• Home
  • TV
  • Film
    • Film Recensies
  • Muziek
  • Podium
  • Radio & TV

’Filosofen stellen me altijd teleur’

Aan stoppen denkt hij niet. „Je moet toch íets doen met je leven”, zegt Woody Allen (79) in Cannes. En dus gaat hij gestaag door met het afleveren van films. Dat kan ook, want festivals staan voor hem in de rij en veel acteurs zouden een moord doen om met hem te mogen werken. In Irrational man voegt Joaquin Phoenix wat dat betreft de daad bij het woord.

Woody Allen in Cannes, samen met actrices Emma Stone (l.) en Parker Posey (r.).

Sylvie Meis sneuvelt in trailer

Sylvie Meis zet de eerste stappen op de weg terug naar een acteercarrière, maar zij wordt niet ingezet om de film aan de man te brengen.

 
 

Huppert hoopt op Cannes-première Elle

Isabelle Huppert hoopt dat de thriller Elle van regisseur Paul Verhoeven volgend jaar op het festival van Cannes zijn wereldpremière beleeft.

 
 

Brad Pitt maakt tweede deel World War Z

De zombiefilm World War Z krijgt een vervolg. De film waar Brad Pitt naast producent ook de hoofdrol speelde moet over twee jaar af zijn.

 
 

Colin Farrell kilo's aangekomen

Colin Farrell heeft een hele metamorfose moeten ondergaan voor zijn nieuwe film The Lobster. De 38-jarige acteur kwam voor de rol maar liefst 22 kilo aan.

 
 

Vervolg My Big Fat Greek Wedding in 2016 uit

De film 'My Big Fat Greek Wedding 2' van regisseur Kirk Jones zal volgend jaar in de bioscoop te zien zijn.

 
 

Noel Gallagher schrijft hits stoned

Noel Gallagher heeft toegegeven dat hij niet vies is van een jointje. De Oasis-zanger schreef zijn grootste hits stoned.

 
 

Roman Dame Blanche verfilmd

Producent Waterland Film heeft de rechten gekocht van het boek Dame Blanche van schrijver Elvin Post.

 
 

Bekroonde cameraman draait Koolhoven thriller

Cameraman Rogier Stoffers gaat Brimstone, de nieuwe thriller van Martin Koolhoven draaien.

 
 

Reese Witherspoon in Disney-film

Reese Witherspoon gaat de hoofdrol spelen in Tink, een nieuwe Disney-film over het elfje TinkerBell uit Peter Pan.

 
 

Jim Bakkum slechterik in nieuwe film

Jim Bakkum speelt een superheld in de nieuwe bioscoopfilm Mega Mindy versus ROX.

 
 

Rauw en bruisend

Filmrecensie: Geronimo

Rennend valt de bruid haar geliefde in de armen. Samen gaan ze er vandoor, de bruidegom met lege handen achterlatend. In Tony Gatlifs Geronimo is dat het begin van een verhitte strijd tussen hun twee families, in een film die in meer dan één opzicht aan West Side Story doet denken.

 
 

Sinistere romantiek

Filmrecensie: De surprise

Een stijlvolle zwarte romantische komedie met verrassende wendingen en actiescènes, zoiets kenden we hier nog niet. Regisseur Mike van Diem, die achttien jaar na het Oscarwinnende Karakter met De surprise zijn tweede speelfilm aflevert, heeft lak aan genre-conventies. Dat is een verademing.

 
 

Sympathieke losers

Filmrecensie: De Masters

Ooit wilden de Masters in het rijtje Da Vinci, Mozart en Shakespeare horen. Nu zitten de oude rapvrienden Aziz, Marco, Lloyd en Donny vastgeroest in suffe baantjes: sloper, pizzabezorger, kantoorklerk. Maar dromer Aziz blijft broeden op die ene wereldhit met teksten 'zo glad als Beyoncé’s poesje in het maanlicht’. Nog één keer roept hij zijn crew bij elkaar voor een comeback.

 
 

Bloedeloze kopie

Filmrecensie: Poltergeist meest nutteloze remake ooit

Met maar liefst 25 sequels en 10 remakes lijdt Hollywood in 2015 aan een ernstige vorm van ideeënarmoede. Deze week worden we verblijd met Poltergeist, een herhalingsoefening van de horrorklassieker uit 1982.

 
 

Dracula met boerka

Filmrecensie: A girl walks home alone at night

Een Iraanse vampierenwestern, zo wordt A girl walks home alone at night aangekondigd. En die benaming blijkt nog te kloppen ook. Sterker nog, deze opmerkelijke film is nog veel meer. Een beetje James Dean hier, een snufje film noir daar, en tussendoor nog wat scènes die doen denken aan Scarface of werk van David Lynch. Volgt u het nog?

 
 

Ode aan creativiteit

Filmrecensie: Project T

Disney, George Clooney en science-fiction; veel meer dan dat werd er tijdens de productie niet losgelaten over Tomorrowland, hier in Nederland uitgebracht als Project T. En zelfs bij het uitkomen van de trailer bleef het raadselachtig waar de film nou precies over zou moeten gaan. Terecht, want hoe minder je van tevoren over dit heerlijk creatieve sf-avontuur weet, hoe beter.

 
 

Woody Allen (79) sombert vrolijk door op Filmfestival Cannes met première ’Irrational man’

’Filosofen stellen me altijd teleur’

Aan stoppen denkt hij niet. „Je moet toch íets doen met je leven”, zegt Woody Allen (79) in Cannes. En dus gaat hij gestaag door met het afleveren van films. Dat kan ook, want festivals staan voor hem in de rij en veel acteurs zouden een moord doen om met hem te mogen werken. In Irrational man voegt Joaquin Phoenix wat dat betreft de daad bij het woord.

 
 

Officiële trailer Amy-docu online

De officiële trailer van de omstreden documentairefilm Amy over het leven van zangeres Amy Winehouse is vanaf woensdag online te zien.

 
 

Zangeres Paloma Faith speelt zichzelf

Zangeres Paloma Faith speelt zichzelf in Youth, de nieuwe film van regisseur Paolo Sorrentino. Dat bleek woensdag op het festival van Cannes, waar de tragikomedie zijn wereldpremière beleefde.

 
 

Martin Koolhoven begint met opnemen western Brimston

Regisseur Martin Koolhoven begint op 15 juni eindelijk met het opnemen van zijn nieuwe film Brimstone.

 
 


16.8 °C
W3
 
files 591
738 km.
Beurs AEX
AEX 502.46
+ / - +0.08%