Dit is het laatste gratis Premium artikel dat u kunt lezen. Tijd voor een abonnement?
premium

Youp van 't Hek spreekt Muppet Waldorf in

01 JAN 2012

AMSTERDAM - Cabaretier Youp van 't Hek spreekt de stem in van het klagende mannetje Waldorf in de Nederlandse versie van de nieuwe Muppetsfilm. Dat heeft distributeur Disney zondag bekendgemaakt.

Foto: ANP

Waldorf zit samen met zijn kompaan Statler altijd in een zijbalkon van het theater de acts van de andere Muppets te becommentariëren. Van 't Hek bracht Waldorf en Statler in het verleden wel eens ter sprake tijdens improvisaties in zijn cabaretprogramma's, wanneer mensen in de zaal naar zijn mening te veel zaten te praten.

Van 't Hek is overigens niet de enige Bekende Nederlander die zijn stem aan een van de Muppets leent. Dj Armin van Buuren spreekt het personage Scooter in, de assistent van Kermit de Kikker. En zanger Jamai Loman is te horen als Walter, een nieuwe pop die graag deel wil uitmaken van het Muppetsensemble.

De menselijke hoofdrol, die in de originele versie is gespeeld door acteur Jason Segel, wordt ingesproken door Charly Luske. De nieuwe Muppetsfilm is vanaf 8 februari in de Nederlandse bioscopen te zien.

Vaker Premium artikelen lezen?
Registreer en lees elke maand
15 Premium artikelen gratis!
Vaker Premium artikelen lezen?
Dit is het laatste gratis Premium artikel dat u kunt lezen. Tijd voor een abonnement?
7.1 °C
ZZW4
Beurs AEX
AEX 469.77
+ / - +0.66%