• Home
  • Film
  • Muziek
  • Podium
  • RTV

Ook film Steve Carell geschrapt

Na het schrappen van The Interview is ook de productie van een thriller met daarin Steve Carell stopgezet, nadat Sony doelwit is geworden van een grootschalige hack.

Steve Carell attends the GQ 2014 Men of the Year Party in West Hollywood, California

'Omstreden film Interview niet in Nederland'

De omstreden komedie The Interview gaat ook niet in Nederland draaien. Dat meldt de Amerikaanse website Deadline op gezag van studio Sony.

 
 

Jim Carrey wil weer in Batman

Jim Carrey wil graag een rol spelen in de nieuwe Batmanfilm.

 
 

Ook 'Noord-Korea film' Steve Carell geschrapt

Na het schrappen van The Interview is ook de productie van een thriller met daarin Steve Carell stopgezet, nadat Sony doelwit is geworden van een grootschalige hack.

 
 

Kritiek op schrappen The Interview

Vooraanstaande Amerikanen hebben fel gereageerd op de beslissing van Sony Pictures om de film The Interview niet uit te brengen. De film over een moordcomplot op de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un zal ook niet te zien zijn via dvd of video-on-demand, besloot Sony woensdag na anonieme bedreigingen. Eerder was het bedrijf al doelwit van een grootschalige hack, mogelijk door Pyongyang zelf.

 
 

Korte film Lisa Smit naar Londen

De korte film Forever After, met een hoofdrol van Lisa Smit, is geselecteerd voor de 12e editie van het London Short Film Festival. Het evenement vindt plaats tussen 9 en 18 januari, zo maakte haar agent donderdag bekend.

 
 

'Lebowski en Ferris Bueller zijn erfgoed VS'

The Big Lebowski, Ferris Bueller's Day Off en Saving Private Ryan behoren vanaf vandaag officieel tot het Amerikaanse nationale erfgoed. Dat staat op een lijst met toevoegingen aan de National Film Library of Congress.

 
 

Charlie Sheen herpakt oude filmrol

Charlie Sheen keert terug in zijn opvallende rol uit de jaren tachtig-film Ferris Bueller's Day Off.

 
 

Boyhood is Obama's favoriete film

President Obama prijs Boyhood als zijn favoriete film van het afgelopen jaar. Zijn lievelingsboek van 2014 is een boek van Phil Clay, dat hij nog niet heeft uitgelezen.

 
 

FBI waarschuwt voor cyberaanval The Interview

Bioscopen en andere bedrijven die iets te maken hebben met de omstreden film The Interview van Sony moeten oppassen voor cyberaanvallen. Daarvoor waarschuwt de FBI.

 
 

Identiteitscrisis in vrouwenkleren

Filmrecensie: Une nouvelle amie

Klap op klap krijgt Claire te verwerken in Une nouvelle amie. Niet alleen overlijdt haar beste vriendin, ook ontdekt ze dat de man die zij achterlaat zichzelf graag in vrouwenkleren hult.

 
 

Bloedzuigers in buitenwijk

Filmrecensie: What we do in the shadows

Wat valt er na de serie True blood, de Twilight-saga en Dracula untold nog over bloedzuigers te vertellen? Genoeg, want het originele What we do in the shadows toont dat het vampiergenre nog niet is leeggezogen.

 
 

Mozes kriebel

Filmrecensie: Exodus: Gods and Kings

De farao van Egypte is een hardleerse man. In Exodus: Gods and kings wordt zijn land gegeseld door plaag na plaag. Toch wil hij niet toegeven aan de wil van de God der joden en weigert dat in slavernij levende volk te laten gaan. Totdat de heerser volkomen murw is gebeukt door het goddelijk natuurgeweld.

 
 

Vendetta op de prairie

Filmrecensie:The Salvation

Pief-paf-poef-films kunnen best hun charme hebben, mits degene die de trekker het meest trefzeker overhaalt onze sympathie heeft én een goede reden voor het afvuren van dodelijke kogelregens.

 
 

Vriendschap geworteld in drijfzand

Filmrecensie: Bethlehem

Een gezellige kerstfilm kun je Bethlehem bepaald niet noemen. Dit drama speelt zich af in de bittere realiteit en focust op de relatie tussen een medewerker van de Israëlische geheime dienst en een Palestijnse tiener van de Westelijke Jordaanoever.

 
 

Onstilbaar verlangen

Filmrecensie: Coming home

Eindelijk is het zover. Lu Yanchi (Chen Daoming), gemangeld in de machine van de Culturele Revolutie, keert na jaren terug naar zijn vrouw (Gong Li) en zijn dochter. Alleen pakt zijn thuiskomt in Coming home anders uit dan hij had gehoopt. Zijn aan geheugenverlies leidende echtgenote blijkt hem niet meer te herkennen.

 
 

Voorbestemde liefde

Filmrecensie: Love, Rosie

Hoeveel pech kun je in de liefde hebben? Heel erg veel, volgens de romantische tranentrekker Love, Rosie. Jeugdvrienden Rosie en Alex passen perfect bij elkaar, maar door toeval en misverstanden blijft een echte romance telkens uit.

 
 

Sony brengt The Interview helemaal niet uit

Sony zal de omstreden film The Interview helemaal niet meer uitbrengen. De film zal niet meer in première gaan in Amerikaanse bioscopen en zal ook niet op dvd of video on demand te zien zijn, liet het filmbedrijf weten.

 
 

Pathé gaat omstreden The Interview draaien

Bioscoopexploitant Pathé gaat de komedie The Interview vooralsnog gewoon draaien.

 
 

Beau wordt beertje

Beau van Erven Dorens spreekt voor de nieuwe familiefilm Paddington de stem in van het gelijknamige beertje.

 
 

RZA is keynotespreker op SXSW

Rapper, producer en acteur Robert Fitzgerald Diggs, beter bekend als RZA, is een van de keynotesprekers tijdens het South by Southwest filmfestival 2015.