• Home
  • TV
  • Film
    • Film Recensies
  • Muziek
  • Podium
  • Radio & TV

Holocaust-film toch in de bios

Een film die werd gemaakt in opdracht van de Britse overheid met beelden van concentratiekampen net na de bevrijding in de Tweede Wereldoorlog zal zeventig jaar nadat deze werd opgenomen voor het eerst in de bioscoop draaien.

Holocaust-film toch in de bios

Scholen VS krijgen gratis dvd van Selma

Producent Paramount gaat elke school in de Verenigde Staten een dvd sturen van de film Selma.

 
 

Nederlandse Oscarwinnaar maakt nieuwe film

De Nederlandse regisseur Michael Dudok de Wit werkt aan een nieuwe animatiefilm. Hij geeft een eerste presentatie van het project, The Red Turtle, op het Filmfestival van Cannes.

 
 

Eerste foto van Jared Leto als Joker

FOTO - David Ayer, regisseur van de film Suicide Squad, heeft de eerste officiële foto van Jared Leto als Joker online gezet. Ayer zette de foto zaterdag op Twitter om de verjaardag van de Batman-schurk te vieren.

 
 

Isa Hoes allang weer klaar voor man

Actrice Isa Hoes ontdekte op de set van de opname van de film de Ontsnapping dat haar lichaam weer klaar is voor een man.

 
 

Willem Voogd in Knielen op bed violen-film

De opnames van de langverwachte verfilming van het boek Knielen op een bed violen gaan volgende maand eindelijk van start. Naast hoofdrolspelers Barry Atsma en Noortje Herlaar, die beide al waren aangekondigd, zijn ook acteurs Willem Voogd (Mees Kees), Gijs Scholten van Aschat en Marcel Hensema (Hollands Hoop) in de film te zien.

 
 

Data vervolg Fifty Shades onthuld

De makers van Fifty Shades of Grey hebben bekend gemaakt wanneer deel 2 en 3 uit zullen komen. Dat worden weer stomende Valentijnsdagen...

 
 

Trailerprimeur Code M

Video: Bekijk hier als eerste de trailer van de nieuwe Nederlandse film Code M. Wij mogen ook gelijk onthullen wie de titelsong gaat zingen!

 
 

Beledigde acteurs lopen weg van filmset

Adam Sandler schoffeert Indianen

Een groep Indiaanse acteurs is beledigd weggelopen van de set van Adam Sandlers film The Ridiculous 6. De grappen zouden voor hen te aanstootgevend zijn.

 
 

Topdrukte bij Nederlande première Avengers: Age of Ultron

De nieuwe actiefilm Avengers: Age of Ultron heeft het record gevestigd voor de grootste opening voor een Marvel-titel ooit in Nederland.

 
 

Strip Agent 327 krijgt animatiefilm

Animatiestudio Blender en filmproducent Fu Works gaan een avondvullende animatiefilm maken van de stripreeks Agent 327 van tekenaar Martin Lodewijk.

 
 

Idris Elba pakt grote rol in Star Trek 3 

De Britse acteur Idris Elba gaat in een grote rol spelen in de gloednieuwe Star Trek-film.

 
 

E.L. James huurt echtgenoot voor Fifty Shades 2

Fifty Shades of Grey schrijfster E.L. James heeft na de ruzie met scriptschrijver Kelly Marcel haar eigen echtgenoot maar ingehuurd voor het script.

 
 

Surfend naar de vrijheid

Filmrecensie: Atlantic

Het zeil van zijn surfplank is genoeg als deken en met wat tape over de dikke blaren op zijn handen kan hij wel weer verder. Fettah heeft geen zin meer om langer te blijven dralen.

 
 

Ouderwets sterk

Filmrecensie: It follows

Een meisje rent angstig haar huis uit in de opening van It follows. Waar ze voor op de vlucht is? Niemand die iets raars ziet. Maar de volgende ochtend wordt haar gruwelijk gehavende lichaam op het strand gevonden.

 
 

Voetjebal

Filmrecensie: Next goal wins

In deze geweldige documentaire volgen we het allerslechtste voetbalteam ter wereld: Amerikaans-Samoa.Op het eiland in de zuidelijke Grote Oceaan is men het debacle van 2001, toen het team met 31-0 van Australië verloor, nog niet te boven.

 
 

Rauw gezinsdrama

Filmrecensie: Hungry hearts

In 2008 en 2012 keek Nederland vol verbazing (en verontwaardiging) naar Rauw en Rauwer. In deze documentaires van Anneloek Sollart zagen we hoe moeder Francis zoon Tom alleen maar rauw, ongekookt en onverwarmd voedsel te eten gaf.

 
 

Hypnotiserende animatie

Fimrecensie: When Marnie was there

Wat Walt Disney en Pixar zijn voor Hollywood, is Studio Ghibli voor de Japanse cinema. Al decennialang levert dit gerenommeerde productiehuis oogstrelende animatiefilms af. Zo heel af en toe haalt zo’n pareltje ook de filmhuizen hier, zoals When Marnie was there.

 
 

Betoverend spookverhaal

Filmrecensie: O apóstolo

Iedereen is gek op spookverhalen, ook Fernando Cortizo. Als ukkie luisterde de Spaanse regisseur ademloos naar Santa Compaña, een mythe uit zijn geboortestreek Galicië over middernachtelijke processies van gekwelde dode zielen.

 
 

Superkrachten opnieuw gebundeld

Filmrecensie: Avengers: Age of Ultron

De verstokte fans hebben er drie jaar op moeten wachten, maar nu is het moment eindelijk daar. Superhelden-dreamteam de Avengers komt weer de bioscopen in stormen.

 
 

'Amper vrouwelijke regisseurs in Hollywood'

Vrouwelijke filmregisseurs zijn vooral actief in de wereld van onafhankelijke films, maar schitteren door afwezigheid in de grote filmindustrie.