• Home
  • TV
  • Film
    • Film Recensies
  • Muziek
  • Podium
  • Radio & TV

Nieuwe filmrol voor Michael J Fox

Ondanks de ziekte van Parkinson gaat Michael J Fox gaat één van de hoofdrollen vertolken in de nieuwe film A.R.C.H.I.E. van regisseur Robin Dunne.

Nieuwe filmrol voor Michael J Fox

Carice van Houten in film Halina Reijn

Carice van Houten gaat de hoofdrol spelen in de film Locus of Control, die wordt geregisseerd door haar beste vriendin Halina Reijn.

 
 

Misbruikzaak kerk pakkend verfilmd

Venetië is in meer dan één opzicht het hol van de leeuw voor ‘Spotlight’. Deze  Amerikaanse speelfilm richt opnieuw de schijnwerpers op de vele misbruikzaken die jarenlang door de Rooms-Katholieke kerk onder het tapijt werden geveegd. ,,Ik hoop dat Rome zal reageren. Maar ik denk eigenlijk van niet”, zegt regisseur Tom McCarthy.

 
 

Nieuwe filmrol voor Michael J Fox

Ondanks de ziekte van Parkinson gaat Michael J Fox gaat één van de hoofdrollen vertolken in de nieuwe film A.R.C.H.I.E. van regisseur Robin Dunne.

 
 

Rockmama wordt huilmoeder

Filmresencie: Ricki and the Flash

Toen Diablo Cody voor het eerst haar schoonmoeder ontmoette, keek de Oscarwinnende scriptschrijfster van Juno raar op. Voor haar stond geen brave huismus, maar een stoere rockchick die met haar band alle bars van New Jersey op stelten zette. ’Hier zit een film in’, dacht Cody en die film werd Ricki and the Flash.

 
 

Leeghoofdig amusement

Filmrecensie: Hitman: Agent 47

In 2007 kreeg het schietspelletje Hitman al een matig ontvangen bioscoopversie met dezelfde titel en Timothy Olyphant in de hoofdrol. Eens zien of de reboot van deze verfilming vrolijker stemt.

 
 

Gezin met geheim

Filmrecensie: Dheepan

Stromen vluchtelingen overspoelen Europa, regeringen zitten met de handen in het haar. En dus had Jacques Audiard geen actuelere film kunnen maken dan Dheepan. Om de burgeroorlog in Sri Lanka te ontvluchten, sprokkelt een voormalig Tamiltijger een gezin bijeen om zo asiel te krijgen in Frankrijk.

 
 

Leren leven zonder moeder

Filmrecensie: Mia madre

Margherita is gewend om de touwtjes in handen te hebben, maar alles loopt anders dan ze wil in Mia madre. De opnames van haar nieuwe film verzanden in een chaos, haar dochter is eigenwijs en vooral: haar moeder gaat dood.

 
 

Rapfilm sterk gecast

Filmrecensie: ’Straight outta Compton’

Hun toekomst oogde net zo zwart als het ghetto waar zij vandaan kwamen. Toch wisten de rappers van de N.W.A. zich aan dat sombere perspectief te ontworstelen. De teksten van Ice Cube en de creatieve beats van Dr. Dre zorgden eind jaren 80 voor een sensatie. Straight outta Compton portretteert de opkomst én ondergang van de Niggaz With Attitude.

 
 

Kellan Lutz doet bizarre workout

FOTO - Acteur Kellan Lutz zorgt ervoor dat hij in vorm blijft en doet de meest bizarre trainingen om zijn spieren op te pompen.

 
 

Cannes-winnaars in premiere op Pathé-festival

Een paar grote films die op het festival van Cannes in de prijzen zijn gevallen, beleven hun Nederlandse premiere op de twaalfde editie van het PAC-festival van bioscoopexploitant Pathé. Het gaat om het Hongaarse oorlogsdrama Son of Saul en het lesbische liefdesepos Carol, met actrice Cate Blanchett in de hoofdrol.

 
 

Cast Adios Amigos onthuld

Yannick van de Velde, Martijn Lakemeier en Bas Hoeflaak spelen de hoofdrollen in de nieuwe Nederlandse speelfilm Adios Amigos.

 
 

Amanda Peterson overleed door overdosis

In juli kwam er een einde aan het leven van Amanda Peterson doordat zij een dodelijke combinatie van medicijnen en drugs had ingenomen.

 
 

Herbie-acteur Dean Jones overleden

Dean Jones is dinsdag op 84-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van de ziekte van Parkinson.

 
 

’Wij Gummer-meiden zijn niet te temmen’

Meryl Streep en dochter weer samen op het doek

Na Heartburn (1986) en Evening (2007) zijn Meryl Streep en haar dochter Mamie Gummer nu voor de derde keer samen in een film te zien. Maar nog nooit was hun dynamiek zo intens als in het gezinsdrama Ricki and the Flash. „Om spanning te creëren verbood de regisseur ons op de set met elkaar te praten.”

 
 

Mischa Barton aangeklaagd door filmmaatschappij

Het leek erop dat Micha Barton haar leven weer op orde had en haar filmcarrière ging oppakken. Maar de actrice zou onlangs een terugval hebben gehad.

 
 

'A Hole in My Heart' inzending voor Oscars

A Hole in My Heart van regisseur Mees Peijnenburg is namens Nederland ingezonden voor de Oscars in de categorie Korte Fictiefilm.

 
 

’Everest’ trapt 72e editie af van oudste filmfestival

Filmfestival Venetië veelbelovend

Na jaren waarin de invloed van Venetië tanende leek, lijkt het oudste filmfestival ter wereld zich te herpakken. Meervoudig Oscarwinnaars als Gravity (2013) en Birdman (2014), die op het Lido hun wereldpremière hadden, onderstrepen dat. En ook de programmering van de 72 editie is veelbelovend. Het bergbeklimmersdrama Everest – met onder anderen Jason Clarke, Jake Gyllenhaal en Robin Wright – verzorgt vanavond de aftrap.

 
 

’Straight outta Compton’ toont geboorte van gangsta rap

Zoon Ice Cube in voetsporen vader

Zo arm als rapper Ice Cube opgroeide, zoveel privileges kent het leven van zijn zoon O’Shea, die zijn vader speelt in biografische film Straight outta Compton. „Onze familie is gebouwd op de fundamenten van het leven op de straat.”

 
 

Mees Kees 3 naar groot Amerikaans festival

Mees Kees op de Planken is geselecteerd voor het Chicago International Children's Film Festival, één van de grootste jeugdfilmfestivals ter wereld

 
 

Gouden Kalf-nominaties bekend

Het bescheiden Limburgse drama Gluckauf gaat aan kop in de race om de Gouden Kalveren. Dat bleek vanavond bij de bekendmaking van de nominaties in Amsterdam. De Hazes-film Bloed, zweet en tranen en het eigenwijze coming-of-age drama Prins sleepten allebei acht nominaties in de wacht.