Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: ANP

Nederlander stap dichter bij een Oscar

06 FEB 2013

Erik-Jan de Boer heeft een prijs in de wacht gesleept voor het best geanimeerde personage in een speelfilm. De Nederlander is verantwoordelijk voor de tijger in Life of Pi.

Erik-Jan de Boer kreeg de onderscheiding voor zijn werk aan de Oscar-genomineerde film Life of Pi van regisseur Ang Lee.

De prijs komt van de Visual Effects Society (VES), de Amerikaanse vakbond voor special effects-makers, en geldt als belangrijke graadmeter voor de Oscars, die deze maand worden uitgereikt.

Film

Life of Pi gaat over een jongen die ruim 200 dagen op zee een bootje met het roofdier deelt. De speelfilm sleepte woensdag meer prijzen van de VES in de wacht, onder meer voor beste special effects en beste digitaal geanimeerde gebeurtenis.


Hollywood

De Boer, die al 15 jaar in Hollywood werkt, werkte eerder aan The A-Team, The Golden Compass en The Chronicles of Narnia: The Lion, the Witch and the Wardrobe. De 45-jarige Erik-Jan maakt , als enige Nederlander dit jaar, kans op een Oscar voor zijn special effects in Life of Pi.

 

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
15.5 °C
ZW3
Beurs AEX
AEX 528.66
+ / - 0.0%