Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Opnieuw beginnen

Filmrecensie: The Descendants

02 FEB 2012 Eric Koch

Een ongeluk komt nooit alleen: Matt Kings echtgenote belandt na een waterskiongeluk in coma in het ziekenhuis en vervolgens hoort hij dat ze een buitenechtelijke relatie had.

Please Wait ...
loading media player ...

The Descendants

Filmgegevens
Titel The Descendants
Regisseur Alexander Payne
Productiejaar
Genre komedie/drama
Hoofdrolspelers [George Clooney, Shailene Woodley, Nick Krause]
Rating full star full star full star full star

Iedereen wist het al, maar de succesvolle advocaat had het te druk om de onrust van zijn vrouw op te merken. Plots moet hij tijd maken voor zijn gezin.

Twee dochters heeft King (George Clooney) en hij kent ze nauwelijks. The Descendants is het verhaal van verlies en van een nieuw begin.

Een gezamenlijke zoektocht naar moeders minnaar schept opmerkelijk genoeg een band tussen de geschokte vader en zijn dochters.

De nukkige oudste (17) is van haar school, op een ander Hawaïaans eiland, naar huis gehaald om haar zusje van 10 bij te staan. Alexandra (Shailene Woodley) heeft haar eigenzinnige vriendje (Nick Krause) meegenomen.

Ook de andere personages zijn kleurrijk, passend in de voorkeur van regisseur Alexander Payne voor de combinatie van drama en humor.

Die navrante mengeling leverde eerder bespiegelende, melancholieke komedies als Sideways en About Schmidt op.

Ook The Descendants dringt daardoor dieper door, al voert de lach om gekke momenten en details de boventoon. Om die reden maakt Paynes vertelling, waarin de hoofdpersoon inziet dat er belangrijker dingen in het leven zijn dan oppervlakkig gewin, een enkel moment een geconstrueerde indruk.

Maar George Clooney (net als de film en de regisseur voorgedragen voor een Oscar) laat pijn in zijn ogen zien en van de uitstekende acteurs om hem heen maakt vooral de pittige Shailene Woodley indruk.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
11.5 °C
WZW2
Beurs AEX
AEX 528.66
+ / - -0.12%