• Home
  • Film
  • Muziek
  • Podium
  • RTV

Birdman recenseert zichzelf

Video: Humor kan de makers van ‘Birdman’ niet ontzegd worden. Ter promotie van de film lieten ze een actiepoppetje produceren, dat zegt dat hij het allemaal maar ‘filosofische stierenstront’ vindt.

Birdman recenseert zichzelf

Politie op bezoek bij Fifty Shades-regisseur

 Regisseuse Sam Taylor-Johnson van Fifty Shades Of Grey heeft bezoek gehad van de politie. De agenten waren opgetrommeld omdat in het huis van de regisseur en acteur Aaron Taylor-Johnson een machinegeweer was opgemerkt.

 
 

Animatie A Single Life Oscar-inzending

De korte animatiefilm A Single Life van Job Roggeveen en zijn studio Job, Joris en Marieke wordt komend jaar de Nederlandse inzending voor de Oscars in de categorie Best Animated Short Film.

 
 

Minder films op filmfestival Rotterdam

Het Internationaal Film Festival Rotterdam (IFFR) snijdt in het aantal films. Op de volgende editie, in januari 2015, wil het festival zo'n 20 procent minder films laten zien dan voorheen. Dat liet de organisatie donderdagavond weten.

 
 

Birdman recenseert zichzelf

Video: Humor kan de makers van ‘Birdman’ niet ontzegd worden. Ter promotie van de film lieten ze een actiepoppetje produceren, dat zegt dat hij het allemaal maar ‘filosofische stierenstront’ vindt.

 
 

Emma Stone geniet van angst
 

Emma Stone was op de set van ´Birdman´ doodsbang om te falen. ,, En op de een of andere manier voelde dat heel goed “, vertelt de Amerikaanse actrice tijdens een interview in Venetië.

 
 

'Saskia Noort niet blij met Eetclub-verfilming'

Thrillerschrijfster Saskia Noort bemoeit zich actief met het schrijven van het script voor de verfilming van haar boek Koorts.. „Ik vind het moeilijk dat mensen met je werk aan de haal gaan.” Zonder het boek te noemen is het duidelijk dat ze ontevreden was over de film De Eetclub.

 
 

Hadewych Minis speelt Rachel Hazes in film
 

Fedja van Huêt en Hadewych Minis zijn toegevoegd aan de cast van de bioscoopfilm Bloed, zweet & tranen.

 
 

Stijlvol geweld

Filmrecensie| Sin City: A dame to kill for

Door grote successen als Guardians of the galaxy en de vervolgen op Captain America en X-men, zou je bijna vergeten dat een stripverhaal ook een hele andere film op kan leveren. Regisseurs Robert Rodriguez en Frank Miller laten na negen jaar opnieuw zien hoe.

 
 

Kolkende lucht

Filmrecensie| Into the storm

Waaien moet ’t en waaien zal ’t in Into the storm. Achttien jaar na Jan de Bonts Twister laat regisseur Steven Quale een nieuw groepje personages jagen op tornado’s. Pete (Matt Walsh), de aanvoerder van het stel, hoopt unieke beelden te kunnen schieten voor een documentaire. Zijn doel: doordringen tot het oog van de storm.

 
 

Hollywood op de pijnbank

Filmrecensie| Maps to the stars

Hollywood staat er gekleurd op in Maps to the stars. De Canadese cultregisseur David Cronenberg wekte het messcherpe scenario van Bruce Wagner met bijna sardonisch genoegen tot leven. Vooral Julianne Moore  voor haar rol bekroond in Cannes - laat hij schitteren.

 
 

Dubbelleven

Filmrecensie| The third side of the river

De 19-jarige Nico is de man des huizes. Niet dat hij dat zelf graag wil, maar het is niet anders met zo’n vader. De vraag is hoe lang de rustig ogende jongen dit nog trekt, in het Argentijnse drama The third side of the river.

 
 

Oscarwinnaar geeft workshop op NFF

De Nederlandse special effects-virtuoos Erik Jan de Boer gaat een workshop geven op het Nederlands Film Festival. De 'visual supervisor' was vorig jaar medeverantwoordelijk voor de effecten in het epos Life of Pi, die met vier Oscars werd bekroond.

 
 

Oprah Winfrey speelt pooier

Oprah Winfrey heeft een uitdagende filmrol te pakken. Ze gaat de rol van de bordeeluitbatende oma van komiek Richard Pryor spelen in zijn biopic.

 
 

Snoop Dogg rol voor Keith Stanfield

Acteur Keith Stanfield gaat de rol van Snoop Dogg op zich nemen in de N.W.A biopic ‘Straight Outta Compton’.

 
 

Bondagefilm van Ate de Jong geweerd

De martelthriller Deadly Virtues: Love. Honour. Obey van regisseur Ate de Jong (Het Bombardement) zal niet in de Nederlandse bioscopen vertoond worden.

 
 

49 Wereldpremières op filmfestival Venetië

TOP 7|  Films in de strijd om Gouden Leeuw

De strijd om de Gouden Leeuw barst vandaag los op het Lido di Venezia,  het strandeiland dat onderdak biedt aan het oudste filmfestival ter wereld. Bekijk hier een top 7 van de films waar onze filmspecialist Marco Weijers naar uitkijkt.

 
 

Film Mexicaan opent filmfestival Venetië

Met de vertoning van de film Birdman van de Mexicaanse regisseur Alejandro González Iñárritu begint woensdagavond het 71e filmfestival van Venetië. De zwarte komedie over een acteur in verval dingt met 19 andere films mee naar de belangrijkste prijs, de Gouden Leeuw, waarvan de winnaar op zaterdag 6 september wordt bekendgemaakt.

 
 

Gouden Kalf voor Burny Bos

Filmproducent Burny Bos wordt op 24 september tijdens de openingsavond van het Nederlands Film Festival (NFF) geëerd met het Gouden Kalf voor de Cultuurprijs. Dat heeft het bestuur van het NFF bekendgemaakt.

 
 

108 films in race om Gouden Kalveren

In totaal maken 108 films dit jaar tijdens het Nederlands Film Festival kans op een Gouden Kalf. De prestigieuze filmprijzen worden uitgereikt in 21 categorieën, waarvan de vakjury het eindoordeel velt over 19 beeldjes; één wordt toegekend door het festivalbestuur en één komt toe aan de film die volgens het publiek de prijs verdient.

 
 

Langste film ooit uit in 2020

Een Zweedse multimedia-artiest is bezig met autobiografische film die 720 uur (30 dagen) duurt. Ambiance wordt de langste film ooit.