Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Klamme handjes Jan Smit

19 DEC 2012

Jan Smit (26) is nooit zenuwachtig. Maar gisteravond toen ’zijn’ film Het bombardement in Rotterdam in première ging, had hij wel klamme handjes.

Foto: AB BLAUW

Jan, aan de arm van zijn prachtig in het lang geklede echtgenote Liza Plat: „Ik reken op bakken kritiek. Het is ook moeilijk, een zanger die gaat acteren. Aan de andere kant, actrice Carice van Houten heeft dit jaar op haar beurt een prachtige cd gemaakt. En die is goed ontvangen. Het kan dus meevallen. Ach, ik wacht de filmrecensies gewoon af. Het enige wat telt, is dat mensen hem gaan zien.”

Jan zijn avond in het Rotterdamse Nieuwe Luxor theater kon niet meer stuk toen de eerste collega´s eigenlijk alleen maar lovende woorden bleken te hebben. Regisseur Ate de Jong stak daardoor aangemoedigd ook de loftrompet. "Na vijf minuten ben je vergeten dat Jan een zanger is. En er zijn niet zo veel acteurs waar je een hele avond naar wilt kijken. Jan heeft die houdbaarheid wel. Dat is bijzonder. Ik zou zo weer een film met hem maken. Want het is ook nog een heel goede leerling. Jan luistert en voordat we aan dit project begonnen heeft hij zich onderworpen aan de meest uiteenlopende acteerproeven. Hij heeft geblinddoekt geacteerd terwijl hij met een badje een pingpongballetje omhooghield. Ik vind hem de ontdekking van het jaar."

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
13.3 °C
ONO2
Beurs AEX
AEX 527.78
+ / - -0.05%