• Home
  • TV
  • Film
    • Film Recensies
  • Muziek
  • Podium
  • Radio & TV

Stevens in Beauty and the Beast

De keurige Downton Abbey-acteur Dan Stevens heeft een filmrol gescoord.

Stevens in Beauty and the Beast

Fifty Shades of Grey verboden in India

In het verre India vinden ze de seksscènes van Fifty Shades of Grey net iets te heftig. De erotische film wordt daarom verboden in de Indiase bioscopen.

 
 

'Coen en Sander op het witte doek met Bassie en Adriaan'

De kans is groot dat 3FM-dj's Coen Swijnenberg en Sander Lantinga bijrollen gaan spelen in de nieuwe Bassie & Adriaan-film. De producent heeft het tweetal benaderd voor een rol als verhuizers in een scène met de boef Slome Japie (Bas van Toor).

 
 

Van onderdrukte arbeider tot Nobelprijswinnaar

Filmrecensie:  Walesa: Man of hope

In zijn carrière van ruim vijftig jaar heeft de Poolse filmmaker Andrzej Wajda veelvuldig de geschiedenis van zijn vaderland als uitgangspunt genomen. Het was dus haast onvermijdelijk dat daar ooit een film over Lech Walesa bij zou komen. De vakbondsleider groeide vanaf de jaren 70 uit tot een sleutelfiguur in de val van het communisme in Europa.

 
 

Dan Stevens in Beauty and the Beast

De keurige Downton Abbey-acteur Dan Stevens heeft een filmrol gescoord. Hij gaat het beest spelen in de Disneyproductie Beauty and the Beast.

 
 

Krachtvoer voor filmhuisfans

Filmrecensie: A pigeon sat on a branch reflecting on existence

Verwacht vooral geen simpele vertelling met een begin, een midden en een eind van Roy Andersson. Ook A pigeon sat on a branch reflecting on existence nodigt meer uit tot vrij associëren dan tot analyseren. Dit keer schotelt hij de kijker 37 tableaus voor, waarin het menselijk bestaan onder een vergrootglas wordt gelegd.

 
 

Eerbetoon aan jazzlegende

Filmrecensie: 'Keep on keepin’ on

‘Er zijn nog zoveel mensen die ik zou willen helpen, maar ik leef niet lang genoeg meer.” Trompettist Clark Terry maakte er zijn levensdoel van om jonge talenten een zetje in de goede richting te geven. De jazzlegende beïnvloedde artiesten als Quincy Jones en Miles Davis, maar merkte in de laatste jaren van zijn leven ook dat de koek op begon te raken. De documentaire Keep on keepin’ on toont zijn peilloze passie voor muziek.

 
 

In voor en tegenspoed

Filmrecensie: Stand by your president

Op haar Facebook-profiel staat nog steeds ‘First Lady of Georgia’, maar dat moet worden aangepast in de eerste scène van de documentaire Stand by your president. Het presidentschap van haar man zit er inmiddels op. Tijd voor de Nederlandse Sandra Roelofs om terug te blikken op haar leven met Micheil Saakasjvili.

 
 

Dagboek van een herdershond

Filmrecensie: American Sniper

Als kind leerde zijn vader hem dat je de mensheid kunt onderverdelen in schapen, wolven en herdershonden. Die les maakte diepe indruk op Chris Kyle (Bradley Cooper). In American sniper zien we hoe hij zich later in zijn leven opwerpt als herdershond, turend door het vizier van een scherpschuttersgeweer.

 
 

Robot met een hart

Filmrecensie: Chappie

Als Paul Verhoevens Robocop en Johnny Five uit Short circuit samen een kindje konden verwekken, hadden zij de baby Chappie kunnen noemen. Cineast Neill Blomkamp (District 9) paart de grimmige elementen uit de eerste film aan de komische insteek van de tweede. Een soms wat ongemakkelijk huwelijk.

 
 

Blunder in Heineken-film

De makers van de nieuwe film over de ontvoering van Freddy Heineken hebben een blunder gemaakt met het gebruik van de bierflesjes in de film.

 
 

Hugh Jackman kan eindelijk zichzelf zijn

Acteur Hugh Jackman speelt een schurk én een Australiër in ‘Chappie’. ,,Met veel plezier. Kon ik eindelijk een keer mezelf zijn” vertelde hij tijdens een interview in Berlijn.

 
 

Barbara Sloesen scoort filmrol

Barbara Sloesen, die de rol van Anna speelt in GTST, heeft haar eerste filmrol te pakken.

 
 

Nominaties MTV Movie Awards bekend

Guardians of the Galaxy en The Fault in Our Stars behoren samen met Neighbors tot de grootste kanshebbers van de MTV Movie Awards.

 
 

Stel betrapt in museum met thema Fifty Shades

VIDEO - Een Amerikaans stel heeft zich in een museum behoorlijk kinky gedragen. Ze beleefden een avontuur dat hen nog lang bij zal staan...

 
 

Regels voor Oscars weer veranderd?

De organisatie die de Oscars uitreikt, wil de regels voor nominaties voor beste films weer aanpassen. Volgens The Hollywood Reporter wil The Academy terug naar maximaal vijf nominaties voor de categorie Beste film.

 
 

Acteurs strijden om rol Spider-Man

In 2016 kunnen we een nieuwe film van Amazing Spider-Man 3 verwachten in de Nederlandse bioscopen. Degene die de rol gaat vervullen van deze spinnenman is nog niet bekend.

 
 

Roosendaal huldigt beste 48 Hour-filmmaker

De gemeente Roosendaal huldigt woensdagmiddag Jens Rijsdijk. De negentienjarige regisseur won afgelopen zondag in Los Angeles de wereldfinale van het 48 Hour Filmproject. Zijn filmpje These Dirty Words werd gekozen uit 4500 bijdragen uit 125 landen.

 
 

VUmc krijgt première Hollywoodfilm

Het Amsterdamse VU medisch centrum krijgt de eer als eerste in Nederland de met een Oscar bekroonde Hollywoodfilm Still Alice te vertonen. De film met Julianne Moore en Alec Baldwin beleeft donderdag zijn voorpremière in het Alzheimercentrum van het ziekenhuis.

 
 

Amal slimmer dan George Clooney

George Clooney moest het tijdens een benefietgala in New York maandag zonder zijn echtgenote stellen, maar dat weerhield hem er niet van haar een complimentje te geven. Tijdens een toespraak liet hij weten dat Amal "de slimste" is in hun huwelijk.

 
 

Amerikanen kraken Heineken-film af

De eerste Amerikaanse recensies van de film Kidnapping Mr. Heineken zijn niet erg positief. De Engelstalige thriller over de ontvoering van de biermagnaat, gebaseerd op het boek van Peter R. de Vries, komt vrijdag uit in de Verenigde Staten.