• Home
  • Film
  • Muziek
  • Podium
  • RTV

Nederlandse Stephen King

Eerste boekverfilming voor Lance

Het is de eerste keer dat een boek van 'de Nederlandse Stephen King', zoals Jack Lance door recensenten wordt genoemd, voor het witte doek wordt bewerkt.

Eerste boekverfilming voor Lance

Filmrecensie| The disappearance of Eleanor Rigby: Him & Her

Hun liefde is groot en onverwoestbaar. Tenminste, zo lijkt het. Maar als het leven een vernietigende klap uitdeelt aan Conor en Eleanor, verkruimelt hun huwelijk onder hun handen. Bijzonder is dat cineast Ned Benson hen in The disappearance of Eleanor Rigby daarbij allebei hun eigen perspectief gunt.

 
 

Filmrecensie| Wild tales

Alledaagse frustraties: we kennen ze allemaal. Je zou die irritante loketbediende soms het liefst door z´n raampje trekken of die a-sociale automobilist zomaar van de weg willen rijden. Daar gaan we vrijwel nooit toe over, want tussen droom en daad staan wetten in de weg en praktische bezwaren.

 
 

IDFA hoopt op meer vrouwelijke makers

Het International Documentary Film Festival Amsterdam (IDFA) wijdt de komende editie een programmaonderdeel aan vrouwelijke documentairemakers. Onderzoek heeft volgens IDFA-directeur Ally Derks aangetoond dat het aantal vrouwen in deze wereld de afgelopen 10 jaar niet is toegenomen.

 
 

Jim Carrey: Tommy Lee Jones haat mij

Jim Carrey mag dan enorm succesvol zijn, collega Tommy Lee Jones heeft een grondige hekel aan hem.

 
 

Brangelina liefkozend op filmset

FOTO'S - Liefdeskoppel Brad Pitt en Angelina Jolie zijn samen aan het werk op het eiland Gozo, Malta. De film By The Sea wordt opgenomen en de vonken móeten er op het witte doek haast wel vanaf gaan spatten.

 
 

Popoz-film in de maak

De komische politieserie Popoz heeft het tot het witte doek geschopt. De film wordt in het najaar van 2015 in de bioscoop verwacht.

 
 

Weer Amerikaanse vechtfilm Roel Reiné

De Nederlandse regisseur Roel Reiné gaat weer een film maken in Hollywood. Hij heeft getekend voor het vervolg op de actiefilm The Condemned uit 2007.

 
 

Versleten spookspel

Filmrecensie| Ouija

Geesten oproepen is zelden een goed idee. Dat blijkt weer eens als een meisje in contact treedt met de doden in de eerste minuten van Ouija. De volgende ochtend wordt Debbie's levenloze lichaam gevonden en staan haar vrienden voor een raadsel. Ze zou toch nooit zelfmoord plegen?

 
 

Tot wanhoop gedreven

Filmrecensie| A wolf at the door

Rosa snapt meteen dat het helemaal mis is wanneer ze haar dochter op wil halen van school. De kleuter is al weg, meegenomen door iemand die zich voordeed als Rosa's behulpzame buurvrouw.

 
 

Wegstervend geluid

Filmrecensie| Song from the forest

Louis Sarno maakt al een kwart eeuw deel uit van de Bakaya, een pygmeeënstam diep in het regenwoud van de Centraal Afrikaanse Republiek.

 
 

Jong en ziek

Filmrecensie| Dansen op de vulkaan

Opgetogen rent de 16-jarige Maarten met zijn skateboard het ziekenhuis uit. Hij mag dan net weer een bloedcontrole hebben gehad, intussen heeft hij ook wel andere dingen aan zijn hoofd.

 
 

Kijkje in de ziel van Nick Cave

Filmrecensie| 20.000 Days on earth

Wat doe je als je al 20.000 dagen op deze aardkloot rondwandelt? Dan laat je – zoals Nick Cave (57) – een film over je bestaan maken. En zo beleven we met 20.000 Days on earth een fictieve dag uit het leven van de Australische rocker, songwriter, acteur en scenarist.

 
 

Smeulend vuur in laatste film Gandolfini

Filmrecensie| The drop

Onverwacht bleek de Vlaamse film Rundskop (2011) een springplank naar internationaal succes. Dat gold zowel voor regisseur Michaël R. Roskam als voor hoofdrolspeler Matthias Schoenaerts.

 
 

Wars van hokjes

Vraag is niet óf Jessica Chastain een Oscar wint, maar wanneer

Een Oscar? Daar kan Jessica Chastain gewoon op wachten. De 37-jarige actrice speelt pas drie jaar mee in de voorhoede van de F.C. Hollywood en werd al twee keer voor goud genomineerd. Geen wonder, want om die eerdere voetbalvergelijking nog maar even door te trekken: als Jessica schiet, dan scoort ze ook. Nu weer met The disappearance of Eleanore Rigby.

 
 

Kees Boot en Abbey Hoes in De Ontsnapping

Acteurs Kees Boot en Abbey Hoes zijn toegevoegd aan de cast van de verfilming van De Ontsnapping van Heleen van Royen.

 
 

Ewan McGregor hekelt Star Wars-fans

Ewan McGregor die in de laatste drie Star Wars-films in de rol van Obi Wan Kenobi kroop, heeft een bloedhekel aan 'opdringerige en neppe' Star Wars-fans.

 
 

Bekijk de gelekte teaser van de nieuwe Avengers films

VIDEO- Filmstudio Marvel kondigde gisteren haar toekomstplannen aan. Zo krijgt de populaire Avengers-reeks er nog twee films bij. Bekijk de eerste beelden hier.

 
 

Carice van Houten ziet samenwerking met vriend niet zitten

Pak van mijn Hart van Kees van Nieuwkerk ging deze week in première. Carice van Houten steunt haar lover maar vindt het nog te vroeg om samen een film met hem te maken.

 
 

Nederlandse Stephen King

Eerste boekverfilming voor Jack Lance

Het is de eerste keer dat een boek van 'de Nederlandse Stephen King', zoals Jack Lance door recensenten wordt genoemd, voor het witte doek wordt bewerkt.

 
 

Sandra Bullock schiet te hulp op filmset

Tijdens de opnames van Sandra Bullocks nieuwe film viel deze week ineens een medewerkster flauw op de set.