagne’ ooit. De dictatuur was gekwetst door de komedie en hackte daarom de servers van filmstudio Sony. Uit angst voor verdere aanslagen werd in Amerika de film grotendeels teruggetrokken. Hier in Nederland is vanaf vandaag wel in de bioscoop te zien of The interview een cyberaanval waard was.

 
 

Romantisch samen zelfmoord plegen

Filmrecensie: Amour Fou

Echte liefde is samen sterven, vindt de depressieve dichter Heinrich von Kleist. En dus zoekt hij iemand om zelfmoord mee te plegen. Zijn geliefde nicht voelt daar weinig voor, maar de getrouwde Henriette blijkt een zwak voor zijn werk te hebben.

 
 

Verboden te zingen

Filmrecensie: Sawsans geheime missie

Ze zijn allebei immigrant, of eigenlijk ook weer niet. Karl (Sylvester Byder) komt uit een streng-christelijk vissersdorpje en gaat met zijn moeder in het multiculturele Kopenhagen wonen. Sawsan (Malika Sia Paul) is van Turkse komaf, maar is net als haar ouders in Denemarken geboren. Zij zingt en speelt gitaar, hij is handig met beats. Dat blijkt in Sawsans geheime missie het begin van een mooie vriendschap en een vruchtbare creatieve samenwerking.

 
 

Zo vader, zo zoon

Filmrecensie: Gluckauf

Zijn zoon is z’n alles. Veel meer om voor te leven heeft Lei (Bart Slegers) dan ook niet. Dat legt grote druk op een relatie die toch al niet geweldig is in Gluckauf, een indringend sociaal drama in Limburgs dialect over verstikkende liefde en slechte voorbeelden.

 
 

Bezeten Alzheimer-patiënt

Filmrecensie: The taking of Deborah Logan

Films als The Blair Witch project en Paranormal activity hebben bewezen dat je met een paar goedkope camera’s een gigantische horror-hit kunt maken. Voor tal van filmmakers aanleiding om hetzelfde trucje ook eens te proberen. Meestal bakken ze er niets van, zoals met The taking of Deborah Logan.

 
 

Meiden zoeken zichzelf

Filmrecensie: Girlhood

Wie ben ik? Vooral tieners worstelen met die vraag. De Franse cineaste Céline Sciamma maakte met Girlhood haar derde film op rij over hun vaak moeizame weg naar volwassenheid.