Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Recensie The Hobbit: Lang en 'onecht'

12 DEC 2012

Erg lang en technisch niet altijd even geslaagd. Dat oordeelt Film & Uitgaan van De Telegraaf over The Hobbit: An Unexpected Journey, het nieuwste filmproject van regisseur Peter Jackson.

Foto: TLG

"Martin Freeman ( The Office, Sherlock) is goed gecast als de jonge Bilbo. De Engelse acteur combineert zijn droogkomische naturel schijnbaar moeiteloos met dramatisch diepgang, bijvoorbeeld in zijn eerste ontmoeting met Gollum (Andy Serkis, opnieuw ijzersterk)", zo schrijft Telegraaf-recensent Marco Weijers.

Minder lof is er voor de duur van de film en de effecten. "Visueel knoopt Peter Jackson eveneens aan bij The Lord of the Rings-films, met weidse vergezichten, indrukwekkende massascènes en het prachtig gedetailleerde design van sets, make-up, kostuums en digitale effecten. Nadeel hiervan is dat The Hobbit soms ook voelt als een herhaling van zetten. Daarnaast blijkt de toegepaste technische vernieuwing – het zogenaamde ’high frame rate 3D’ – niet in alle gevallen geslaagd. Want deze enorme scherpte geeft de beelden soms ook iets onechts."

Lees alles over The Hobbit in De Telegraaf van vandaag.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
16.2 °C
O2
Beurs AEX
AEX 528.79
+ / - +0.19%