• Home
  • Film
  • Muziek
  • Podium
  • RTV

Film beschadigt imago Paddington beertje

Familiefilm Paddington afgekeurd

De Britse filmkeuring is niet te spreken over de nieuwe bioscoopfilm over Beertje Paddington. Ouders wordt vanwege de seksuele insinuaties aangeraden 'kleine kinderen thuis te laten'.

Familiefilm Paddington afgekeurd

'Mees Kees op de planken' in première

Het derde deel van de Mees Kees-filmserie is zaterdagmiddag in Amsterdam in première gegaan. Daarbij waren veel leden van de cast aanwezig.

 
 

Pathé stapt uit Nederlandse bioscoopbond

Pathé, de grootste bioscoopexploitant van Nederland, heeft het lidmaatschap van de overkoepelende bioscoopbond NVB opgezegd.

 
 

Lindsay Lohan wil weer filmster worden

Lindsay Lohan stopt eind november met de theatervoorstelling Speed-The-Plow in Londen en denkt daarom na over de volgende stappen in haar carrière.

 
 

Melissa McCarthy wordt Tinker Bell

Melissa McCarthy kruipt voor een volgende komediefilm in de huid van elfje Tinker Bell.

 
 

Douwe Bob maakt titelsong voor film Gluckauf

Zanger Douwe Bob heeft de titelsong gemaakt voor de nieuwe Nederlandse film Gluckauf.

 
 

Amsterdams bankje teruggevonden in Hollywood

Het wereldberoemde Amsterdamse bankje uit hitfilm The Fault In Our Stars lijkt teruggevonden. Het staat in Hollywood, op het terrein van studio 20th Century Fox.

 
 

Lies Visschedijk niet bij première Gooische Vrouwen

De nieuwe Gooische Vrouwen film gaat op 1 december in première, maar de dames zullen niet samen over de rode loper lopen. Lies Visschedijk laat het feestje aan zich voorbij gaan.

 
 

Bioscoophit Dummie de Mummie krijgt vervolg

De succesvolle jeugdfilm Dummie de Mummie krijgt een vervolg. De Egyptische held en zijn beste vriend Goos beleven in de kerstvakantie van 2015 hun tweede bioscoopavontuur.

 
 

Kiezelharde wraakfilm

Filmrecensie: John Wick

Na zijn peperdure flop 47 Ronin jaagt Keanu Reeves op eerherstel. Dat doet hij als John Wick, een gepensioneerde huurmoordenaar die rouwt om de dood van zijn vrouw.

 
 

Eenzame doden

Filmrecensies: Still life

Een schitterende rol van Eddie Marsan, die in Still life soms doet denken aan Charlie Chaplin. Hij speelt de eenzame ambtenaar John May, die leeft van het organiseren van begrafenissen voor de doden die niemand meer hebben.

 
 

Talent jammerlijk verspild

Filmrecensies: White bird in a blizzard

Op een dag was haar moeder zomaar weg. Spoorloos verdwenen. Kat Connor (Shailene Woodley) lijkt er niet erg onder te lijden. Ze heeft meer last van haar gierende hormonen. Geen wonder: ze zit immers in een film van Gregg Araki.

 
 

Verborgen zielepijn

Filmrecensies: The skeleton twins

Dat de komieken Kristen Wiig en Bill Hader ook voor een traan kunnen zorgen, laten ze zien in The skeleton twins. Net als ongelukkige Maggie (Wiig) met een handvol pillen een eind aan haar leven wil maken, hangt het ziekenhuis aan de lijn.

 
 

Zoeken naar eigen plek

Filmrecensies: Still the water

De zee kolkt woest in de opening van het Japanse Still the water. Kaito, een schuchtere jongen uit een gebroken gezin, vindt een aangespoeld lijk en blijft vanaf dat moment ver bij het water uit de buurt.

 
 

Werkelijkheid wordt fictie

Filmrecensies: Party girl

Wat doe je als je moeder een meeslepend leven vol drama leidt? Dan maak je daar – zoals regisseur Samuel Theis – een film over. Vijftiger Angélique (Angélique Litzenburger) werkt als animeerdame in een nachtclub.

 
 

Angelina Jolie: veel gelukkiger als regisseur

Angelina Jolie zit als regisseur beter in haar vel dan als actrice. Het regisseren bevalt zelfs zo goed dat ze van plan is om helemaal met acteren te stoppen.

 
 

Film beschadigt imago Paddington beertje

Familiefilm Paddington afgekeurd

De Britse filmkeuring is niet te spreken over de nieuwe bioscoopfilm over Beertje Paddington. Ouders wordt vanwege de seksuele insinuaties aangeraden 'kleine kinderen thuis te laten'.

 
 

Film over de mislukte bomaanslag op Hitler

'13 Minutes' trekt internationale aandacht

Hitler ontsnapte in 1939 op het nippertje aan de dood. De film'13 Minutes' over de mislukte bomaanslag op de nazidictator heeft de aandacht van distributeurs wereldwijd getrokken.

 
 

300 documentaires

Documentairefestival IDFA van start

Met de première van Om de wereld in 50 concerten van Heddy Honigmann gaat vandaag voor de 27e keer het International Documentary Festival Amsterdam (IDFA) van start.

 
 

Nieuwe film Steve McQueen over Paul Robeson

De '12 Years A Slave' regisseur Steve McQueen gaat een film maken over mensenrechtenactivist Paul Robeson.

 
 

Mees Kees 3 in meer zalen te zien

De Nederlandse familiefilm Mees Kees op de Planken draait vanaf 3 december in 126 Nederlandse bioscoopzalen.