• Home
  • TV
  • Film
    • Film Recensies
  • Muziek
  • Podium
  • Radio & TV

Korte film gaat in op verwarring na aanslagen

Een groep jonge Nederlandse filmmakers heeft een korte film gemaakt in een reactie op de recente golf van geweld in de wereld. We All Don't Want To Be Afraid Anymore gaat in op de gevoelens van angst en verwarring over de gebeurtenissen in Parijs, Beiroet, Kabul, Egypte en Mali.

 
 

Teun Kuilboer pakt hoofdrol in Kinshasa

Teun Kuilboer speelt de hoofdrol in Kinshasa. Dat maakte CineCrowd vrijdag bekend. Kinshasa is het nieuwe project van filmmaker Hyo Kaag.

 
 

Idris Elba ging bijna dood op filmset Ghana

Het scheelde weinig of Idris Elba had de opnames van de film Beasts Of No Nation in Ghana niet overleefd. De acteur gleed bijna twee meter naar beneden bij een hoge waterval.

 
 

Daniel Radcliffe nieuwsgierig naar nieuwe Harry Potter

Daniel Radcliffe is heel nieuwsgierig naar de acteur die Harry Potter gaat spelen. Radcliffe, die de tovenaarsleerling in acht films speelde, kan dan ook niet wachten tot het verhaal over Harry verdergaat op het toneel.

 
 

Paranormale speurder

Filmrecensie: Solace

Aan Anthony Hopkins en Colin Farrell ligt het niet, maar Solace is te veel een cliché-politiethriller om te kunnen overtuigen.

 
 

Hitler wordt wakker

Filmrecensie: Er ist wieder da

Hitler leeft! Niet alleen in Er ist wieder da, de satirische bestseller van Timur Vermes. Der Füher wandelt in de gelijknamige verfilming van David Wnendt ook rond in het hedendaagse Duitsland. En geeft acteur Oliver Masucci hem niet overtuigend gestalte, dan leeft hij wel in de harten van hardnekkige fans.

 
 

Over de kook

Filmrecensie: Burnt

Dat sterrenkoks vaak heetgebakerd zijn weten we uit documentaires als Fucking perfect met onze eigen Sergio Herman in de hoofdrol. In de film Burnt speelt Hollywood-acteur Bradley Cooper de rol van kookwonder Adam Jones, de man die in Parijs twee Michelinsterren verspeelde door drank en drugs.

 
 

Spielberg in topvorm

Filmrecensie: Bridge of spies

De Koude Oorlog is op z’n hoogtepunt als in New York de Russische spion Rudolf Abel wordt gearresteerd. Verzekeringsadvocaat James B. Donovan (Tom Hanks) krijgt de ondankbare taak deze staatsvijand te verdedigen en weet hem te behoeden voor de doodstraf. Dat is goed nieuws, ook voor de Amerikaanse U2-piloot Gary Powers.

 
 

Oscarwinnend scenarist Aaron Sorkin ziet ’Steve Jobs’ als impressionistisch schilderij

Lastig portret

De man is dood, de mythe leeft voort. Vier jaar na het overlijden van Steve Jobs wordt hij voor de tweede keer in een speelfilm geportretteerd, nu met Oscarwinnaar Aaron Sorkin als scenarist. Hem spraken we in Londen.

 
 

Jennifer Lawrence wil comedy regisseren

Actrice Jennifer Lawrence wil regisseur worden. De eerste regieklus van de Hunger Games-ster staat zelfs al in de steigers.

 
 

A Strange Love Affair with Ego wint op IDFA

A Strange Love Affair with Ego van Ester Gould heeft de prijs voor beste Nederlandse documentaire gewonnen op het International Documentary Film Festival Amsterdam (IDFA). Ze kreeg hiervoor een bedrag van 7500 euro.

 
 

Clooney, Cooper en Depp in geflopte films

Een beroemdheid als hoofdrolspeler is nog geen zekerheid voor een succesvolle film. Bradley Cooper, George Clooney en Johnny Depp speelden het afgelopen jaar allemaal in films die flopten.

 
 

Leonardo DiCaprio maakt 'moeilijkste film ooit'

Leonardo DiCaprio onthult dat zijn nieuwe film, The Revenant, de moeilijkste film is die hij ooit heeft gemaakt. De omstandigheden waarin de film door Alejandro González Iñárritu werd opgenomen, waren niet mals.

 
 

Sterrencast voor Zevende Hemel

De ensemblefilm De Zevende Hemel barst van de sterren. Onder meer Huub Stapel, Henriëtte Tol en Halina Reijn vertolkten een rol in de film die een ode is aan de Nederlandse muziek.

 
 

Presentatrice bedreigd door Star Wars-fans

VIDEO - Katherine Timpf is met de dood bedreigd omdat ze Star Wars-fans in een segment van een Fox News programma, 'gestoord' noemde.

 
 

Kevin Bacon terug in Tremors

Na ruim 25 jaar keert Kevin Bacon terug naar de sciencefictionklassieker Tremors. De acteur blaast de cultfilm een nieuw leven in als televisieserie.

 
 

Nederlandse Lisa Bor in Italiaanse film

Lisa Bor heeft een hoofdrol weten te bemachtigen in de Italiaanse film Loro Chi? waarmee ze afgelopen week haar filmdebuut maakte.

 
 

Obama eert Barbra Streisand en Steven Spielberg

FOTO'S - Steven Spielberg en Barbra Streisand zijn dinsdag samen met nog vijftien prominente Amerikanen door president Obama vereerd met The Presidential Medal Of Freedom.

 
 

Ed Sheeran speelt in Bridget Jones-film

Ed Sheeran heeft een rol gescoord in de nieuwe Bridget Jones-film. Dat heeft de zanger zelf verklapt.

 
 

De Boskampi's wint Finse filmprijs

De Nederlandse jeugdfilm De Boskampi's heeft op het Jeugdfilmfestival van de Finse stad Oulu de Prijs van de Kinderjury gewonnen.

 
 


7.4 °C
W5
 
files 289
169 km.
Beurs AEX
AEX 472.17
+ / - 0.0%