• Home
  • TV
  • Film
    • Film Recensies
  • Muziek
  • Podium
  • Radio & TV
  • Groots met een zachte G

Stemmencast bij première Minions

In aanwezigheid van de Nederlandse stemmencast ging zondagochtend de nieuwe animatiefilm Minions in première.

Stemmencast bij première Minions

Remake Back to the Future komt er nooit

De regisseur van de film Back to the Future uit 1985 heeft laten weten dat er nooit toestemming geven zal worden voor een remake.

 
 

Star Trek Beyond titel nieuwste film

Star Trek Beyond luidt de titel van de nieuwste film in de sciencefictionreeks met Chris Pine, Zachary Quinto en Zoe Saldana in de hoofdrollen.

 
 

Single Normaal en Rowwen Hèze

Normaal en Rowwen Hèze brengen dinsdag hun eerste gezamenlijke single uit, getiteld Gries.

 
 

Derrick-regisseur Dietrich Haugk overleden

De regisseur van de populaire Duitse crimiserie Derrick, Dietrich Haugk, is zondag overleden. Dat heeft zijn familie maandag bekendgemaakt. Haugk is negentig jaar oud geworden.

 
 

Rendez-vous krijgt zevende Gouden Film

De thriller Rendez-vous van regisseur Antoinette Beumer heeft als zevende Nederlandse productie dit jaar de status van Gouden Film behaald.

 
 

Nederlandse stemmencast bij première Minions

In aanwezigheid van de Nederlandse stemmencast ging zondagochtend de nieuwe animatiefilm Minions in première.

 
 

Drie nieuwe Nederlandse leden Academy

Onder de 322 mensen die een uitnodiging hebben gekregen om lid te worden van de Academy of Motion Picture Arts and Sciences, zitten drie Nederlanders. Zij mogen vanaf nu meestemmen voor de Oscars.

 
 

Nieuwe Club van Sinterklaas-film in de maak

De vierde bioscoopfilm van De Club van Sinterklaas komt er aan. De opnames van De Club van Sinterklaas & de Verdwenen Schoentjes, zoals de titel luidt, gaan komend weekeinde van start.

 
 

Vrouwenavond Magic Mike overtreft 50 Shades

De Ladies Night die volgende week woensdag plaatsvindt rond de nieuwe film Magic Mike XXL wordt vermoedelijk nóg beter bezocht dan de recordavond die 50 Shades of Grey eerder dit jaar vestigde.

 
 

Channing Tatum: 'Mannen mogen lustobject zijn'

Mannen mogen volgens Channing Tatum best afgeschilderd worden als lustobject. Daar wil de acteur met zijn nieuwe film Magic Mike XXL een steentje aan bijdragen.

 
 

Rose McGowan ontslagen na kritiek op seksisme

Actrice Rose McGowan is door haar agentschap op straat gezet nadat ze kritiek had op een script van een film van Adam Sandler.

 
 

Wéér verkeerd verbonden

Filmrecensie: Insidious: Chapter 3

De dood slaat gaten in het leven van nabestaanden. Zij blijven achter met vragen die niet zijn gesteld en bekentenissen die nooit zijn gedaan. Gedreven door de behoefte om nog één keer met haar overleden moeder te kunnen praten, roept tiener Quinn Brenner (Stefanie Scott) de hulp in van paranormaal medium Elise Rainier. Die kennen we. Maar zij was toch… dood?

 
 

Spannende puzzeltocht

Filmrecensie: Code M

Terwijl we nog ruim een jaar moeten wachten op de nieuwe verfilming uit de populaire Dan Brown-reeks, kan de Nederlandse jeugd vast zijn hart ophalen met Code M. In dit Da Vinci Code-achtige avontuur duiken drie kinderen in een eeuwenoud Limburgs mysterie.

 
 

Bruisend als dood bier

Filmrecensie: Kidnapping Freddy Heineken

Vier jaar nadat de Nederlandse verfilming van de Heineken-ontvoering het licht zag, doet ook Hollywood een duit in het zakje. Scenarist William Brookfield baseerde zich voor Kidnapping Freddy Heineken op een boek van Peter R. de Vries. Anthony Hopkins vertolkt de rol van de ontvoerde biermagnaat, met in zijn optreden een snufje Hannibal Lecter.

 
 

Adembenemend Afrika

Filmrecensie: Nature

Het is nogal een statement van de BBC. Ze noemen hun nieuwste documentaire Nature de meest ambitieuze natuurproductie ooit gemaakt. En hoewel ambitie misschien een moeilijk meetbaar begrip is, willen we het graag geloven. De makers spendeerden – schrik niet – 573 draaidagen. Dat is meer dan het dubbele van de gehele Lord of the rings-trilogie.

 
 

Olifanten in porseleinkast

Filmrecensie: Banana pancakes and the children of sticky rice

Authentiek en ongerept. Dat is de heilige graal waar rugzaktoeristen – die zichzelf trouwens liever 'reizigers’ noemen – steeds weer naar op zoek zijn. In Banana pancakes and the children of sticky rice zien we ze gewapend met een camera door een klein dorpje in Laos zwermen. Gadegeslagen door de lens van documentairemaker Daan Veldhuizen.

 
 

Besef na Beatle-brief

Filmrecensie: Danny Collins

Lijntje coke, dikke bel cognac, buikgordel om: muziekveteraan Danny Collins is weer klaar om het podium op te sjokken. Voor de zoveelste keer werkt hij zijn repertoire af terwijl het publiek uit volle borst meezingt: ‘Hey baby doll, what’s going on?’ Van vernieuwing of creativiteit is al decennia geen sprake meer.

 
 

Emma Watson met Tom Hanks in The Circle

 Emma Watson speelt een van de hoofdrollen in de film The Circle, een verfilming van de roman van Dave Eggers.

 
 

Nieuwe Wildernis succes in buitenland

De natuurfilm De Nieuwe Wildernis, over de flora en fauna in de Oostervaardersplassen, is ook een succes in het buitenland.

 
 

’Nu kan ik met een gerust hart sterven’

Al Pacino kruipt in huid rockster

Hij speelde legendarische maffiabazen, bloedfanatieke rechercheurs en won in 1993 een Oscar voor zijn rol als blinde vrouwenversierder in Scent of a woman. Maar in Danny Collins zien we Al Pacino zoals we hem nog nooit hebben gezien: als zanger! „Ik heb zangles gehad, ja. Maar denk nou niet meteen dat ik Carnegie Hall vol zing.”