Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: Roel Dijkstra

Strip Agent 327 krijgt animatiefilm

23 APR 2015

Animatiestudio Blender en filmproducent Fu Works gaan een avondvullende animatiefilm maken van de stripreeks Agent 327 van tekenaar Martin Lodewijk.

 De titel van de film luidt Dossier Manhattan. Dat hebben zij donderdag bekendgemaakt.

De animatiefilm vertelt een nieuw verhaal van de Nederlandse geheim agent, dat hem over de hele wereld brengt. Geestelijk vader Lodewijk is heel enthousiast over het initiatief. "Het is altijd een droom geweest om Agent 327 te verfilmen. Op deze manier krijgt zijn karakter en de wereld waarin hij zich bevindt een nieuwe dimensie."

De aankondiging van het project valt samen met de presentatie van het twintigste album van de serie, De Daddy Vinci Code. Het is nog niet bekend wie de stemmen van de personages gaan inspreken. Dossier Manhattan wordt de eerste animatiefilm van productiehuis Fu Works. Eerder was het bedrijf verantwoordelijk voor grote bioscoophits als Zwartboek, Alles is Liefde en Oorlogswinter.

Producent San Fu Maltha hoopt met het project een boost te geven aan de Nederlandse animatie-industrie. Dossier Manhattan moet in 2017 in de bioscopen te zien zijn.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
16.7 °C
O2
Beurs AEX
AEX 519.57
+ / - +0.55%