Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

’Kijker staat midden in het leven van Anne’

Virtual reality-film Anne Frank in de maak

04 MEI 2016

Er komt een nieuwe Amerikaanse virtual reality-film over het leven van Anne Frank. De film genaamd ’Anne’ moet de kijker meenemen naar het Achterhuis waar de familie Frank zich twee jaar verscholen hield voor de Nazi’s.

De makers van de film zullen gebruik maken van innovatieve technologie zodat het beroemde dagboekverhaal zo echt mogelijk wordt overgebracht. De volledig in virtual reality opgenomen film zal er volgens de makers voor zorgen dat kijkers vanuit heel de wereld midden in het leven van Anne komen te staan.

Jonathan Hirsch, die eerder de virtual reality film ’First’ over de Wright Brothers verzorgde, zal ’Anne’ produceren. Regisseur Danny Abrahms is gevraagd om aan het project te werken.

„De film geeft de kijker een unieke ervaring en brengt hen naar een andere tijd en plaats. Het is de bedoeling dat men zich virtueel in de schuilplaats in het achterhuis van het bedrijfspand van Otto Frank kan verplaatsen tussen de verschillende personages. Het verhaal van Anne zal met de virtual reality als nooit tevoren worden ervaren”, vertelt Abrahams tegenover Entertainment Weekly.

„Virtual Reality is een nieuw geweldig middel om kijkers met personen en belangrijke gebeurtenissen te verbinden. Ik wilde een VR ervaring creëren om mensen terug te brengen naar de meest belangrijkste gebeurtenis in de menselijke geschiedenis, namelijk de Tweede Wereldoorlog en de Holocaust. Het verhaal van Anne Frank leende zich hier het beste voor”, aldus de regisseur.

Het is nog niet bekend welke personages in de film te zien zullen zijn. Ook is nog niet duidelijk wanneer de film in première gaat.

Dagboek

In mei 1940 wordt Nederland bezet door de Duitsers. Voor de familie Frank en veel andere joden verandert er veel door de beperkingen die worden opgelegd. Als Anne’s zus Margot op 5 juli 1942 een oproep krijgt voor een Duits werkkamp, vinden hun ouders Otto en Edith het te gevaarlijk en duiken ze met het gezin onder in de schuilplaats die ze in de maanden daarvoor voorbereid hebben. Anne Frank zat van 1942 tot en met 1944 ondergedoken in het Achterhuis aan de Amsterdamse Prinsengracht 263. Behalve de familie Frank zaten nog vier andere joden, Hermann en Auguste van Pels met hun zoon Peter en later Fritz Pfeffer, in de schuilplaats.

Na ruim twee jaar worden ze ontdekt en naar de concentratiekampen gedeporteerd. Van de acht onderduikers overleeft alleen Annes vader, Otto Frank. Anne wordt na haar dood wereldberoemd door het dagboek dat ze tijdens de onderduik heeft geschreven.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
19.2 °C
O3
Beurs AEX
AEX 521.87
+ / - +1.0%