• Home
  • Film
  • Muziek
  • Podium
  • RTV

INTERVIEW met 'Pak van mijn Hart' acteur

Bruijning wil vooral zijn talent tonen

Even twijfelde Benja Bruijning (30) over zijn aandeel in Pak van mijn hart. Bang dat hij voor altijd te boek zou staan als ’die mooie jongen uit romantische komedies’. Niet helemaal denkbeeldig na zijn eerdere zwijmeloptreden in Alles is familie.

 Benja Bruijning speelt in ’Pak van mijn hart’ de voormalige soapster Tom, die zijn werk en relaties niet zo serieus neemt. Tot de aantrekkelijke Julia (Chantal Janzen) zijn leven binnenwandelt.

Wortels trekken

Filmrecensie| Infiltrant

De veelbelovende politiecarrière van Sam (Nasrdin Dchar) lijkt na een gewelddadige arrestatie in de kiem te worden gesmoord. Totdat hij het aanbod krijgt om zich als undercoveragent te bewijzen. Met gebruik van zijn Marokkaanse 'roots'dient hij het vertrouwen te winnen van een beruchte drugsfamilie, die daarna een gevoelige slag moet worden toegebracht.

 
 

Bill Murray heilig verklaard

Filmrecensie| St. Vincent

Hij vloekt. Hij gokt. Hij zuipt. En van een zonnig karakter kunnen we de titelheld in St. Vincent ook al niet bepaald betichten. Een kolfje naar de hand van acteur Bill Murray. Hij weet het ogenschijnlijke chagrijn van dit soort personages steevast van een gouden randje te voorzien.

 
 

Gevallen helden

Filmrecensie| Fury

Oorlog ontmenselijkt. Soldaten worden niet alleen gehard in de strijd, ze stompen af. Morele kompassen draaien dol als overleven het enige doel wordt. Daar is niets heldhaftigs aan, maakt filmmaker David Ayer duidelijk in Fury. Om vervolgens zijn eigen stelling te ondergraven.

 
 

In het hoofd van een blinde

Filmrecensie| Blind

Hoe verbeeld je blind zijn? Het lijkt onmogelijk, maar de Noorse filmmaker Eskil Vogt krijgt het voor elkaar. Blind is een intrigerende duik in het brein van een vrouw die haar gezichtsvermogen kwijtraakt.

 
 

Corrupt Rusland

Filmrecensie| Leviathan

Kunst reflecteert veelal de staat van een land. En die van het nieuwe Rusland is (volgens Andrej Zvjagintsev) ronduit deplorabel. Met Leviathan zoomt de regisseur in op Kolja, een automonteur in een desolaat vissersplaatsje die onverwacht bezoek krijgt van burgemeester Sergejevitsj. Of Kolja voor de bouw van een kerk even zijn huis en land wil afstaan. Als de monteur een advocaat inhuurt, grijpt Sergejevitsj naar dwingender middelen.

 
 

Brad Pitt niet in de Bob Marley biopic

Nadat onlangs foto's online waren verschenen waarop Brad Pitt te zien was met dreadlocks werd flink gespeculeerd of de acteur in de film over het leven van Bob Marley ging spelen.

 
 

Meryl Streep wordt operazangeres

Meryl Streep gaat de rol van de Amerikaanse socialite Florence Foster Jenkins vertolken in een biopic van regisseur Stephen Frears.

 
 

Gekken aan de macht

Filmrecensie| Stonehearst Asylum

Een jonge arts vindt de behandeling van patiënten in een gekkenhuis wel erg ongebruikelijk. Edward mag überhaupt blij zijn dat hij zo’n mooie stageplek heeft gevonden. Tot hij in de kelder de echte leiding van het tehuis aantreft, opgesloten en uitgehongerd.

 
 

Verlangen naar verlossing

Filmrecensie| Araf

Halverwege tussen niets en nergens staat een wegrestaurant. Auto’s en vrachtwagens gaan er in de Turkse film Araf ronkend aan voorbij of stoppen slechts voor een snelle hap. Anders is dat voor keukenhulp Zehra en ober Olgun: zij komen er nooit weg.

 
 

Eddie Murphy werkt aan comeback

Het is alweer acht jaar geleden dat Eddie Murphy een Golden Globe won met zijn vertolking van Jimmy "Thunder" Early in Dreamgirls. De acteur heeft na een lange afwezigheid eindelijk weer een grote rol te pakken.

 
 

Film met Daan Schuurmans verovert prijzen

De Nederlandse jeugdfilm Finn, met in de hoofdrollen Daan Schuurmans en Hanna Verboom, heeft weer twee prijzen in de wacht gesleept.

 
 

 Hoofdbrekens om knappe kop

’Pak van mijn hart’-acteur Benja Bruijning wil vooral zijn talent tonen

Even twijfelde Benja Bruijning (30) over zijn aandeel in Pak van mijn hart. Bang dat hij voor altijd te boek zou staan als ’die mooie jongen uit romantische komedies’. Niet helemaal denkbeeldig na zijn eerdere zwijmeloptreden in Alles is familie.

 
 

WIN! VIP kaarten nieuwe film Pak van mijn Hart

Wij mogen speciale kaarten weggeven voor de nieuwe Nederlandse film Pak van mijn Hart van regisseur Kees van Nieuwkerk, met in de hoofdrollen Benja Bruijning, Fedja van Huêt, Chantal Janzen en Halina Reijn.

 
 

'The Hobbit' duurste trilogie ooit

Voor regisseur Peter Jackson lijkt alles mogelijk als het om zijn creaties gaat.Zo heeft het maken van de drie The Hobbit-films tot nu toe maar liefst een half miljard euro gekost.

 
 

Pamela Teves in nieuwe 48 Dagen-film

Actrices Pamela Teves (OnM) en Isis Cabolet (Lucia de B) zijn toegevoegd aan de cast van het nieuwe film project 48 Dagen.

 
 

Elise Schaap wint Roemeense filmprijs

Actrice Elise Schaap is op een filmfestival in Roemenië bekroond als beste actrice voor haar rol in Afscheid van de maan.

 
 

Première in kazernebios

De grote mogelijkheden op de veelal goed geoutilleerde kazernes in ons land worden onder druk van de recente defensiebezuinigingen meer dan ooit gedeeld met de burgerbevolking.

 
 

Racismesatire zorgt voor opschudding in VS

De satire Dear White People is een grote hit in de Amerikaanse bioscopen. De film, die vertelt over een radiostation op een universiteit dat alledaags racisme tegen het licht houdt, deed het het afgelopen weekend opvallend goed in de elf zalen in grote steden waar de komedie te zien was.

 
 

Gouden Film voor Dummie de Mummie

De Nederlandse jeugdfilm Dummie de Mummie heeft in één week tijd meer dan 100.000 bezoekers getrokken. Daarom is de hit bekroond met een Gouden Film.

 
 

Première Aanmodderfakker in MediaMarkt

De tragikomedie Aanmodderfakker beleeft zaterdagavond 1 november een speciale voorpremière in de Media Markt Amsterdam ArenA.