Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie
Foto: ANP

Nederlander stap dichter bij een Oscar

06 FEB 2013

Erik-Jan de Boer heeft een prijs in de wacht gesleept voor het best geanimeerde personage in een speelfilm. De Nederlander is verantwoordelijk voor de tijger in Life of Pi.

Erik-Jan de Boer kreeg de onderscheiding voor zijn werk aan de Oscar-genomineerde film Life of Pi van regisseur Ang Lee.

De prijs komt van de Visual Effects Society (VES), de Amerikaanse vakbond voor special effects-makers, en geldt als belangrijke graadmeter voor de Oscars, die deze maand worden uitgereikt.

Film

Life of Pi gaat over een jongen die ruim 200 dagen op zee een bootje met het roofdier deelt. De speelfilm sleepte woensdag meer prijzen van de VES in de wacht, onder meer voor beste special effects en beste digitaal geanimeerde gebeurtenis.


Hollywood

De Boer, die al 15 jaar in Hollywood werkt, werkte eerder aan The A-Team, The Golden Compass en The Chronicles of Narnia: The Lion, the Witch and the Wardrobe. De 45-jarige Erik-Jan maakt , als enige Nederlander dit jaar, kans op een Oscar voor zijn special effects in Life of Pi.

 

4.7 °C
ONO1
Beurs AEX
AEX 449.6
+ / - -0.88%