• Home
  • Film
  • Muziek
  • Podium
  • RTV

Nominaties Gouden Kalveren bekend

De hele lijst met genomineerden wordt morgen bekend gemaakt, maar de jury heeft vandaag al enkele nominaties voor de Gouden Kalveren gepresenteerd. De Gouden Kalveren zijn de grootste filmprijzen in Nederland.

Nominaties Gouden Kalveren bekend

Ben Affleck schept op over geslachtsdeel

Ben Affleck is frontaal naakt te zien in de nieuwe film Gone Girl. Volgens de acteur was dat nodig om 'de rauwe waarheid' te laten zien...

 
 

Opstelten kruipt in huid James Bond

VIDEO - Eerst het overal in de wereld bekende muzikale intro van de James Bond-films en dan verschijnt niet Sean Connery of Daniel Craig, maar Ivo Opstelten in beeld. Onze minister van Veiligheid en Justitie.

 
 

Hallelujah!

 Filmrecnesie| Wonderbroeders

Na de Rotterdamse garage in De marathon situeert acteur/scenarioschrijver Martin van Waardenberg zijn nieuwe film in een klooster in het Brabantse Wanroij. Daar kabbelt het leven van vijf monniken rustig voort.

 
 

Hollandse flappentap

Filmrecensie| Hollywood banker

Frans Afman was een bankenman met een warm kloppend filmhart. Een Hollander die in de jaren 80 een sleutelrol speelde bij het financieren van honderden onafhankelijke films, waaronder veel Oscarwinnende producties. Zijn dochter zet hem postuum in de schijnwerpers in de fascinerende documentaire Hollywood banker.

 
 

Van Gogh als lam geofferd

Filmrecensie| 2/11 Het spel van de wolf

Nog steeds is de verontwaardiging van Gijs van de Westelaken en Theodor Holman groot. Niet alleen over de moord op hun vriend Theo van Gogh, nu tien jaar geleden, maar ook over de rol van de AIVD daarbij. In 2/11 Het spel van de wolf halen zij als scenaristen hun gram.

 
 

 Aangenaam excentriek

Filmrecensie| The boxtrolls

In Cheesebridge wonen vreemde snuiters. En dan hebben we het niet alleen over de zogenaamde boxtrollen, wezentjes die ’s nachts de straat afschuimen op zoek naar losse rommel.

 
 

Twilight Saga krijgt vervolgfilms

Bella, Edward en Jacob zullen binnenkort terugkeren in een reeks nieuwe korte films over de Twilight-personages.

 
 

Tetris-film in de maak

Verfilmingen van gameverhalen zijn weer helemaal in. Nu Michael Fassbender met de Assassin's Creed-film bezig is en de World of Warcraft-opnames afgerond zijn, wordt gekeken naar het volgende project. En dat lijkt Tetris te worden...

 
 

Nominaties Gouden Kalveren bekend

De speelfilm ‘Aanmodderfakker’ van Michiel ten Horn is met zes nominaties lijstaanvoerder in de race om de Gouden Kalveren. De kanshebbers op deze prijzen werden zojuist op het Nederlands Film Festival bekend gemaakt.

 
 

Gouden Tegels voor Marwan en Hadewych

Marwan Kenzari en Hadewych Minis mochten dinsdag tijdens het Nederlands Film Festival in Utrecht hun handafdruk op de Utrechtse filmboulevard zetten.

 
 

Opnames tweede SpangaS-film van start

Drama voor de leerlingen van het Spangalis College. In de tweede SpangaS-bioscoopfilm dreigt hun school te worden gesloten. Dinsdag zijn de opnames begonnen van de film, waarvan de titel nog niet bekend is gemaakt.

 
 

Film Jongens wint weer prijs

De speelfilm Jongens van regisseur Mischa Kamp heeft op het Nederlands Film Festival de MovieZone Award 2014 gewonnen. Dit is de prijs die jaarlijks wordt uitgereikt door de jongerenjury.

 
 

Regisseur Hansel en Gretel stapt op

Regisseur Tommy Wirkola heeft besloten om niet verder te gaan met de film Hansel and Gretel 2.

 
 

Emma Watson speelt hoofdrol in Chileense thriller

Harry Potter-ster Emma Watson gaat de hoofdrol spelen in Colonia, een nieuwe thriller die zich afspeelt in Chili tijdens een militaire coup in 1973. Haar tegenspeler is Daniel Brühn. Samen spelen ze een jong stel dat te maken krijgt met het Zuid-Amerikaanse conflict.

 
 

Trailer primeur nieuwe Sint-film Sinterklaas & Diego: Het Geheim van de Ring

VIDEO - 8 oktober komt de nieuwe Sint-film Sinterklaas & Diego: Het Geheim van de Ring uit. Wij hebben alvast de eerste beelden van de vrolijke film!

 
 

Jeroen en Dennis willen Smeris-film

Jeroen van Koningsbrugge en Dennis van de Ven willen een film maken van hitserie Smeris. Het bioscoopdebuut van rechercheurs Theo Kamp en Willem Niessen zou moeten volgen op het derde seizoen van de reeks.

 
 

Filmpremières ook via Netflix te zien

Vanaf volgend jaar hoeven gebruikers van Netflix niet meer naar de bioscoop om een filmpremière te zien. Het vervolg van Ang Lee's Crouching Tiger, Hidden Dragon gaat ook via Netflix in première.

 
 

Nominaties Gouden Kalveren bekend

De hele lijst met genomineerden wordt morgen bekend gemaakt, maar de jury heeft vandaag al enkele nominaties voor de Gouden Kalveren gepresenteerd. De Gouden Kalveren zijn de grootste filmprijzen in Nederland.

 
 

McQueen krijgt award van filmacademie EFA

Regisseur Steve McQueen heeft de European Achievement in World Cinema-award gewonnen. De European Film Academy (EFA) noemt zijn bijdrage aan de filmwereld 'uniek'.

 
 

Voorproefje film over het leven van Aaliyah

VIDEO - In november dit jaar komt de film over het leven van de in 2001 overleden R&B-zangeres Aaliyah uit.